2014-07-05 01:47:07
Φωτογραφία για ΔΗΣΥ: Επιτέλους! Ένα έργο πολιτιστικής υποδομής στην πρωτεύουσα
Το Ινστιτούτο Πολιτισμού εκφράζει την ικανοποίηση και ευαρέσκειά του διότι η Κυβέρνηση αποφάσισε να χρηματοδοτήσει την αποκατάσταση του κτηρίου του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας. Είναι μια εδώ και χρόνια επιβεβλημένη απόφαση προκειμένου να μη συνεχίσει να παραμένει εγκαταλελειμμένος και να φθίνει ένας πολύτιμος χώρος εκδηλώσεων, με ιστορική παρουσία στα πολιτιστικά πράγματα της Κύπρου. Ελπίζουμε ότι το συντομότερο, το κτήριο αυτό που παρέμεινε σαν φάντασμα για χρόνια, θα γεμίσει ξανά με λόγο, νότες και στίχους.

Συγχαίροντας τον υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, καθώς και τον υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων για την απόφαση, αλλά και τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες για την προεργασία, σημειώνουμε και τη συμβολή του Δημάρχου Λευκωσίας. Η συμφωνία ευέλικτης από κοινού χρήσης, ανάμεσα στο Δήμο και το κράτος, θα επιτρέψουν την αξιοποίηση του σημαντικού αυτού χώρου στο κέντρο της πόλης.

Υποβάλλουμε, ωστόσο, την εισήγηση ότι θα πρέπει να αποφύγουμε να χαρακτηρίσουμε ή να ονομάσουμε το κτήριο μετά την αποκατάστασή του ως «μέγαρο» πολιτισμού. Πρόκειται για μια σημαντική –για τα κυπριακά δεδομένα- πολιτιστική υποδομή, η οποία θα πρέπει να αξιοποιηθεί ουσιαστικά και χωρίς «φαμφάρες».

Καταγράφουμε και ελπίζουμε ότι μαζί με τις υπόλοιπες χθεσινές αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, η Κυβέρνηση θα προχωρήσει την υλοποίηση αρχών και κατευθύνσεων του προγράμματος του Προέδρου Αναστασιάδη για μια συγκροτημένη πολιτική για τον πολιτισμό.

Οι ανάγκες είναι τόσο πολλές που δεν μπορεί να χάνεται άλλος χρόνος. Η στενότητα οικονομικών πόρων είναι τόσο πιεστική, που δεν μπορεί να μην αξιοποιηθεί επινοητικότητα και πληθώρα εισηγήσεων και ιδεών.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ