2012-09-23 14:27:04
Φωτογραφία για 7 εύστοχα ερωτήματα αναμένουν απαντήσεις για να λάβουν γνώση τα μέλη της Ένωσης μας. Θα απαντηθούν άραγε από το Προεδρείο της Ένωσης;
Αγαπητοί συνάδελφοι.

Σε αυτό το χρονικό σημείο και εν αναμονή των νέων μισθολογικών μειώσεων που θα μας επιβληθούν μάλιστα με αναδρομική ισχύ και που ο κάθε συνάδελφος περνά το δικό του Γολγοθά ίσως να θεωρηθεί από ορισμένους και λιγάκι εκτός επικαιρότητας το ζήτημα που θα μας απασχολήσει σε αυτήν την επικοινωνία μας.

Συνάδελφοι, δυστυχώς, στην τακτική συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου μας που πραγματοποιήθηκε στις 19-09-2012 και ώρα 19:00 γίναμε όλοι όσοι ήμασταν παρόντες μιας καταφανέστατης καταστατικής εκτροπής με θύμα το συνδικαλιστικό κίνημα της Θεσσαλονίκης. Ως εκλεγμένο μέλος του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου μας και σύμφωνα με την καταστατική τάξη κατέθεσα λίστα με επτά (7) θέματα (την παρέδωσα ιδιοχείρως στον Γ.Γραμ. και επιπροσθέτως την απέστειλα και με fax στα γραφεία της ένωσης δυο μέρες νωρίτερα) προκειμένου να συμπεριληφθούν στην ημερήσια διάταξη και να συζητηθούν στο διοικητικό συμβούλιο.


Αν και το προεδρείο της ένωσης δεν με ενημέρωσε ως όφειλε εκ του καταστατικού για την ημερήσια διάταξη παρόλα αυτά στα πλαίσια της καλής πίστης τουλάχιστον από την πλευρά μου θεώρησα πως δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα οποιασδήποτε μορφής. Δυστυχώς όμως η καλοπροαίρετη σκέψη και στάση μου δεν βρήκε ανταπόκριση από την πλευρά του προεδρείου και τα επτά (7) θέματα που κατέθεσα ούτε καν τα συμπεριέλαβε στην ημερήσια διάταξη, έτσι αυθαιρέτως χωρίς λόγο και αιτιολογία.

Μόλις το προεδρείο δήλωσε πως η συνεδρίαση τελείωσε ρώτησα τον Πρόεδρο και τον Γ. Γραμματέα γιατί τα θέματα που έστειλα δεν συμπεριλήφθηκαν στην ημερήσια διάταξη αυτοί αντί απάντησης απομακρύνθηκαν από το χώρο της συνεδρίασης.

Η ενέργεια αυτή είναι πρωτόγνωρη και μάλλον εντάσσεται στα νέα ήθη που θέλουν να καθιερώσουν ως πλειοψηφική παράταξη στο διοικητικό συμβούλιο, αυτό όμως που έπραξαν αποτελεί πραγματικά μαύρη σελίδα στα συνδικαλιστικά χρονικά της Θεσσαλονίκης και φανερώνει την πλήρη απομάκρυνση της «παντοδύναμης πλειοψηφίας» (όπως αρέσκονται να αποκαλούνται) από το συνδικαλιστικό ιδεώδες. Αυτό που κάνουν δεν είναι συνδικαλισμός είναι κάτι άλλο που απαξιώνει και ζημιώνει το κοινό καλό. Κι επειδή κάποιοι ονειροβατούν κι ενδεχομένως να πανηγυρίζουν νομίζοντας ότι κατήγαγαν μέγα νίκη κατά του «προαιώνιου» αντιπάλου τους συνιστώ ψυχραιμία και περισυλλογή, το ζήτημα δεν είναι προσωπικό, δεν κατάφεραν κανένα καίριο πλήγμα σε κανέναν «εχθρό», αυτό που κατάφεραν με την ενέργειά τους αυτή ήταν να καταστούν συνδικαλιστικοί αυτόχειρες, τον εαυτό τους «πυροβόλησαν» , το συνδικαλιστικό πνεύμα πλήγωσαν και απαξίωσαν για τους δικούς τους λόγους, έπληξαν ακόμη περισσότερο σε επίπεδο δημοκρατίας τις συνδικαλιστικές λειτουργίες και κατάφεραν να συνδέσουν τα ονόματά τους με αυτήν την ασχήμια.

Η συνδικαλιστική δύναμη δεν απορρέει από μια απλή μαθηματική πράξη αλλά από μια ένωση αρχών και αξιών που έρχεται να διδάξει ήθος ,αξιοπρέπεια, και αγωνιστική διάθεση για προσφορά στο συνάδελφο και τους συμπολίτες μας, σε κάθε άλλη περίπτωση τα μεγάλα και παχιά λόγια λέγονται για να κρυφτεί η πραγματική εικόνα, η γύμνια δηλαδή που υπάρχει σε επίπεδο πολιτικών αντιμετώπισης της σωρείας των χρονιζόντων προβλημάτων και προφανώς για εσωτερική κατανάλωση.

Είναι αλήθεια πως η εξουσία πολλές φορές λειτουργεί ως συγκολλητική ουσία μεταξύ ετερόκλητων δυνάμεων, το γεγονός αυτό όμως δεν αποτελεί από μόνο του και την εγγύηση για μια ομαλή και παραγωγική διαδρομή όταν δεν υπάρχει ουσιαστική συμμετοχική δημοκρατία σε κάθε επίπεδο της σωματειακής λειτουργίας. Κι επειδή όλοι γνωριζόμαστε καλά έχω να πω πως τέτοιες ενέργειες δεν συνιστούν μαγκιά , παλικαριά και λεβεντιά είναι να κάτσεις απέναντι στον άλλο να τον κοιτάξεις στα μάτια και να αντιμετωπίσεις με επιχειρήματα τις ερωτήσεις και την κριτική του και όχι να επιχειρείς να δοξαστείς κρυπτόμενος. Όσα σκουπίδια και να κρύψει κανείς κάτω από το χαλί δεν αλλάζει κάτι , και τα σκουπίδια παραμένουν στο δωμάτιο και η δυσοσμία παραμένει στο χώρο όπως πολύ σοφά αναφέρει και μια λαϊκή σοφία.

Είναι σαφές τουλάχιστον σε ότι με αφορά πως στα πλαίσια των καταστατικών αρχών που διέπουν το σωματείο μας τα θέματα που έθεσα να είναι σίγουροι άπαντες πως και θα συζητηθούν και απαντήσεις θα δοθούν που να ικανοποιούν την ουσία των ερωτημάτων, γιατί αυτό είναι απαίτηση των συναδέλφων αλλά κυρίως είναι απαίτηση της δημοκρατίας και της κοινής λογικής.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι.

Απορώ πραγματικά και εκπλήσσομαι παράλληλα για ποιο λόγο μια «πανίσχυρη πλειοψηφία» διοικητικού συμβουλίου θα επέλεγε να μην συμπεριληφθούν στην ημερήσια διάταξη τα θέματα που νομότυπα κατέθεσε κάποιο μέλος του, ειλικρινά αδυνατώ να το κατανοήσω.

Στο σημείο αυτό ας μου επιτραπεί για άλλη μια φορά να μεταφέρω και να παραδώσω στην κρίση σας αυτούσιο το κείμενο με τα επτά (7) θέματα- ερωτήματα που έθεσα στο προεδρείο του σωματείου μας.

ΘΕΜΑΤΑ

1. Να ενημερωθώ ποια πρόσωπα του Διοικητικού Συμβουλίου και τι ποσά λαμβάνουν μηνιαίως ως χρηματική αποζημίωση για τη χρήση των κινητών τους.

2. Να λάβω αντίγραφο της υπό υπογραφή σύμβασης με την νομικό σύμβουλο για να ελέγξω τους όρους αυτής και σε επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο να τοποθετηθώ.

3. Να ενημερωθώ για το σύνολο των δαπανών που καταβλήθηκαν από την νέα διοίκηση και το σύνολο των εσόδων που είχε το σωματείο το αντίστοιχο χρονικό διάστημα.

4. Πότε αποφασίστηκε και από ποιους η ανακαίνιση των γραφείων του Σωματείου και ποιο το κόστος αυτής.

5. Να με ενημερώσετε εγγράφως για τον αριθμό των εγγεγραμμένων μελών του Σωματείου καθώς και για τον ακριβή αριθμό των διαγραφέντων συναδέλφων κατά τον χρόνο θητείας της ενεστώσας Διοίκησης.

6. Για ποιο λόγο δεν εκδίδεται ακόμη η εφημερίδα του Σωματείου ¨Αστυνομικό Βήμα¨ και ποιος είναι ο Υπεύθυνος έκδοσης αυτής.

7. Για ποιο λόγο δεν επαναλειτουργεί η Τράπεζα αίματος του Σωματείου και ποιος έχει οριστεί υπεύθυνος αυτής.

Με εκτίμηση - Χρυσουλάς Δημήτριος
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ