2014-05-15 19:26:06
Φωτογραφία για Έτσι συνελήφθη ο παιδόφιλος παιδίατρος στα Ιωάννινα
Επτά ολόκληρους μήνες διήρκησε η έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την εξάρθρωση δικτύου παιδικής πορνογραφίας, που τα πλοκάμια του είχαν απλωθεί μέχρι τις Μπαχάμες, το Μεξικό και την Σρι Λάνκα και στο οποίο εμπλεκόταν και ο παιδόφιλος παιδίατρος από τα Ιωάννινα.

Τα αποτελέσματα της επιχείρησης με την κωδική ονομασία «HYDRA» παρουσίασε την Πέμπτη η δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τα αποτελέσματα είναι αποκαλυπτικά για την δράση των παιδόφιλων.

Όπως ανέφερε ο κύριος Σφακιανάκης εντοπίστηκαν 77 χρήστες που διακινούσαν υλικό παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτύου, ενώ τα ηλεκτρονικά τους ίχνη εκτείνονται σε 32 χώρες.

Ίχνη παιδόφιλων εντοπίστηκαν στην Ελλάδα, στην Γερμανία, στη Ρωσία, στις ΗΠΑ, στην Βρετανία, στη Γαλλία, στην Πολωνία, στην Σουηδία, στην Κίνα, στην Τσεχία, στο Ιράν, στην Ολλανδία, στην Ιταλία, στην Ελβετία, στην Βραζιλία, στο Περού, στη Βενεζουέλα, στην Ουκρανία, στη Σαουδική Αραβία, στη Νότια Αφρική, στην Κολομβία, στην Γεωργία, στον Λίβανο, στη Σρι Λάνκα, στην Αυστραλία, στον Καναδά, στην Πορτογαλία, στο Μεξικό, στις Μπαχάμες, στην Αυστρία, στη Σλοβενία και στο Βέλγιο.


Η Δίωξη χρησιμοποίησε ένα ειδικό λογισμικό σάρωσης ηλεκτρονικών ιχνών διακίνησης πορνογραφικού υλικού κι έτσι εντόπισαν τα μέλη του δικτύου.

Όσον αφορά στην Ελλάδα, σχηματίστηκαν τρεις δικογραφίες και συνελήφθησαν τρία άτομα σε Ιωάννινα και Αττική. Οι δύο συλληφθέντες είναι Έλληνες 34 και 25 ετών αντίστοιχα και ο τρίτος είναι ο παιδίατρος από τα Ιωάννινα, ο οποίος έχει βουλγαρική υπηκοότητα.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Συγκεκριμένα για τον παιδόφιλο παιδίατρο, ο κ. Σφακιανάκης δήλωσε ότι κατείχε κεντρικό ρόλο σε κλειστή ομάδα χρηστών του ειδικού προγράμματος ανταλλαγής αρχείων PEER TO PEER. Τα μέλη της ομάδας αυτής χρησιμοποιούσαν ιδιαίτερα τεχνάσματα και προγράμματα ηλεκτρονικής ταυτότητας και κρυπτογράφησης για να καλύπτουν τη δράση τους.

Στα αρχεία τόσο του παιδίατρου, όσο και των δύο άλλων συλληφθέντων βρέθηκε υλικό σκληρής παιδικής πορνογραφίας, ενώ τα συνολικά στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα έχουν ήδη σταλεί στην Interpol και στην Europol για να εντοπιστούν και οι υπόλοιποι χρήστες, ο ακριβής αριθμός των αρχείων, και να αναγνωριστούν πιθανών θύματα παιδικής πορνογραφίας.

Πηγή: Star
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ