2024-06-27 07:44:48
Φωτογραφία για Πως θα φτιάξετε πίνακες  - καδράκια με βότσαλα και φυσικές πέτρες
Από τις πιο ιδιαίτερες καλοκαιρινές κατασκευές οι πίνακες με βότσαλα πάνω σε καμβά-τελάρο. Βασικό υλικό βότσαλα-πετρούλες πλαισιωμένα, ανάλογα με το θέμα-σχέδιο, με κάποια ακόμη φυσικά στοιχεία όπως κλαδιά, θαλασσόξυλα, γυαλάκια της θάλασσας ή μικρά στοιχεία από σύρμα, σκοινί κλπ. 

Η περισσότερη δουλειά σε αυτού του τύπου τις δημιουργίες στην πραγματικότητα έχει γίνει ...πριν τις ξεκινήσετε, αφού το πιο βασικό είναι να έχετε μαζέψει τα κατάλληλα σε μέγεθος βότσαλα και  κυρίως όσο πιο λεπτά και πλατιά. 

Ξεκινήστε συνθέτοντας το σχέδιο που έχετε επιλέξει πάνω σε ένα χαρτόνι ίδιων διαστάσεων με την κορνίζα-καμβά που θα χρησιμοποιήσετε, αναζητώντας το κατάλληλο βότσαλο για κάθε αντικείμενο που θέλετε να αναπαραστήσετε με τις πέτρες. Εκμεταλλευτείτε το έτοιμο σχήμα κάποιων ή συνθέστε κάθε σχηματισμό με πολλά μικρότερα. 

Όταν το αποτέλεσμα σας ικανοποιεί και έχετε οριστικοποιήσει που ακριβώς θα τοποθετηθεί κάθε τι σε έναν πίνακα τέτοιας μορφής μεταφέρετε την σύνθεση στην κορνίζα ή το τελάρο-καμβά όπου κάθε στοιχείο θα το κολλήσετε με θερμοκολλητικό πιστόλι σιλικόνης. 



Τόσο το "φόντο" ενός τέτοιου πίνακα, είτε χρησιμοποιήσετε μια κορνίζα είτε ένα απλό τελάρο-καμβά ζωγραφικής όσο και κάποια από τα βότσαλα μπορούν να βαφτούν με ακρυλικά χρώματα σε όποιες αποχρώσεις θέλετε ανάλογα με το θέμα που έχετε επιλέξει, ενώ μπορείτε απλώς να τονίσετε το φυσικό χρώμα στις πέτρες αλλά και στα ξύλινα στοιχεία που πιθανόν περιλαμβάνει μια τέτοια σύνθεση με ένα απλό διαφανές βερνίκι.

Για να αξιολογήσετε αν χρειάζεται κάτι τέτοιο, ειδικά στα βότσαλα που θα χρησιμοποιήσετε, απλώς συγκρίνετε την όψη-απόχρωσή τους όταν είναι βρεγμένα με εκείνη όταν στεγνώσουν. 

Το βερνίκι θα δώσει στα βότσαλα αυτήν ακριβώς την πιο ζωηρή απόχρωση και γυαλάδα που δίνει στις πέτρες το νερό.



Λεπτομέρειες από μεταλλικά στοιχεία (πολύ λεπτό σύρμα) αλλά και κάποιες πινελιές με ακρυλικό χρώμα, πρόσθετα στοιχεία από ξύλο, θαλασσόξυλα, σκοινί κλπ.  θα σας βοηθήσουν να δώσετε τόσο στις ανθρώπινες φιγούρες καιτις μορφές ζώων, πουλιών κλπ. όσο και στο σύνολο του θέματος που έχετε επιλέξει, απόλυτη πειστική όψη. 



Και το μαύρο με φόντο με ανοιχτόχρωμα βότσαλα μπορεί να δώσει ένα πολύ ιδιαίτερο αποτέλεσμα, ενώ πολύ εντυπωσιακά κάδρα αυτής της μορφής μπορείτε να δημιουργήσετε και κολλώντας τα βότσαλα πάνω σε καμβά βαμμένο με χρώμα μαυροπίνακα, σχεδιάζοντας όλες τις υπόλοιπες λεπτομέρειες του θέματος με λευκή κιμωλία. 



Το τελικό αποτέλεσμα είναι πραγματικά μοναδικό, ανάλογα με το θέμα τους μπορούν να τοποθετηθούν σε κάθε χώρο του σπιτιού από το καθιστικό έως ένα παιδικό δωμάτιο, ενώ ο καλύτερος τρόπος για να αναδειχθούν είναι να δημιουργήσετε 2-3 τέτοιους πίνακες διαφορετικών μεγεθών που θα τοποθετήσετε συγκεντρωμένους στο ίδιο σημείο. 



Βότσαλα στην φυσική τους μορφή ή χρωματισμένα μπορούν να προστεθούν και πάνω σε κανονικούς πίνακες με χρώμα. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ