2012-11-26 20:15:19
Φωτογραφία για Έκθεση 15 ελλήνων καλλιτεχνών στο Γκραν Παλαί του Παρισιού
Φέτος τον Νοέμβριο, όπως κάθε χρόνο γίνεται στο Παρίσι το μεγάλο Σαλόνι εικαστικών Τεχνών που φέρει τον τίτλο Art en Capital. Πρόκειται για μια μεγάλη έκθεση που συγκεντρώνει πέντε ιστορικά Σαλόνια όπου στο παρελθόν  στεγάσθηκαν οι Ιμπρεσσιονιστές, οι Φωβ, οι Εξπρεσσιονιστές, οι Συμβολιστές και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι των κινημάτων του 20ου αιώνα.

Οι καλλιτέχνες από την Ελλάδα εντάσσονται εδώ και μερικά χρόνια στο Σαλόνι των Ανεξάρτητων που είχε σαν ιδρυτικά μέλη τον Πωλ Σεζάν, τον Πωλ Γκωγκέν, τον Ανρί ντε Τουλούζ Λωτρέκ, τον Καμίγ Πισαρό, τον Οντιλόν Ρεντόν, τον Ζωρζ Σερά και τον Πωλ Σινιάκ.

Οι  Έλληνες καλλιτέχνες παρουσιάζουν και φέτος εργασίες ανέλογες με τις προσωπικές εμπειρίες, τη ζωή τους στην πολυπολιτισμική Αθήνα, τη συγκίνηση που τους δημιούργησαν οι καταστροφές της πρωτεύουσας από τα οργισμένα πλήθη, τη φύγη προς τη φύση που ήταν ιδιαίτερα έντονη το φετινό καλοκαίρι, τέλος κάποιες αφηγήσεις ιδεατών περιβάλλοντων που ανακαλούν νοσταλγιές και μνήμες καλύτερων ημερών.


Οι 15 έλληνες καλλλιτέχνες είναι οι εξής:

Αγγελάκη Σόνια, Αμπαριώτου Άννα, Αποστόλου Μάγδα, Βαρούχα Αργίνα, Δημητρακοπούλου Τάνια, Καπελιάρη Ράνια, Καράμπελας Σπύρος, Κασσάρη Τατιάνα, Μελετοπούλου Στέλλα, Μπελντέκος Παναγιώτης, Μονογυιού Πέννυ, Σαρασίτης Δημήτρης, Παππάς Κώστας, Τσαγκάρη Μαρία και Dalia Valdez Moreno, η μόνη γλύπτρια μεξικανικής καταγωγής που ανήκει στο ελληνικό περίπτερο διότι πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό γλυπτό απο μάρμαρο Θάσου στον τόπο παραγωγής του και για την ακρίβεια στο πάρκο γλυπτικής της Καληράχης Θάσου .

Την έκθεση στο Γκραν Παλαί επισκέπτονται κάθε χρόνο 120 000 φιλότεχνοι, γκαλερίστες,συλλέκτες, κριτικοί και οργανωτές άλλων εκθέσεων. Οι Έλληνες καλλιτέχνες είχαν πολλές επιτυχιίες τα τελευταία χρόνια.

Την έκθεση οργάνωσε και επιμελήθηκε η ιστορικός και κριτικός τέχνης Έμμυ Βαρουξάκη.

Πληροφορίες εκδήλωσης

Art en capital,

Grand Palais Paris

Εγκαίνια Τρίτη 27 Νοεμβρίου στις 17.00 έως 22.30

Διάρκεια έως 2 Δεκεμβρίου. Ώρες 11.00-19.30

2 νυχτερινά: Πέμπτη 29 Νοεμβρίου και Σάββατο 1 Δεκεμβρίου έως τις 22.00
elculture.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ