2014-04-02 09:22:44
Φωτογραφία για Ενώπιον στρατοδικείου με την κατηγορία της διαφθοράς κινέζος στρατηγός
Πρόκειται για τον Γκου Γιουνσάν, πρώην νούμερο 2 στην επιμελητεία του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού. Σύμφωνα με κινεζικά μέσα, στην περιουσία του πρώην στρατηγού βρίσκεται ένα μέγαρο που έχει ως μοντέλο το πρώην αυτοκρατορικό παλάτι.

Βαριές κατηγορίες για διαφθορά, υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος και δωροληψία απήγγειλε την Τρίτη η Κίνα σε βάρος του πρώην στρατηγού Γκου Γιουνσάν, άλλοτε νούμερο 2 στην επιμελητεία του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, όπως μεταδίδουν κρατικά κινεζικά μέσα ενημέρωσης.

Πρόκειται για τον πλέον υψηλόβαθμο αξιωματικό που θα βρεθεί ενώπιον στρατοδικείου από το 2006, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο Xinhua. Ο κ. Γκου απομακρύνθηκε από τη θέση του το 2012 και είναι αντικείμενο έρευνας κατά τα τελευταία δύο χρόνια.

Το κινεζικό ερευνητικό περιοδικό Caixin έχει εκδώσει πολύκροτα δημοσιεύματα για τον τρόπο ζωής του πρώην στρατηγού, ο οποίος φέρεται να ήταν ιδιοκτήτης πλήθους ακινήτων, μεταξύ των οποίων βρίσκεται ένα μέγαρο που έχει ως μοντέλο το πρώην αυτοκρατορικό παλάτι.


Παράλληλα, ο κ. Γκου φέρεται να είναι ιδιοκτήτης πολλών χρυσών έργων τέχνης και αγαλμάτων.

Επίσης υπό έρευνα βρίσκεται ο άλλοτε προϊστάμενος του κ. Γκου, ο πρώην αντιπρόεδρος της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters και την New York Times.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/255141/enopion-stratodikeiou-me-tin-katigoria-tis-diafthoras-kinezos-stratigos/#ixzz2xhhfk6Cm

Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ