2012-04-22 13:25:03
Φωτογραφία για ΚΚΕ εναντίον Μπουτάρη για την πλατεία Αριστοτέλους
Την έντονη αντίδραση των μελών του ΚΚΕ Θεσσαλονίκης προκάλεσε η απόφαση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης να απαγορέψει τη διεξαγωγή προεκλογικών συγκεντρώσεων από την πλατεία Αριστοτέλους. Η ίδια απαγόρευση ισχύει και άλλους χώρους ιδιαίτερης ιστορικής σημασίας, όπως ο Λευκός Πύργος, η Ροτόντα κι η Καμάρα.

"Η Θεσσαλονίκη έχει πολλά και σοβαρά προβλήματα που διογκώνονται και οφείλονται και στην πολιτική του κεντρικού κράτους (ελέω Καλλικράτη) αλλά και στην πολιτική της δημοτικής πλειοψηφίας του κ. Μπουτάρη: απολύσεις εργαζόμενων, πανάκριβα δημοτικά τέλη, συνειδητή απαξίωση της καθαριότητας και βρώμικη πόλη για να ανοίξει ο δρόμος της ιδιωτικοποίησης της, παράδοση κάθε δράσης της πόλης στα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα. Αυτά είναι τα προβλήματα της πόλης. Και τα προβλήματα των κατοίκων της είναι η φτώχεια η ανεργία, η ανασφάλεια και η εξαθλίωση. Αυτά είναι τα προβλήματα και όχι οι συγκεντρώσεις στην πλατεία Αριστοτέλους.

Η απαγόρευση των συγκεντρώσεων προετοιμάζει το κλίμα γενικότερων απαγορεύσεων και καταστολής που θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει τις λαϊκές αντιδράσεις στην λαίλαπα που έρχεται μετά τις βουλευτικές εκλογές.

Σε κάθε περίπτωση το ΚΚΕ δε βάζει τα λαϊκά δικαιώματα στην κρίση καμιάς κυβέρνησης και κανενός δημάρχου, σημείωνει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.
seleo.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ