2012-04-27 01:02:04
Φωτογραφία για Σφραγίδα Μαδρίτης και στο Μεστάγια! [Video]
Η γκολάρα του Αντριαν χάρισε τη νίκη (1-0) στην Ατλέτικο και στο «Μεστάγια», με τους Ροχιμπλάνκος να έχουν συνολικό σκορ 5-2 επί της Βαλένθια και να πηγαίνουν πανηγυρικά στον τελικό όπου δεν θα αγωνιστεί ο Τιάγκο.

Το έργο έμοιαζε αρκετά με εκείνο του 2010. Και τότε Ατλέτικο είχε αφήσει τη Βαλένθια εκτός στο Europa League. Τότε βέβαια ήταν στους «8» και οι Ροχιμπ0λάνκος είχαν προκριθεί με δύο ισοπαλίες (0-0, 2-2) και χάρη στα εκτός έδρας γκολ. Τούτη τη φορά το έκαναν πιο εμφατικά. Για την ακρίβεια... θριαμβευτικά, καθώς νίκησαν και στα δύο ματς των ημιτελικών και με συνολικό σκορ 5-2 θα δώσουν και πάλι το παρών έπειτα από δύο χρόνια στον τελικό της διοργάνωσης.

Οι Μαδριλένοι είχαν... κάβα από το «Βιθέντε Καλδερόν» το 4-2 και στον επαναληπτικό του «Μεστάγια» περιορίστηκαν στο να αμύνονται. Αυτό όμως δεν τους εμπόδισε από το να αλώσουν και το άντρο των Νυχτερίδων, κλέβοντας το ματς με μία ευκαιρία και ένα γκολ (1-0). Αυτό ανήκε αποκλειστικά στην αποκάλυψη της σεζόν, τον Αντριαν Λόπεθ.


Ηταν στο 61' όταν ο Ντιέγκο έκανε την πολύ καλή μπαλιά, αλλά κανείς δεν περίμενε τέτοιο τελείωμα από τον νεαρό Ισπανό επιθετικό, ο οποίος αφού έκανε σούπερ κοντρόλ με το στήθος και εν συνεχεία με σουτ στην κίνηση, πριν η μπάλα κατέβει στο έδαφος, την συστημένη στο αντίθετο παράθυρο! Ο Φεγκουλί ήταν ο μόνος που απειλούσε με μακρινά σουτ, μιας και οι συμπαίκτες του δεν μπορούσαν να πατήσουν την αντίπαλη περιοχή. Ετσι κύλησε ανούσια το κακό – από πλευράς θεάματος- Α' μέρος. Και η επανάληψη βέβαια το ίδιο ανιαρή ήταν. Τουλάχιστον μέxρι το γκολ, διότι από εκεί και μετά άναψαν κάπως τα αίματα.

Αυτο δεν συνέβη τόσο στο αγωνιστικό κομάτι όσο στην ένταση μεταξύ των παικτών που είχε αρνητική κατάληξη για τους φιλοξενούμενους και ατομικά για τον Τιάγκο, ο οποίος αποβλήθηκε εντελώς ανόητα και θα χάσει τον τελικό. Στο 77' και έπειτα από κόρνερ, ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι για χέρι του Τιάγκο. Το χέρι ωστόσο, το είχε κάνει ο επιτιθέμενος Τίνο Κόστα. Μέχρι όμως να πάρει πίσω την απόφαση του ο ρέφερι, οι παίκτες είχαν έρθει στα χέρια, με τον Τιάγκο να ρίχνει σφαλιάρα στον Σολδάδο και να ακολουθεί ένας κακός χαμός που οδήγησε στην κόκκινη εις βάρος του Πορτογάλου.

Το μόνο που κατάφερε να κάνει λίγο πριν το φινάλε η Βαλένθια ήταν ένα μακρινό σουτ του Τίνο Κόστα (84'), με τον Κουρτουά να διώχνει και πάλι. Και κάπως έτσι με αυτό το 10ό γκολ του Αντριαν στη διοργάνωση και 17ό του στη σεζόν συνολικά, η Ατλέτικο άφησε και πάλι εκτός τη Βαλένθια και για τις 9 Μαΐου έκλεισε ραντεβού τίτλου με την Αθλέτικ Μπιλμπάο στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας.

Βαλένθια (Ουνάι Εμερι): Ντιέγο Αλβες, Ραμί, Μπαραγάν, Ζορντί Αλμπα, Παρέχο (69' Τίνο Κόστα), Αλμπέλδα, Φεγκουλί, Κανάλες (58' Ματιέ), Ζόνας (58' Αντούριθ), Σολδάδο

Ατλέτικο (Ντιέγο Σιμεόνε): Κουρτουά, Γκοντίν, Φιλίπε Λουίς, Μιράντα, Μάριο Σουάρεθ, Τιάγκο, Αρντά Τουράν (74' Σάλβιο), Φαλκάο, Χουανφράν, Ντιέγκο (83' Κόκε), Αντριάν
gazzetta.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ