2014-02-10 11:34:22
Φωτογραφία για ΠΟΙΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ... ΠΑΙΚΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ Financial Fair Play
Αποφασισμένος να... αναγκάσει τους ευρωπαϊκούς συλλόγους να τηρούν τους κανόνες του Financial Fair Play (FFP) είναι ο Μισέλ Πλατινί, επιβάλλοντας ακόμα πιο αυστηρές ποινές. Φτάνοντας μέχρι και στη... διαγραφή ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις!

Σύμφωνα με το «Kicker», ο πρόεδρος της UEFA έφερε προς ψήφιση στην εκτελεστή επιτροπή της Ομοσπονδίας ένα επαναστατικό σχέδιο, με βάση το οποίο οι ομάδες που δεν προσέχουν τα οικονομικά τους, δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν τους υψηλά αμειβόμενους παίκτες, άρα και τα «αστέρια» τους, σε ματς των ευρωπαϊκών διοργανώσεων!

Αυτό θα κρίνεται ανάλογα και με το άνοιγμα που διαπιστώνεται πως έχει η ομάδα, η οποία δεν... συμβαδίζει με τους συγκεκριμένους κανόνες. Άρα κάθε ομάδα θα πρέπει να κάνει γνωστό και τα χρήματα που δίνει σε κάθε παίκτη, εκτός από τα ποσά που έχει δώσει για τις μεταγραφές! Αν ένας σύλλογος δεν συμμορφώνεται, τότε δεν αποκλείεται να υπάρξει και... διαγραφή του από το Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα Λιγκ!


Αυτή τη στιγμή ισχύει ο αποκλεισμός για τις ομάδες που δεν έχουν προσαρμόσει στα οικονομικά δεδομένα που ζητά η UEFA, αλλά ο Μισέλ Πλατινί θέλει οι ποινές να είναι πιο αυστηρές στον συγκεκριμένο τομέα, εφόσον μια ομάδα έχει παραβατική συμπεριφορά σε σχέση με όσα επιτάσσει το Financial Fair Play, και κατά την διάρκεια της περιόδου.

Το δημοσίευμα ανέφερε μάλιστα πως η εκτελεστική επιτροπή έχει πει το «ναι» γι’ αυτούς τους νέους κανονισμούς. Βέβαια μπορεί να πει κάποιος ότι αυτοί οι νέοι κανονισμοί παραβιάζουν το ευρωπαϊκό δίκαιο ανταγωνισμού, αλλά η UEFA θεωρεί πως ένας παίκτης δεν έχει καμία νομική απαίτηση από την συμμετοχή του ή μη σε ένα παιχνίδι ευρωπαϊκής διοργάνωσης!

Όπως μας θυμίζει σε δημοσίευμά του το "pamesports.gr", πριν από μερικά χρόνια η UEFA έστειλε τους συγκεκριμένους κανονισμούς Financial Fair Play σε όλες τις ομάδες και ζήτησε από τους συλλόγους να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα σε... βάθος μιας τριετίας. Ουσιαστικά ζήτησε από τις ομάδες να ξοδεύουν με βάση τα έσοδα που έχουν από τις «πηγές» τους, πέρα από την οικονομική κατάσταση των ιδιοκτητών τους!

Προσαρμόζοντας έτσι τα οικονομικά τους στα νέα δεδομένα, ώστε να μην υπάρχουν... ανοίγματα που δεν δικαιολογούνται! Έτσι, υπάρχει και ο έλεγχος για τις ομάδες που συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, μόνο που τώρα η UEFA θέλει να υπάρχει τιμωρία και κατά την διάρκεια της σεζόν. Τιμωρώντας τους συλλόγους που έχουν παραβατική συμπεριφορά στα οικονομικά τους και με αποκλεισμό παικτών τους από τους αγώνες... Κάτι που φέρεται να ζήτησαν οι ομάδες από την Γερμανία, καθώς οι σύλλογοι από τη Μπουντεσλίγκα χαρακτηρίζονται από «υγεία» στα οικονομικά τους (όπως και γενικότερα το πρωτάθλημά τους), και ξοδεύουν χωρίς να... στηρίζονται σ’ έναν ιδιοκτήτη!
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ