2012-10-04 00:28:04
Φωτογραφία για ΣΥΡΙΖΑ: «Αστυνομικοί τραυμάτισαν μαθητές»
Καταγγελία για βιαιοπραγία αστυνομικών σε βάρος μαθητών σε λύκειο του Χολαργού που βρίσκεται σε κατάληψη, έκαναν στη Βουλή, με ερώτησή τους προς τους υπουργούς Παιδείας και Δημόσιας Τάξης κ.κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και Νικόλαο Δένδια αντίστοιχα, έξι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Οι έξι βουλευτές στην καταγγελία τους αναφέρουν ότι «το πρωί της 2ας Οκτωβρίου 2012 εισέβαλαν με πρωτοφανή βιαιότητα ένστολοι αστυνομικοί, προκειμένου να διακόψουν την κατάληψη, με αποτέλεσμα να χτυπηθούν και να τραυματιστούν μαθητές και μαθήτριες.

Οι μαθητές, με την κατάληψη του σχολείου τους εξέφρασαν την αγωνία τους για τα πολύ σοβαρά προβλήματα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Αντί η Πολιτεία να στέκεται στο πλευρό των μαθητών που απαιτούν τα αυτονόητα, όπως το να μην πληρώνουν τα βιβλία τους, έστειλε τις δυνάμεις καταστολής να χτυπήσουν παιδιά».

Στην ερώτησή τους κάνουν λόγο για «φασιστικά περιστατικά» και επισημαίνουν ότι «επειδή οι ευθύνες δεν βαρύνουν μόνο τον υπουργό Παιδείας που επιτρέπει σε αστυνομικούς να χτυπούν ανήλικους μαθητές αλλά και την Αστυνομία, η ηγεσία της οποίας, επιχειρησιακή και πολιτική, συνεχίζει να βαδίζει στο δρόμο των αντιλαϊκών κατασταλτικών πρακτικών, ερωτώνται οι υπουργοί ποιος έδωσε τις συγκεκριμένες εντολές, τι μέτρα θα πάρουν ώστε να διωχθούν ποινικά και διοικητικά οι εν λόγω αστυνομικοί και αν ήταν ενήμερο το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Αθλητισμού και Πολιτισμού για τις εν λόγω εντολές».

Την ερώτηση κατέθεσαν οι βουλευτές Τάσος Κουράκης, Μαρία Κανελλοπούλου, Παναγιώτα Δριτσέλη, Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, Έφη Γεωργοπούλου, Αφροδίτη Σταμπουλή.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ