2016-11-01 09:03:45
Φωτογραφία για Ξέρεις πώς να βοηθήσεις τον σκύλο σου που φοβάται τους κεραυνούς και τις καταιγίδες;
Τώρα που ξεκίνησαν οι καταιγίδες, ξέρεις πώς να βοηθήσεις το σκύλο σου ώστε να μην τις φοβάται; Αν η αιτία που προκαλεί το αίσθημα του φόβου και του άγχους στον σκύλο σας, είναι οι κεραυνοί και οι αστραπές, τότε δοκιμάστε τα εξής:

Ενστικτωδώς οι άνθρωποι αλλά και τα ζώα, όταν φοβούνται κρύβονται! Πότε ολόκληρο το σώμα τους, πότε το πρόσωπο τους είναι μια φυσιολογική αντίδραση. Δημιουργήστε μια «γωνιά ασφάλειας» για τον σκύλο σας, όπου θα νιώθει ήρεμος και ασφαλής. Εκεί θα έχει τα αγαπημένα του παιχνίδια και αντικείμενα ώστε να νιώσει οικεία! Πλεονέκτημα σ αυτό είναι η γωνιά να βρίσκεται κάπου, που να μην υπάρχει καλή ακουστική όσο πιο μακριά από τον θόρυβο τόσο καλύτερα!

Η αστραπή είναι ένας τεράστιος ηλεκτρικός σπινθήρας, που η λάμψη του ενδέχεται να προκαλέσει τρόμο στον σκύλο σας. Σ' αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να καλύψετε την γωνιά του με ένα πανί, είτε να κλείσετε στην αγκαλιά σας τον σκύλο σας, χωρίς να βλέπει τις λάμψεις. Στο εξωτερικό υπάρχει η λεγόμενη «κάπα εξολοθρευτής των καταιγίδων»! Μπορεί να ακούγεται αστείο, αλλά υποτίθεται ότι μέσω του βελονισμού και των πιέσεων δημιουργεί στο σκύλο το αίσθημα της ασφάλειας και της ηρεμίας.


Μια άλλη τακτική είναι να τον αποσπάσετε από αυτό που βλέπει ή που ακούει! Για παράδειγμα, οι βροντές και οι κεραυνοί μπορεί να καλυφθούν από μια μουσική μελώδια. Η ένταση καλό θα είναι να έχει διαβαθμίσεις, όταν καταλαβαίνετε ότι έρχεται το «κακό» δυναμώστε, έπειτα χαμηλώστε την ένταση στα κανονικά επίπεδα. Αν αυτό που τον φοβίζει ξεκινά από την όραση, αποσπάστε τον με κάτι που ξετρελαίνεται! Μια λιχουδιά, ένα παιχνίδι, μια λεκτική εντολή σας.

Ορισμένοι χρησιμοποιούν αιθέρια έλαια και ποτίζουν το κολάρο του σκύλου τους μ αυτά για να χαλαρώσουν. Άλλοι πάλι χρησιμοποιούν ειδικά υπνωτικά που τα συστήνουν οι κτηνίατροι σε δύσκολες και αγχώδεις καταστάσεις.

Αν δεν μπορείτε να ηρεμήσετε τον σκύλο σας, με χάδια, αγάπη, κατανόηση και τρικ που διαβάσετε παραπάνω, απευθυνθείτε σε κάποιον εκπαιδευτή ώστε να σας βοηθήσει! Επίσης συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο σας σχετικά.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ