2012-04-20 17:54:03
Φωτογραφία για Εναντίον της αύξησης του κατώτατου μισθού το ΕΒΕ Λευκωσίας
Καταστροφική για την οικονομία και τις επιχειρήσεις και εκτός τόπου και χρόνου, θεωρεί το ΕΒΕ Λευκωσίας την απόφαση της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σωτηρούλας Χαραλάμπους για αύξηση του κατώτατου μισθού για τους εργαζομένους. Με ανακοίνωσή του «το ΕΒΕ Λευκωσίας «καλεί την Κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει τα άσχημα δεδομένα της οικονομίας και των επιχειρήσεων και να απορρίψει την απόφαση της Υπουργού Εργασίας για αύξηση του εργατικού κόστους, ενώ ταυτόχρονα, ζητά και θα επιμένει σε περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού κι' όχι αύξησή του». Το ΕΒΕ Λευκωσίας «κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη σχετική απόφαση και τονίζει ότι η τυχόν αύξηση του κατώτατου μισθού θα επιτείνει τα πολλά υφιστάμενα προβλήματα στις επιχειρήσεις και θα οδηγήσει σε νέα αδιέξοδα τον επιχειρηματικό κόσμο».

Ακόμα, αναφέρεται στην ανακοίνωση, «η απόφαση αυτή, θα διευρύνει το πρόβλημα της ανεργίας, αφού οι επιχειρήσεις αφ' ενός δεν θα μπορούν να απορροφήσουν ανέργους από την αγορά και αφ' ετέρου θα υποχρεωθούν να απολύσουν προσωπικό, λόγω των αλυσιδωτών επιπτώσεων πάνω στο κόστος μισθολογίου του υφιστάμενου προσωπικού τους»
. «Σε μια εποχή, όπου η βιωσιμότητα και η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων κρέμεται από μια κλωστή είναι αδιανόητη, καταστροφική και εκτός τόπου και χρόνου, η απόφαση για αύξηση του κατώτατου μισθού», εκτιμά το ΕΒΕ Λευκωσίας». Καταλήγοντας, αναφέρει πως «όταν άλλες ευρωπαϊκές χώρες για να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της κρίσης και να βοηθήσουν τις οικονομίες τους, μειώνουν τους κατώτατους μισθούς, η Κύπρος δεν μπορεί να προχωρεί σε αύξηση τους».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ