2014-05-16 00:03:05
Φωτογραφία για 2 επιστημονικές εργασίες για τον αντιμικροβιακό χαλκό
Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το 7o Πανελλήνιο και 6ο Πανευρωπαϊκό Επιστημονικό και Επαγγελματικό Νοσηλευτικό Συνέδριο στα Ιωάννινα από τις 8 – 11 Μαΐου 2014.

Στο συνέδριο, στο οποίο πήραν μέρος Επαγγελματίες Υγείας από όλη την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη, αναπτύχθηκαν δύο ερευνητικές εργασίες από την Επιστημονική Ομάδα για τον Αντιμικροβιακό Χαλκό της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών / Αρεταίειου Νοσοκομείου, με θέμα τον Αντιμικροβιακό Χαλκό.

Στη θεματική ενότητα «Διοίκηση, οργάνωση και οικονομική αξιολόγηση υπηρεσιών υγείας / ποιότητα νοσηλευτικής φροντίδας» παρουσιάστηκε η ερευνητική εργασία με θέμα:

«ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΜΙΚΡΟΒΙΑΚΟΥ ΧΑΛΚΟΥ ΣΤΙΣ ΜΕΘ , ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ»

Στην παρουσίαση παρουσιάστηκαν τα οικονομικά και επιδημιολογικά δεδομένα σε μια ΜΕΘ, του Πειραϊκού Θεραπευτηρίου μετά την εφαρμογή του αντιμικροβιακού χαλκού σε σχέση με τα αντίστοιχα πριν την επιχάλκωση. Ο αντιμικροβιακός χαλκός μετά την εφαρμογή του στη ΜΕΘ μείωσε τη δόση ανά ημέρα ανά ασθενή σε ποσοστό 30% για χρονικό διάστημα τριών μηνών μελέτης και 31% για χρονικό διάστημα μελέτης εννέα μηνών αντίστοιχα.


.

Στη θεματική ενότητα “Δημόσια Υγεία - Επιδημιολογία & Υγιεινή της εργασίας IV” παρουσιάστηκε η ερευνητική εργασία με θέμα:

«ΑΝΤΙΜΙΚΡΟΒΙΑΚΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΜΑΣΧΑΛΙΑΙΑΣ ΚΟΙΛΟΤΗΤΑΣ: ΜΙΑ ΝΕΑ ΣΥΣΚΕΥΗ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΙΑΣΤΑΥΡΟΥΜΕΝΩΝ»

Παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της ερευνητικής μελέτης για το ψηφιακό θερμόμετρο από αντιμικροβιακό χαλκό μειώνει τη μικροβιακή χλωρίδα σε ποσοστό 99% μετά από διάστημα δύο ωρών και συμβάλλει στον περιορισμό των διασταυρούμενων λοιμώξεων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Οι περιλήψεις των ερευνητικών εργασιών περιλαμβάνονται στο βιβλίο περιλήψεων του συνεδρίου.

• Τις ερευνητικές εργασίες παρουσίασε η κα Καρυώτη Βασιλική, Γεωλόγος – Γεωπεριβαλλοντολόγος, MSc, μέλος της Επιστημονικής Ομάδας για τον Αντιμικροβιακό Χαλκό της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών / Αρεταίειου Νοσοκομείου

                                   

ΠΡΟΦΙΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΧΑΛΚΟΥ

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού (Ε.Ι.Α.Χ), είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός και μέλος του European Copper Institute (E.C.I.), που πρωταρχικό σκοπό έχει το σχεδιασμό, το συντονισμό και τη διαχείριση των πόρων για την προώθηση του χαλκού στις Ευρωπαϊκές αγορές.

Το E.I.A.X. χρηματοδοτείται και υποστηρίζεται από τον Διεθνή Οργανισμό Χαλκού (International Copper Association – I.C.A.), ένα παγκόσμιο δίκτυο από 27 Κέντρα Χαλκού, το οποίο ιδρύθηκε με σκοπό την προώθηση της χρήσης του χαλκού. Οι δραστηριότητες του  I.C.A. υλοποιούνται από περιφερειακά κέντρα χαλκού στην Ευρώπη, τη Βόρεια και Λατινική Αμερική και την Ασία. Η προώθηση των τελευταίων εξελίξεων, που αποδεικνύουν το ζωτικό ρόλο του χαλκού στο περιβάλλον και στην υγεία, αποτελεί σημαντική προτεραιότητα στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του Ινστιτούτου. Οι δραστηριότητες αυτές, επεκτείνονται σε έρευνες και μελέτες, με σκοπό τη δημιουργία μιας επιστημονικής πλατφόρμας πληροφοριών και δεδομένων, σε τομείς κρίσιμους για την κοινωνία και τη βιομηχανία και οι οποίες θα βοηθήσουν ώστε, οι αποφάσεις που λαμβάνονται να έχουν την απαραίτητη επιστημονική υποστήριξη.   Για τον λόγο αυτό, έχει  δημιουργηθεί τεχνική βιβλιοθήκη και ιστοσελίδα, http://copperalliance.eu/gr.όπου ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να αναζητήσει πληροφορίες για το χαλκό και τις εφαρμογές του.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ