2012-08-19 11:21:29
Φωτογραφία για ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ Ο Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΩΣ ΠΡΟΠΟΜΠΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΣΑΜΑΡΑ
Διήμερη επίσκεψη στο Βερολίνο, με τη μορφή και προπομπού εκείνης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στις 24 Αυγούστου, πραγματοποιεί από σήμερα Κυριακή ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του Γκίντο Βεστερβέλε τη Δευτέρα 20 Αυγούστου, ενώ το προηγούμενο βράδυ θα παρακαθίσει σε δείπνο με τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της γερμανικής εξωτερικής πολιτικής Χανς - Ντίτριχ Γκένσερ.

Η επίσκεψη Αβραμόπουλου στο Βερολίνο είναι ενδεικτική της προσπάθειας της ελληνικής κυβέρνησης να βρει σημείο επαφής με το Βερολίνο εν όψει και της κρισιμότατης συνάντησης που θα έχει ο κ. Σαμαράς λίγες ημέρες αργότερα με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Διπλωματικοί κύκλοι τονίζουν ότι πρέπει να σταλεί ξεκάθαρα το μήνυμα στο Βερολίνο ότι η Ελλάδα καταβάλει σοβαρές και υπεύθυνες προσπάθειες να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις, έχοντας σαφή πρόθεση να παραμείνει στην Ευρωζώνη.


Πάντως η επίσκεψη Σαμαρά σε Βερολίνο και Παρίσι, γίνεται μέσα σε ένα ασταθές ευρωπαϊκό περιβάλλον και εν μέσω της πολιτικής αντιπαράθεσης που έχει ξεσπάσει μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ

Το βέβαιο είναι ότι η μάχη κατά της φοροδιαφυγής, η οποία βρίσκεται στην ατζέντα της κυβέρνησης και της τρόικας, θα περιλαμβάνεται και στην ατζέντα του Αντώνη Σαμαρά, στις συναντήσεις που θα έχει αυτό το καυτό επταήμερο, με στόχο την έναρξη της πολιτικής διαπραγμάτευσης για την παράταση του ελληνικού προγράμματος.

Ο πρόεδρος του Eurogroup λίγο πριν έρθει στην Αθήνα δήλωσε ότι κανείς δεν θέλει την Ελλάδα εκτός ευρώ. «Η έξοδος από το ευρώ δεν αποτελεί μέρος των πιθανών εξελίξεων με τις οποίες ασχολούμαι», κατέληξε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σύμφωνα με τον οποίο η Ελλάδα μπορεί να  βρεθεί αναγκασμένη  να εγκαταλείψει το ευρωπαϊκό κοινό νόμισμα «μόνο αν δεν σεβαστεί καμία συμφωνία και καταστρατηγήσει όλους τους κανόνες».

Όμως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τόνισε ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να περιμένει ένα νέο πρόγραμμα στήριξης, καθώς υπάρχουν όρια στη βοήθεια που μπορεί να δοθεί στη χώρα. Οι δηλώσεις αυτές έρχονται μόλις λίγες ημέρες πριν ο Αντώνης Σαμαράς βρεθεί στη Γερμανία.
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ