2014-01-08 14:57:08
Φωτογραφία για Κύπρος: Άναψαν φωτιές για τον πρόεδρο του ΤΕΠΑΚ
Δριμύ κατηγορώ για την πρύτανη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου διατυπώνει η Συντεχνία Ακαδημαϊκού Προσωπικού του ΤΕΠΑΚ, καταγγέλλοντάς τη για «ετσιθελικές ενέργειες», με τις οποίες αποσκοπεί να προκαταλάβει τη Σύγκλητο σε ό,τι αφορά στην εκλογή του προέδρου του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου.

Για τη θέση αυτή το Υπουργικό Συμβούλιο έχει προτείνει τον νυν προεδρεύοντα, δικηγόρο Πανίκο Λεωνίδου.

Με σχετική ανακοίνωση της Συντεχνίας, ο γραμματέας της ΣΑΠ-ΤΕΠΑΚ, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, καταγγέλλει την πρύτανη Ελπίδα Κεραυνού-Παπαηλιού ότι παραγνώρισε τη Σύγκλητο, στέλνοντας επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το θέμα του διορισμού προέδρου του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ.

Η πρύτανης, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, «ενήργησε ετσιθελικά και με μυστικότητα και έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε μια προσπάθειά της να προκαταλάβει τη συζήτηση και την απόφαση της επόμενης συνεδρίας της Συγκλήτου».


Η ενέργεια αυτή, όπως καταγγέλλεται, «αποτελεί τεράστιο ολίσθημα και πράξη αντιδεοντολογική και εκτός των ακαδημαϊκών θέσμιων, αφού δεν υπήρξε καμιά εξουσιοδότηση, ούτε καν ενημέρωση, σχολιάζοντας μάλιστα θετικά και αρνητικά εν δυνάμει υποψήφιους για την προεδρία του Συμβουλίου». Η επιστολή της κ. Κεραυνού-Παπαηλιού προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αποτελεί, όπως επισημαίνεται, «διαβούλευση εκ μέρους της Συγκλήτου στην απουσία της Συγκλήτου».

Στην επιστολή της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η πρύτανης, όπως καταγγέλλει η Συντεχνία Ακαδημαϊκού Προσωπικού του ΤΕΠΑΚ, εκφράζει την προσωπική εκτίμηση ότι ο κ. Λεωνίδου δεν είναι κατάλληλος για τη θέση του προέδρου του Συμβουλίου και ταυτόχρονα εισηγείτο τον διορισμό της κ. Ινώς Χατζηπαύλου, υποδεικνύοντας ότι «η πρύτανης, με τις πράξεις και τις παραλείψεις της, γίνεται η ίδια μέρος του παρασκηνίου και της διαπλοκής και προσθέτει έντονη πίεση στους συνάδελφους ακαδημαϊκούς-μέλη της Συγκλήτου».

Καταλογίζοντας τεράστιες ευθύνες στην καθηγήτρια Κεραυνού, η ΣΑΠ-ΤΕΠΑΚ αναφέρει ότι «η πρύτανης έχει χάσει πλέον κάθε έξωθεν καλή μαρτυρία σε σχέση με την εκπροσώπηση της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΤΕΠΑΚ και την επικοινωνία του πανεπιστημίου με τις κρατικές Αρχές».
philenews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ