2024-08-22 18:19:27
Φωτογραφία για Η τεχνολογία AI κρατά 6.000 ελάφια μακριά από τις σιδηροδρομικές διαδρομές
Η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης σταματά να βλάπτονται τα ελάφια στις σιδηροδρομικές γραμμές, καθώς και να αποτρέπει τις καθυστερήσεις των επιβατών

Η τεχνολογία που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη έχει σταματήσει σχεδόν 6.000 ελάφια να διασχίζουν πολυσύχναστες σιδηροδρομικές διαδρομές στην Αγγλία.

Η εταιρεία σιδηροδρόμων και τρένων δικτύου LNER εγκατέστησε το σύστημα αποτροπής στο Stoke Junction, κοντά στο Stoke-on-Trent, τον Μάιο του 2023 πριν επεκτείνει το πρόγραμμα στο Little Bytham, κοντά στο Grantham, τον Δεκέμβριο του 2023.

Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να αναγνωρίσει πότε ένα ελάφι πλησιάζει τις διαδρομές και ενεργοποιεί ηχητικούς και οπτικούς συναγερμούς.

Ένας εκπρόσωπος του Network Rail είπε ότι ήταν "υπέροχο να δούμε το θετικό αποτέλεσμα" της δοκιμής και το πρόγραμμα θα αναπτυχθεί περαιτέρω στο μέλλον.

Η Johanna Priestley, μηχανικός δρομολογίων για τη διαδρομή ανατολικής ακτής του Network Rail, είπε ότι ο σιδηρόδρομος είναι ένα "επικίνδυνο μέρος για τα ζώα" και τα μέτρα θα βοηθήσουν "να διατηρηθούν ασφαλείς οι επιβάτες και το πλήρωμα του τρένου, καθώς και η προστασία των ελαφιών από τον σιδηρόδρομο".


PA Media

Οι κάμερες AI μπορούν να εντοπίσουν ελάφια κοντά στις σιδηροδρομικές γραμμές

Τα δεδομένα από τη δοκιμαστική περίοδο έδειξαν ότι 2.765 ελάφια αποτράπηκαν στο Little Bytham και 3.147 στο Stoke Junction.

Το αυτοματοποιημένο σύστημα χρησιμοποιεί αισθητήρες για να αναγνωρίσει πότε ένα ελάφι πλησιάζει τα ίχνη, κάτι που ενεργοποιεί συναγερμούς που αποτρέπουν το ζώο.

Μια κάμερα παρακολουθεί την κίνησή της μέχρι να εκτραπεί σε ασφαλή απόσταση.

Περιστατικά με ζώα στους σιδηροδρόμους της Βρετανίας καταγράφονται περίπου τέσσερις φορές την ημέρα κατά μέσο όρο, σύμφωνα με στοιχεία της Network Rail.

Ανέφερε ότι υπήρξαν 1.432 αναφορές στους 12 μήνες έως το τέλος Μαρτίου.

Τα ελάφια, που τείνουν να ζουν σε αγροτικές, δασικές περιοχές που είναι συχνά δίπλα στον σιδηρόδρομο, ήταν στην κορυφή της λίστας, με 349 περιστατικά.

Ακολούθησαν τα πρόβατα με 177 περιστατικά, τα πουλιά με 172, οι αγελάδες με 156 και οι κύκνοι με 143.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων εκτίμησε ότι ο πληθυσμός των ελαφιών στο Ηνωμένο Βασίλειο είχε αυξηθεί από 450.000 τη δεκαετία του 1970 σε δύο εκατομμύρια σήμερα - τα υψηλότερα επίπεδα εδώ και 1.000 χρόνια.

Είπε ότι οι πιο ήπιοι χειμώνες, η αυξημένη δασική έκταση και οι γεωργικές αλλαγές είναι μερικοί από τους παράγοντες που συνδέονται με αυτήν την άνοδο.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ