2012-10-02 13:27:03
Φωτογραφία για Ποιες είναι οι απαιτήσεις των Τροικανών
Με άγριες διαθέσεις έχει επιστρέψει η Τρόικα, η οποία σήμερα ξεκίνησε χτες το δεύτερο γύρο των διαπραγματεύσεων με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για τα μέτρα 13.5 δις ευρώ. Αν και η ελληνική πλευρά κάνει λόγο για «προβληματικά» μέτρα ύψους περίπου 2 δις ευρώ, οι επικεφαλής του Μηχανισμού Στήριξης ανεβάζουν το «λογαριασμό» στα μέτρα σχεδόν στα 4 δις ευρώ! Οι τροικανοί γύρισαν και απαιτούν νέες περικοπές!

Φοροελαφρύνσεις…. ΤΕΛΟΣ!

Το οικονομικό επιτελείο προσανατολίζεται στην πλήρη κατάργηση των επιπλέον φοροελαφρύνσεων για όσους έχουν παιδιά. Ένα μέτρο, το οποίο αν τελικά υιοθετηθεί , θα αφαιρέσει από τις οικογένειες με δύο παιδιά ως και 1.400 ευρώ!!!

Επίσης τα επιδόματα περικόπτονται. Από δω και στο εξής ελάχιστοι θα τα λαμβάνουν και αυτά με βάση το εισόδημα, όχι όλοι.

Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το ενιαίο επίδομα που θα παρέχεται σε κάθε οικογένεια αναμένεται να καθορίζεται ως εξής:


Για οικογενειακό εισόδημα έως 10.000 ευρώ θα καταβάλλεται το σύνολο του επιδόματος που θα προβλεφθεί για κάθε παιδί, για εισόδημα από 10.000 έως 20.000 ευρώ τα 2/3 του ποσού, για εισόδημα από 20.000 έως 30.000 ευρώ το 1/3 του ποσού, ενώ για ετήσιο εισόδημα πάνω από 30.000 ευρώ δεν θα καταβάλλεται επίδομα.

Αλλά τα σχέδια των δανειστών δεν σταματούν ΕΔΩ!

Ο κος Τόμσεν και οι φίλοι του, πέταξαν ξανά την «φαϊνή» ιδέα για περικοπή συντάξεων ακόμη και για ποσά κάτω των 1.000 ευρώ (κύρια και επικουρική σύνταξη μαζί), ενώ δεν δίστασαν να προτείνουν: την επιπλέον περικοπή στις συντάξεις του ΟΓΑ για τις οποίες απαιτούν η μείωση να μην είναι 30 αλλά 60 ευρώ το μήνα (να πέσει δηλαδή η σύνταξη στα 300 ευρώ από τα 360),αλλά και την περικοπή στα δώρα που λαμβάνουν όσοι παίρνουν σύνταξη ΟΓΑ.

Τέλος προκειμένου να καλυφθούν τα κενά, οι τροικανοί ζήτησαν ξανά μειώσεις στους μισθούς του Δημοσίου (ίσως με ποσοστό 5%), ενώ ανοιχτό μένει και το ενδεχόμενο… των απολύσεων στο Δημόσιο!!!

Και όλα αυτά… εκτός των μέτρων που έχουν ήδη συμφωνηθεί και τα οποία μπορείτε να δείτε με μια γρήγορη ματιά ΕΔΩ!!
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ