2012-05-15 17:20:05
Φωτογραφία για Ενημέρωση για τη χρήση ουσιών στην εφηβεία από το ΚΕΘΕΑ στο Δήμο Μεταμόρφωσης
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ-ΣΤΡΟΦΗ), με θέμα... "Η χρήση ουσιών στην εφηβεία και η συμβολή της οικογένειας στην πρόληψη και την θεραπεία". Η όλη εκδήλωση διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Μεταμόρφωσης και του Λυκείου Μεταμόρφωσης, την Τετάρτη 9 Μαΐου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου Μεταμόρφωσης.

Πέραν των ενδιαφερόμενων γονέων από όλα τα σχολεία της περιοχής, στην εκδήλωση συμμετείχαν μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας καθώς επίσης και πολλοί μαθητές.

Δυναμική και αξιέπαινη ήταν η παρουσίαση της Υπεύθυνης του Προγράμματος ΚΕΘΕΑ-ΣΤΡΟΦΗ, κας Σκορδογιάννη, η οποία αναφέρθηκε στα εξειδικευμένα προγράμματα και τις δραστηριότητες πρόληψης που αναπτύσσει το ΚΕΘΕΑ για την αντιμετώπιση των παραγόντων κινδύνου για χρήση ουσιών και την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας των νέων. Η ενημέρωση, που σημαντικό χαρακτηριστικό της ήταν η βιωματική προσέγγιση του θέματος των εξαρτήσεων των νέων, είχε ως στόχο της, τη διανοητική και συναισθηματική κινητοποίηση, την ενεργητική συμμετοχή, την ανταλλαγή εμπειριών, την κατανόηση και την ερμηνεία αυτού του προβλήματος.


Μετά την παρουσίαση ακολούθησε συζήτηση με ερωτήματα και τοποθετήσεις από τους παρευρισκόμενους με την προτροπή όλων να επαναληφθεί η εκδήλωση.

"Το πρόβλημα των εξαρτήσεων των νέων είναι έντονο στις μέρες μας, όχι μόνον από παραδοσιακές αλλά και από νέες μορφές όπως τα video games, το ίντερνετ και ο τζόγος. Η σημερινή εκδήλωση αποτελεί ένα πρώτο βήμα στα πλαίσια του σχεδιασμού μιας δυναμικής κοινωνικής πολιτικής από το Δήμο σε σχέση με το πρόβλημα των εξαρτήσεων και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια ενημέρωσης των γονέων και της εκπαιδευτικής κοινότητας συνολικά, σε θέματα κρίσιμης σημασίας, όπως αυτό των εξαρτήσεων από ουσίες ποικίλης φύσεως", δήλωσε η Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Μεταμόρφωσης κα Μαρία Λυμπέρη.
xtypos.eu
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ