2012-04-26 08:00:06
Φωτογραφία για Η αιφνιδιαστική επίσκεψη του ειδ. διαμεσολαβητή για το αρ.99, Γ.Καταγή στο ΑLTER
Για ποιο λόγο επισκέφτηκε το κανάλι μια ημέρα μετά τη σύλληψη Κουρή; ποιόν συνάντησε, τι είπανε; γιατί έφυγε σκεφτικός και κατηφής,...ο Γιάννης Καταγής; Τι θα γίνει τελικά με το πολύπαθο κανάλι του Μπουρναζίου; Διαβάστε τι έγινε αποκλειστικά από τον pressarismeno. Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που επισκέπτεται ο ειδικός διαμεσολαβητής που έχει ορίσει η Ελληνική δικαιοσύνη, κ.Γιάννης Καταγής τον τηλεοπτικό σταθμό και μάλιστα και την πρώτη φορά η παρουσία του, έτυχε να συμπέσει σε μια περίοδο έντασης.

Τότε ήταν όταν υπήρχε αναπτυχθεί η φημολογία ότι ο Γ.Κουρής (που προηγουμένως είχε 'ρίξει' τους πομπούς αναμετάδοσης), θα έκοβε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος μέσω της ΔΕΗ. Να θυμίσουμε ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται στον τηλεοπτικό σταθμό νυχθημερόν περιφρουρώντας την επίσχεση εργασίας που έχουν κηρύξει από τη 10η Νοεμβρίου.

Δεν είχαν μάλιστα τότε λήψει τα απρόοπτα αφού, ενώ όλοι ήταν εν αναμονή του συνεργείου της ΔΕΗ, το οποίο είχε κληθεί να κόψει το ρεύμα...τότε συνέβη το εξής...εντυπωσιακό:


Εμφανίστηκε ο κ. Κωνσταντινόπουλος, μέλος του νέου ΔΣ που είχε ορίσει ο Κουρής και...ορκιζόταν πως ο Κεφαλονίτης ιδιοκτήτης ουδέποτε είχε δώσει... εντολή στη ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα και πως η εταιρία παρανομεί(!). Πληροφορίες βέβαια ήθελαν τον Κουρή να έχει ζητήσει καάτι τέτοιο όχι μία...αλλά ΄τσσερις φορές! Τότε είχαν εκτυλιχτεί σκηνές απείρου κάλλους, που δεν είναι...του παρόντος!

Ποιον συνάντησε ο Καταγής;

Μια ημέρα μετά από όσα κωμικοτραγικά έλαβαν χώρα στην Ευελπίδων, με την προσαγωγή Κουρή. Η μοίρα το έφερε να συναντηθούν οι δύο άνθρωποι που ήταν παρόντες και στην προηγούμενη κρίση που σας περιγράψαμε, στο Alter: Το μέλος του ΔΣ Κωνσταντινόπουλος και ο διαμεσολαβητής της δικαιοσύνης και εισηγητής για το εάν το κανάλι θα μπει στο άρθρο 99, Γιάννης Καταγής.

Μέχρι στιγμής αφού ακόμα και τώρα μετά τα χθεσινά συμβάντα στην Ευελπίδων, δεν υπάρχει νεώτερη ενημέρωση, ισχύει αυτό που σας έχουμε γράψει από εχθές. Ότι θα προηγηθεί συνάντηση την Παρασκευή στις 14:00, μεταξύ όλων των ενδιαφερομένων σχετικά με το alter που θα γίνει στο υπουργείο Εργασίας, ( εκτός των εκπροσώπων εργαζομένων - εργοδοσίας, θα παραβρεθεί και η γ.γ. του εν λόγω υπουργείου ).

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συνέλευση εργαζομένων στο "Αίθριο" του σταθμού, στις 16:00, αλλά κάπου εδώ τα πράγματα περιπλέκονται...

Ποιο το πρόβλημα που πρέπει να ξεπεράσει ο Καταγής;

Το πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει ο διαμεσολαβητής...είναι πολύ πιο περίπλοκο ακόμα και από τη σύλληψη Κουρή και τα όσα διαδραματίστηκαν στο χώρο των δικαστηρίων μεταξύ του εκδότη και των εργαζόμενων...

Ως γνωστό έχει ήδη ψηφιστεί το νέο άρθρο 99 και απομένει η δημοσίευση του στο Φυλό της Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ). Άρα και η επίσημη εφαρμογή του...

Το νέο "99" προβλέπει ότι η απόφαση για την εισαγωγή μιας εταιρίας η σχετική εισήγηση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών.

Το πρόβλημα για τον κ.Καταγή είναι ότι ήδη έχουν περάσει 4 μήνες από την έναρξη της διορίας που του δόθηκε από το δικαστήριο και έχει ήδη ζητήσει και του έχει δοθεί παράταση ενός ακόμα μηνός.

...Αλλά απ' ότι δείχνουν τα πράγματα ούτε αυτή τη διορία θα προλάβει ο κ. Καταγής να κάνει την εισήγηση του...την ώρα που είναι θέμα ημερών η δημοσίευση του νέου άρθρου 99 στο ΦΕΚ. Εκτός βέβαια εάν τα πράγματα αλλάξουν δραματικά, πράγμα...μάλλον απίθανο.

Αυτό ήταν το ζήτημα που προβλημάτισε τους κ. Καταγή και Κωνσταντινόπουλο στη σημερινή συνάντηση τους, αφού απ' ότι δείχνουν τα πράγματα...τα νούμερα δεν...βγαίνουν.

...Χαρακτηριστική εξάλλου ήταν και η αντίδραση του κ.Καταγή, ο οποίος έφυγε φανερά προβληματισμένος από το κανάλι και σε αντίθεση με την προηγούμενη φορά που ήταν λαλίστατος και είχε διαχυτική συμπεριφορά με τους εργαζόμενους, σήμερα έφυγε σκυθρωπός, προβληματιμένος.

Αφού ο χρόνος για την εισήγηση του στο Alter,τελειώνει και θα έπρεπε ήδη να έχει καταθέσει την εισήγηση του...

...Αυτός ήταν ο λόγος που πήγε στο Αλτερ ο κ. Καταγής, αλλά αποχώρησε...κατηφής!

πηγή: pressarismenos
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ