2012-05-01 09:37:40
Φωτογραφία για Σκέφτεται το εξωτερικό ο Τοροσίδης
Σκέφτεται το εξωτερικό ο Τοροσίδης

30/4/2012 10:25

Ο Βασίλης Τοροσίδης σκέφτεται να δοκιμάσει φέτος το καλοκαίρι την τύχη του στο εξωτερικό αν έρθει μία καλή πρόταση. Η διοίκηση θέλει να τον κρατήσει, αλλά δεν θα του σταθεί εμπόδιο.

Είναι γεγονός πως ο Βασίλης Τοροσίδης έχει τα τελευταία χρόνια στο μυαλό του την προοπτική να δοκιμάσει την τύχη του στο εξωτερικό κάποια στιγμή (το δήλωσε άλλωστε πρόσφατα), αγωνιζόμενος σε ένα από τα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Μάλιστα, έχει εκφράσει και την διάθεση του να πραγματοποιήσει φέτος το καλοκαίρι το επόμενο βήμα στην καριέρα του εφόσον, βέβαια, προκύψει μία καλή πρόταση από κάποιο αξιόλογο ευρωπαϊκό κλαμπ, γνωρίζοντας πως στο παρελθόν έχουν ενδιαφερθεί για εκείνον (επίσημα και ανεπίσημα) σύλλογοι από Αγγλία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία και Γαλλία.

Ο δεξιός οπισθοφύλακας των Πειραιωτών έχει συζητήσει με την διοίκηση το ενδεχόμενο κάποια στιγμή να πάρει μεταγραφή σε ομάδα του εξωτερικού, με την πειραϊκή ΠΑΕ να του έχει τονίσει πως δεν θα σταθεί εμπόδιο στην καριέρα του αν θέλει να δοκιμάσει την τύχη του σε ξένο πρωτάθλημα, ακόμη και φέτος, αρκεί, βέβαια, να καλυφθεί οικονομικά
. Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε πως τον Μάιο του 2009 ο Βασίλης Τοροσίδης είχε ανανεώσει το συμβόλαιο του με τον Ολυμπιακό έως το 2013 με το συμβόλαιο του να έχει ρήτρα αποδέσμευσης που φτάνει τα 7.000.000 ευρώ. Τώρα, αν η διοίκηση αποφασίσει να παραχωρήσει τον Έλληνα διεθνή και με μικρότερο ποσό, αυτό είναι δικό της θέμα και εκείνη θα το αποφασίσει. Πάντως, αν έρθει μία καλή πρόταση είναι οι αυξημένες οι πιθανότητες να παραχωρηθεί το καλοκαίρι ο "Τόρο", καθώς το συμβόλαιο του λήγει την επόμενη σεζόν και ακόμη δεν έχει ανανεώσει.

Να τονίσουμε πως διάθεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι να διατηρήσει στο ρόστερ της όλους τους καλούς ποδοσφαιριστές που έχει η ομάδα και σκοπός της είναι να κρατήσει τον Βασίλη Τοροσίδη στον Πειραιά, κάνοντας του και μία πρόταση για να ανανέωσει το συμβόλαιο του με τους ερυθρόλευκους. Την τελευταία φορά, όμως, που η διοίκηση συζήτησε το ενδεχόμενο αυτό με τον Έλληνα αμυντικό εκείνος είχε ξεκαθαρίσει στους αρμόδιους πως ναι μεν είναι απόλυτα ικανοποιημένος στον Πειραιά, αλλά,έχει στο μυαλό την προοπτική να αγωνιστεί (κάποια στιγμή) σε ένα μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, οπότε το συμβόλαιο έμεινε ως έχει έως το 2013.

Η διοίκηση του Ολυμπιακού μέσα στις επόμενες ημέρες θα έχει ξανά κουβέντα με τον Βασίλη Τοροσίδη ώστε να συζητήσουν το ενδεχόμενο ανανέωσης της συνεργασίας τους, κάνοντας μία καλή προσφορά στον ποδοσφαιριστή, βάση της αξίας του και της έως τώρα προσφοράς του στην ομάδα. Όμως, στο ενδεχόμενο που ο παίκτης εκφράσει για ακόμη μία φορά την διάθεση του να αγωνιστεί στο εξωτερικό, τότε η πειραϊκή ΠΑΕ δεν θα φέρει αντίρρηση και θα εξετάσει το ενδεχόμενο να παραχωρήσει τον ποδοσφαιριστή της, εφόσον, βέβαια, έρθει μία καλή πρόταση στο μεγάλο λιμάνι για την μεταγραφή του Έλληνα αμυντικού από κάποιον ευρωπαϊκό σύλλογο.

Ο Βασίλης Τοροσίδης αποτελεί τα τελευταία χρόνια έναν εκ των κορυφαίων Ελλήνων ποδοσφαιριστών. Φέτος πραγματοποίησε μία καλή σεζόν (όχι εντυπωσιακή, αλλά ικανοποιητική), κατέκτησε το νταμπλ στην Ελλάδα, ενώ διακρίθηκε με τον Ολυμπιακό και στην Ευρώπη και σίγουρα το όνομα του βρίσκεται σε αρκετές λίστες ομάδων από την γηραιά ήπειρο. Βέβαια, όπως είναι λογικό, ο 27χρονος (10/6/1985) δεξιός οπισθοφύλακας θα περιμένει και το ερχόμενο Euro 2012 (ξεκινάει στις 8 Ιουνίου), στο οποίο θα λάβει μέρος το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας. Αν καταφέρει να ξεχωρίσει στο τουρνουά, όπως καταλαβαίνεται, θα συγκεντρώσει ακόμη περισσότερα βλέμματα ομάδων πάνω του.

www.redplanet.gr/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ