2012-05-15 08:15:13
Φωτογραφία για Τι έφταιξε στους κορυφαίους του ΠΑΣΟΚ και δεν εξελέγησαν
Κάποια από αυτά τα πρόσωπα για χρόνια πρωταγωνιστούσαν στην πολιτική ζωή του τόπου. Κάποια άλλα βρέθηκαν σε υψηλές θέσεις στην κυβέρνηση του κ. Γιώργου Παπανδρέου. Όλοι όμως βρέθηκαν εκτός Βουλής προκαλώντας έκπληξη σε πολλούς φίλους και εχθρούς.

Πέρα από τη γενικότερη πτώση του ΠΑΣΟΚ που έφτασε στα όρια της διάλυσης, πίσω από κάθε ήττα υπάρχει μια διαφορετική ιστορία, μια και στις περιφέρειές τους το ΠΑΣΟΚ τελικά κέρδισε έστω και μία έδρα. Αν και η απογοήτευση είναι μεγάλη, όλοι θα προσπαθήσουν να επανέλθουν «στα πράγματα», είτε μέσα από το ΠΑΣΟΚ που τους ανέδειξε είτε με κάποιο άλλο κόμμα Άννα Διαμαντοπούλου

«Αν δεν βάζανε πάλι στο ψηφοδέλτιο την Κατερίνα, η Άννα θα είχε εκλεγεί». Με αυτή τη φράση απαντούν οι στενοί συνεργάτες της υπουργού Ανάπτυξης Άννας Διαμαντοπούλου για την πρώτη ατυχή προσπάθειά της να μπει στη Βουλή, από τότε που εξελέγη για πρώτη φορά. Στο ψηφοδέλτιο που συμμετείχε η ίδια, υπήρχε η συνεπώνυμή της Αικατερίνη Διαμαντοπούλου. Πριν την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων είχε ζητηθεί από την πλευρά της υπουργού η μετακίνηση της συνυποψήφιας στη Β’ Αθήνας.


Σύμφωνα με συνεργάτες της κυρίας Διαμαντοπούλου το αίτημα δεν έγινε αποδεκτό από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο. Επισημαίνουν δε ότι υπήρχαν εκλογικά τμήματα που η Αικατερίνη Διαμαντοπούλου ξεπερνούσε πολλά από τα κορυφαία στελέχη στη συγκεκριμένη περιφέρεια, αφού οι ψηφοφόροι άλλη ήθελαν να ψηφίσουν και άλλη ψήφιζαν. Τονίζουν επίσης πως παρ’ ότι η Άννα Διαμαντοπούλου έκανε πολύ μεγάλες τομές, επιβραβεύτηκε και δεν έχασε, αφού απείχε μόλις 500 ψήφους από τον πρώτο κ. Κώστα Σκανδαλίδη.

Γιώργος Πεταλωτής

Στη συσπείρωση του μουσουλμανικού πληθυσμού για να εκλεγούν τρεις μουσουλμάνοι υποψήφιοι αποδίδεται η ήττα του κ. Γιώργου Πεταλωτή στη Ροδόπη. Ένα από τα πλέον προβεβλημένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που βρέθηκε επί μακρόν κοντά στον πρώην πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου, δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή και αντ’ αυτού μπήκε ο κ. Χατζηοσμάν, ο οποίος επίσης κατέβαινε με το ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέλεξε μουσουλμάνο και μόνο ο κ. Στυλιανίδης από τη Νέα Δημοκρατία κατάφερε να πάρει την έδρα. Στην περιοχή υπήρξε «χειρουργικός» καταμερισμός των ψήφων στους μουσουλμάνους υποψήφιους, ενώ αν έμπαινε η ΔΗΣΥ και η τρίτη έδρα θα κερδιζόταν από μουσουλμάνο. Αρκετοί αποδίδουν την εξέλιξη αυτή στη δραστηριότητα του τουρκικού προξενείου, το οποίο καθώς λέγεται είχε λάβει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από το τουρκικό κράτος.

Χρήστος Παπουτσής

Την αναδιάταξη των δυνάμεών του θα επιχειρήσει ο κ. Χρήστος Παπουτσής, μετά την ήττα του στην Α’ Αθήνας. Οι διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας και οι αντιδράσεις των ΜΑΤ στάθηκαν μοιραίες για τον τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Δεν ήταν μόνο η συνολική καθίζηση του ΠΑΣΟΚ στην περιφέρειά του, αλλά και ο ίδιος δεν κατόρθωσε να συγκρατήσει τις δυνάμεις του. Επίσης το γεγονός ότι δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες υπογραφές υποστήριξης προκειμένου να μπορέσει να συμμετάσχει στις εσωκομματικές διαδικασίες επίσης έπληξαν την εικόνα του. Όταν λυθεί το πρόβλημα της κυβερνησιμότητας στη χώρα θα μιλήσει για τα εσωκομματικά θέματα με στόχο να εκφράσει ξανά το κοινωνικό ΠΑΣΟΚ.

Δημήτρης Ρέππας

Ο κ. Δημήτρης Ρέππας εκλέγεται συνεχώς βουλευτής από το 1981 και είναι ο μακροβιότερος κυβερνητικός εκπρόσωπος μέχρι σήμερα. Για πρώτη φορά βρέθηκε στη Β’ Αθήνας, αν και το όνομά του ακούστηκε έντονα για το Επικρατείας. Οι συνεργάτες του υποστηρίζουν με νόημα πως ο ίδιος δεν επιζήτησε τη σιγουριά του συγκεκριμένου ψηφοδελτίου. Θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα είναι ξανά υποψήφιος στη συγκεκριμένη περιφέρεια. Αυτό που θα προωθήσει στο εξής θα είναι το «σπάσιμο» της Β’ Αθήνας σε μικρότερες περιφέρειες, αφού οι 34 δήμοι την καθιστούν τη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της Ευρώπης. Από όλους αυτούς τους δήμους, ο ίδιος πρόλαβε να επισκεφτεί μόλις 9 και βάσισε την προεκλογική του εκστρατεία σε συνεντεύξεις σε εφημερίδες ραδιόφωνα και τηλεοράσεις.

Γιάννης Ραγκούσης

Οι επαναλαμβανόμενες συγκρούσεις του με το περιβάλλον του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου τον έφεραν στην πέμπτη θέση της Β’ Αθήνας. Παρ’ ότι πρώτη φορά υποψήφιος βρέθηκε στο παρά πέντε να εκλεγεί. Συνεργάτες του επισημαίνουν το γεγονός ότι οι τέσσερις συνυποψήφιοί του είτε επί χρόνια είχαν εκλογική πελατεία στην περιοχή, είτε είχαν τη στήριξη του κόμματος και του προέδρου του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου. Η τέταρτη θέση μάλιστα εξέπληξε την Ιπποκράτους. Ο κ. Ραγκούσης ενδιαφέρεται να παραμείνει στην πολιτική, όμως οι δύσκολες προσωπικές σχέσεις που έχει με τον κ. Βενιζέλο πιθανώς να τον στείλουν εκτός ΠΑΣΟΚ και σε έναν άλλο κομματικό σχηματισμό.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ