2014-05-21 21:48:48
Φωτογραφία για Νέα σφαγή της Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία, πάνω από 160 νεκροί σε 24 ώρες
Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η αιματηρή δράση της ισλαμιστικής Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία, καθώς μόλις λίγες ώρες μετά τη διπλή βομβιστική επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε 118 ανθρώπους στην κεντρική πόλη Τζος, ισλαμιστές αντάρτες επιτέθηκαν σε τρία χωριά στο βόρειο τμήμα της αφρικανικής χώρας, και έσφαξαν τουλάχιστον 48 κατοίκους, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Associated Press.

Ένα από τα τρία χωρία βρίσκεται κοντά στην κωμόπολή Τσίμποκ, όπου στα μέσα Απριλίου οι ισλαμιστές απήγαγαν περισσότερα από 300 ανήλικα κορίτσια από δημόσιο οικοτροφείο.

Σε τουλάχιστον ένα από τα χωριά-στόχους οι αντάρτες πυρπόλησαν σπίτια, ενώ οι κάτοικοι αναζήτησαν καταφύγιο στη ζούγκλα.

Περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μόνον κατά τους πρώτους πέντε μήνες του 2014 λόγω της δράσης της Μπόκο Χαράμ, καθώς η δράση των ανταρτών φαίνεται να φτάνει σε πρωτοφανή επίπεδα.

Συγκριτικά, απολογισμός από τη δράση των ισλαμιστών την περίοδο 2010-13 ήταν περίπου 3.600 νεκροί.

Την προηγούμενη εβδομάδα, πέντε αφρικανικές χώρες και Δυτικά κράτη συμφώνησαν σε ένα κοινό σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση της Μπόκο Χαράμ, που προβλέπει καλύτερη συνεργασία στο μέτωπο των πληροφοριών και καλύτερο συντονισμό της δράσης τους κατά των ισλαμιστών.
skai.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ