2014-09-06 16:30:34
Φωτογραφία για Πέντε κακές συνήθειες που μπορούν να «ανατινάξουν» το στομάχι
Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τον Ινστιτούτο Υγείας της ΗΠΑ τεκμηρίωσε ότι κάποιες συνήθειες, που υιοθετούν καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι σε όλα τα μήκη τα πλάτη της υφηλίου μπορεί να πυροδοτήσουν τους πόνους και τις ενοχλήσεις στο στομάχι.

Κάπνισμα

Το κάπνισμα ενοχοποιείται για τη δημιουργία πεπτικού έλκους αφού η νικοτίνη προκαλεί χαλάρωση του κατώτερου οισοφαγικού σφιγκτήρα µε αποτέλεσµα γαστροοισοφαγική παλινδρόµηση. Για το λόγο αυτό οι ειδικοί συστήνουν να κόψετε την βλαβερή αυτή συνήθεια.

Aναψυκτικά με το φαγητό

Τα αναψυκτικά και τα αεριούχα ποτά πρέπει να αποφεύγονται γιατί μπορεί να προκαλέσουν δυσπεψία και παλινδρόµηση για το λόγο αυτό οι ειδικοί επιστήμονες συνιστούν να αποφεύγονται.

Από το τραπέζι στο κρεβάτι

Ένα από τα μεγαλύτερα ατοπήματα που κάνουν οι περισσότεροι είναι μετα το φαγητό να αφήνονται την αγκαλιά του Μορφέα


Η τακτική αυτή είναι ένα λάθος γιατί έτσι αυξάνεται ο κίνδυνος εμφάνισης γαστροοισοφαγικής παλινδρόµησης. Καλό είναι συνιστούν οι ειδικοί να ξαπλώνετε αφού περάσουν τουλάχιστον τρεις ώρες από το γεύμα.

Αλκοόλ

Πάν μέτρον άριστον .Έτσι και στην περίπτωση που καταναλώνετε ένα ποτηράκι παραπάνω να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί αφού η υπερβολική κατανάλωσή του προκαλεί υπερέκκριση γαστρικού οξέος αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο για γαστρίτιδα ή έλκους.

Φαγητό στο πόδι

Η κατανάλωση φαγητού στο πόδι βλάπτει σοβαρά το στομάχι. Όταν δεν μασάμε καλά την τροφή

καταπίνουμε μαζί και αέρα, µε αποτέλεσμα την πρόκληση πόνου στο στομάχι, φουσκώµατος και δυσπεψίας.

Πάντως οι ειδικοί επιστήμονες αναφέρουν ότι αν οι ενοχλήσεις στο στομάχι επιμένουν θα πρέπει οπωσδήποτε να πάτε στο γιατρό στην περίπτωση που:

παρουσιάζετε ξαφνική ανορεξίαέχετε ανεξήγητη απώλεια βάρουςδυσκολεύεστε κατά την κατάποσηνιώθετε συχνούς πόνους στο πάνω µέρος της κοιλιάς ή έντονο κάψιµο στο στήθοςπαρουσιάζετε χρόνια δυσπεψία.

Πηγή: iatropedia
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ