2012-10-12 11:01:02
Φωτογραφία για Λαθροϋλοτομία: Στην Αχαΐα, χαράζουν τα ονόματα τους στα δέντρα και μετά τα κόβουν
Κι όμως είναι αλήθεια. Λαθροϋλοτόμοι έχουν χαράξει τα ονόματά τους πάνω στα δέντρα και έχουν χωρίσει μεταξύ τους τη «δουλειά». Την απίστευτη καταγγελία κάνει στην «Π» ο διευθυντής Δασών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Αντώνης Κανταρτζόπουλος. Οχι μόνο εκμεταλλεύονται την ανάγκη του κόσμου για οικονομικότερη θέρμανση, αλλά απειλούν όποιον δουν μπροστά τους. «Κινδυνύει η ζωή των δασοφυλάκων», φωνάζει ο κ. Κανταρτζόπουλος.

Προ ημερών η Διεύθυνση Δασών έστειλε ένα επείγον έγγραφο στο Αστυνομικό Τμήμα της Κ. Αχαΐας ζητώντας τη συνδρομή των αστυνομικών, για τους ελέγχους που αφορούν την παράνομη υλοτομία και τη διακίνηση δασικών προϊόντων, τουλάχιστον για το διάστημα από τις 11 Οκτωβρίου έως τις 30 Νοεμβρίου. Στην επιστολή αναφέρεται ότι οι υπάλληλοι που εξετάζουν τα αιτήματα καυσοξύλευσης των κατοίκων της περιοχής Μετοχίου - Λάππα - Βουπρασίου από το δάσος Στροφυλιάς, πιέζονται ασφυκτικά «καθότι δέχονται απειλές κατά της ζωής τους στο πλαίσιο της άσκησης καθηκόντων τους».

Η ανάγκη των ανθρώπων να ζεστάνουν τις οικογένειές τους τον χειμώνα, τους οδηγεί στην προμήθεια ξύλου. Η αγορά πετρελαίου είναι απαγορευτική. Οι καταστάσεις όμως που δημιουργούνται, σύμφωνα με τον κ. Κανταρτζόπουλο, φτάνουν να είναι ακραίες.
pelop.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ