2012-04-29 18:15:07
Φωτογραφία για ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ:ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΕΜΟΝΤΑΙ ΜΕ ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ
«Είναι αναμενόμενο οι πολίτες να μεταφράζουν την πρωτοφανώς επώδυνη κοινωνική πραγματικότητα σ’ έντονη δυσπιστία -αν όχι απαξία- για το πολιτικό προσωπικό που διαχειρίσθηκε, διαχρονικώς, τις τύχες της Χώρας. Οι ευθύνες όμως αφενός δεν πρέπει να κατανέμονται κατά ισοπεδωτικό τρόπο, με δεδομένο το γεγονός ότι δεν ευθυνόμαστε όλοι το ίδιο»,υπογράμμισε ο πρωην υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος σε συνέντευξή του στον Ελευθερο Τύπο.

Ο κος Παυλόπουλος ακομη τόνισε: “Θέλω να πιστεύω ότι ο στόχος της αυτοδυναμίας θα επιτευχθεί. Όχι βεβαίως γιατί το επιβάλλει ο κομματικός εγωισμός μας. Αλλά γιατί είναι εθνική ανάγκη να κυβερνηθεί η Χώρα με ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Σ’ αυτό έχει δίκιο ο κ. Κώστας Καραμανλής. Αλλά –καθ’ υπόθεση εργασίας- και ελλείψει αυτοδυναμίας, οι νέες εκλογές προσθέτουν, παρά επιλύουν, προβλήματα.

Και τούτο διότι δημιουργούν κλίμα αβεβαιότητας και ανασφάλειας που δεν συνάδει με την κρισιμότητα της περίστασης. Στις 6 Μαΐου πρέπει να δοθεί οριστική λύση, ακόμη κι αν αυτή έγκειται στην παροχή της λεγόμενης «ψήφου ανοχής». Είναι μια πρακτική με κοινοβουλευτική παράδοση στην Ευρώπη και κατοχύρωση στο Ελληνικό Σύνταγμα, που επιτρέπει στο νικητή των εκλογών να εφαρμόσει το κυβερνητικό του πρόγραμμα. Αν τα υπόλοιπα κόμματα –ιδίως δε το ΠΑΣΟΚ- δεν την παράσχουν, αναλαμβάνουν πλήρως τη βαρύτατη ιστορική ευθύνη για ό, τι επακολουθήσει, μέσα από το χάος που θα δημιουργήσει νέα προσφυγή στις κάλπες. Ας το αναλογισθεί αυτό ο κ. Ευ. Βενιζέλος”.
Exofitsio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ