2012-08-12 13:52:12
Φωτογραφία για Έρχεται να δοκιμαστεί στην ΑΕΚ ο Μαγκντί
Εν αγνοία του Τσιάρτα ο οποίος (περιέργως;) δεν καταφέρνει τα… deal με τους ποδοσφαιριστές που ζητεί ο Βλάχος, η ΠΑΕ φέρνει στην Αθήνα τον Αιγύπτιο Μαγκντί προκειμένου να δοκιμαστεί όπως ζήτησε ο προπονητής της Ένωσης.

Με καίριες ενέργειες του διευθύνοντος συμβούλου Ανδρέα Δημητρέλλου, ο πρώην παίκτης των Πανιωνίου και Ατρόμητου αναμένεται να αφιχθεί εντός της τρέχουσας εβδομάδας στα Σπάτα (η ΠΑΕ προωθεί τις απαιτούμενες ενέργειες για την έκδοση βίζας) για να περάσει από το μικροσκόπιο του Βλάχου.

Ο Τσιάρτας έμεινε έξω από την υπόθεση μετά το φιάσκο με τον Τσουκαλά και τον Ιωαννίδη οι οποίοι προτίμησαν ΠΑΣ Γιάννενα και ΟΦΗ αντί της ΑΕΚ.

Ο αμυντικός μέσος που ο Βαγγέλης Βλάχος θέλει να δει στην ΑΕΚ για να πειστεί ότι θα βοηθήσει ουσιαστικά στον πλέον νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής, πρέπει να έχει απαραιτήτως τα ακόλουθα χαρακτηριστικά: να είναι ψηλό παιδί, δυνατός στον αέρα αλλά και στις προσωπικές μονομαχίες, γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας και με τεχνική κατάρτιση σε ικανοποιητικό επίπεδο.


Θα είναι ο ποδοσφαιριστής που θα αγωνίζεται μπροστά από τα δύο σέντερ μπακ σε ρόλο «σκούπας» και από τα πόδια του θα ξεκινούν σχεδόν όλες οι προσπάθειες της ΑΕΚ να περάσει τη μεσαία γραμμή με τρόπο σωστό, επιχειρώντας να απειλήσει την αντίπαλη εστία. Ως σήμερα στο ρόλο αυτό ο 50χρονος τεχνικός έχει εμπιστευθεί μόνο τον Αντώνη Ρίκκα και εδώ που τα λέμε δεν έχει άλλον ποδοσφαιριστή που μπορεί να ανταποκριθεί επαρκώς στις προαναφερθείσες απαιτήσεις.

Ο 26χρονος (με μπόι 1.84 μ.) Αχμέτ Μαγκντί Ελ Σαγιέντ είναι ακριβώς η περίπτωση του αμυντικού μέσου που θέλει ο Βλάχος. Ο προπονητής δεν έκρυψε το ενδιαφέρον του όταν ενημερώθηκε ότι προτάθηκε στην ΑΕΚ, ωστόσο ξεκαθάρισε στους διοικούντες ότι επειδή δεν έχει χάσει τα ίχνη του τα τελευταία δύο χρόνια, θα έπρεπε να τον δοκιμάσει προκειμένου να συναινέσει στην απόκτησή του:

"Τον θυμάμαι από τον Πανιώνιο και τον Ατρόμητο, ξέρω ότι πήγαινε καλά και στη Ζάμαλεκ, είναι όντως μία εξαιρετική περίπτωση, έχει τα χαρακτηριστικά που ζητάω, όμως θέλω να τον δω από κοντά. Δεν μπορώ να δώσω τη συγκατάθεσή μου για τη μεταγραφή ενός παίκτη όταν δεν γνωρίζω σε ποια αγωνιστική κατάσταση βρίσκεται, ειδικά από τη στιγμή που έχουμε το περιθώριο για μόλις τρεις μεταγραφές", ήταν το σαφές μήνυμα του Μαγκντί προς τους Μαύρο, Τσιάρτα και Δημητρέλλο.

Η αρχική διαφωνία και η υποχώρηση

Η επιθυμία του Βλάχου μεταφέρθηκε στην πλευρά του ποδοσφαιριστή, ωστόσο ο Μαγκντί δεν ήθελε να ακούσει για το ενδεχόμενο δοκιμής καθώς από τότε που αποχώρησε από την Ελλάδα (συγκεκριμένα το 2007) έχει γεμάτες χρονιές αγωνιζόμενος σε καλές ομάδες της Αιγύπτου όπως η Ζάμαλεκ και η Αλ Μασρί μετρώντας συνολικά 115 εμφανίσεις και 5 γκολ.

Η υπόθεση έμοιαζε να οδηγείται προς ναυάγιο καθώς και ο Βλάχος ήταν ανένδοτος και δεν δεχόταν τον ποδοσφαιριστή δίχως να τον δοκιμάσει: "αν τον πάρετε χωρίς να τον έχω δει και δεν μου κάνει, εγώ θα βγω και θα το πω στον κόσμο για να ξέρει" ήταν το δεύτερο σαφές μήνυμα του 50χρονου τεχνικού που στο συγκεκριμένο ζήτημα (όπως αποδείχθηκε και με την περίπτωση του Μεχμέτι) δεν δέχεται μύγα στο σπαθί του.

Για κάποιες ημέρες οι δύο πλευρές διατήρησαν την απόσταση που τους χώριζε, ωστόσο φαίνεται ότι ο Μαγκντί το ξανασκέφτηκε και αφού του μεταφέρθηκε το ότι δεν έχει να φοβάται τίποτα αν αποδείξει βρίσκεται σε καλή αγωνιστική, ιατρική και φυσική κατάσταση, δέχθηκε να έλθει στην Αθήνα και να περάσει από το μικροσκόπιο του έλληνα τεχνικού της Ένωσης.

Μάλιστα ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Ανδρέας Δημητρέλλος έδωσε ήδη εντολή για να γίνουν όσα απαιτούνται για την έκδοση της σχετικής βίζας ώστε να συντελεστεί η έλευση του Μαγκντί το συντομότερο δυνατό. Αν ο ποδοσφαιριστής πείσει τον Βλάχο ότι βρίσκεται σε κατάσταση που θα του επιτρέψει να βοηθήσει την ΑΕΚ άμεσα και κυρίως ουσιαστικά, είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσει τη τρίτη μεταγραφή της Ένωσης για ποδοσφαιριστές άνω των 24 ετών.

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το ισπανικό θαύμα του «Mr Zara»
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το ισπανικό θαύμα του «Mr Zara»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ