2012-10-02 13:26:01
Φωτογραφία για Όταν ο Γ. Καρούζος είχε βάλει στόχο να φτιάξει Mall στην Πάτρα - Οι συζητήσεις για να αγοράσει το οικόπεδο που ανήκει στον Ευ. Φλωράτο
Ο Γιάννης Καρούζος, το όνομα του οποίου εμπλέκεται στο μεγάλο σκάνδαλο του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και στο οποίο αναφέρεται ότι συμμετέχουν και πολλά πολιτικά πρόσωπα, είχε στο πρόσφατο παρελθόν απασχολήσει και την Πάτρα με τις δουλειές που επιχείρησε να κάνει.

Συγκεκριμένα πριν μερικά χρόνια ο Καρούζος ή άνθρωποί του είχαν επαφές με τον τότε πρόεδρο της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας, Ευάγγελο Φλωράτο, για την αγορά έναντι αρκετά μεγάλου ποσού, μεγάλου ακινήτου στον κόμβο της Εγλυκάδας κοντά στο Γλαύκο και στο Carrefour, το οποίο ακίνητο ανήκε στον κ. Φλωράτο.

Στόχος, σύμφωνα με τα σχέδια που είχαν κατατεθεί τότε στην περιφέρεια, ήταν να δημιουργηθεί εκεί ένα Mall, στο οποίο κυρίαρχη θέση θα είχε το γνωστό γερμανικό κατάστημα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών Media Markt, περί τα επτά - οκτώ, καταστήματα με είδη ένδυσης - υπόδησης, άλλα μικρότερα καταστήματα, καφετέριες, αλλά και μικρά γήπεδα.


Οι συζητήσεις μεταξύ Καρούζου και Φλωράτου, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονταν τότε στον Τύπο της Πάτρας ήταν προχωρημένες. Το θέμα είχε φθάσει στο Δημοτικό Συμβούλιο (Δημαρχία Ανδρέα Φούρα) για την έγκριση της μελέτης. Μάλιστα σε εκείνη τη συνεδρίαση ο κ. Φλωράτος, είχε πάρει το λόγο και είχε πει ότι το θέμα τον αφορά προσωπικά διότι το προς πώληση οικόπεδο ήταν δικό του και για λόγους αρχής δεν μπορούσε να πάρει μέρος στην ψηφοφορία. Παρόντες ήταν οι εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας που είχαν κινητοποιηθεί με στόχο να μην δοθεί έγκριση γιατί η δημιουργία Mall στην περιοχή θα έπληττε τις ήδη δοκιμαζόμενες επιχειρήσεις τους και τα καταστήματά τους.

Τότε το θέμα δεν πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο και παραπέμφθηκε στην αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Περιφερειάρχης ήταν τότε ο Τάσος Αποστολόπουλος).

Για την υπόθεση δόθηκε σκληρή μάχη μεταξύ των ανθρώπων του Εμπορικού Συλλόγου και του κ. Φλωράτου. Μάλιστα σε μια από τις συνεδριάσεις αντηλλάγησαν και βαριές κουβέντες. Τελικά δεν πέρασε η δημιουργία του Mall, ενώ στο μεταξύ και το ενδιαφέρον του κ. Καρούζου είχε ατονήσει κι έτσι αυτό το πέρασμα του τελευταίου από την Αχαϊκή πρωτεύουσα φαίνεται ότι πέρασε άδοξα.
attacktv.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ