2012-12-01 22:48:37
Φωτογραφία για ΣΥΡΙΖΑ / Επιλογή κοινωνικής σωτηρίας ...!!!
Με τους τοξικοεξαρτημένους, οι οποίοι, όσο τους δίνεις τη δόση τους τόσο αυτοί έχουν ανάγκη από μεγαλύτερη, μοιάζει η ελληνική οικονομία. 

Η Κομισιόν προβλέπει νέα κρίση χρέους μετά το 2022, καθώς για τότε σπρώχνεται η πληρωμή μεγάλου μέρους των τοκοχρεωλυσίων.

Η πρόβλεψη αυτή, από πηγή αναμφισβήτητης τροϊκανής εγκυρότητας, επιβεβαιώνει τον εφιάλτη, σύμφωνα με τον οποίο η ελληνική οικονομία έχει μπει σε φαύλο κύκλο χρέους. Έχει μετατραπεί σε μεταμοντέρνα αποικία χρέους τουλάχιστον μέχρι το 2040. Με όσα συνεπάγεται αυτό για τη διάβρωση της εθνικής κυριαρχίας και την υπονόμευση της δημοκρατίας.

Η "μη λύση" για το ελληνικό χρέος που συμφωνήθηκε στο Eurogroup όχι μόνο τελεί υπό την αίρεση της επαναγοράς ομολόγων (και του συνακόλουθου νέου άγριου "κουρέματος" των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων), αλλά συνοδεύεται από νέα -ακόμη αδιευκρίνιστα- μέτρα, ώστε "λογιστικά" να βγει ο λογαριασμός και το 2020 το χρέος να μειωθεί στο 120%
. Η κυβέρνηση κρύβει τις νέες επαχθείς δεσμεύσεις της, καθώς μάλιστα μόλις προχθές εκβίασε την ψήφιση του πακέτου με το επιχείρημα ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα. Η διαβεβαίωση αυτή όμως διαψεύδεται από τις Βρυξέλλες Δεν υπάρχει κοινωνική σωτηρία μέσα στον μονόδρομο του Μνημονίου και τις αποφάσεις που η Γερμανία επέβαλε στο Eurogroup. Η κοινωνία είναι αντιμέτωπη με τον εφιάλτη ακόμη και ανθρωπιστικής καταστροφής. Εικόνες αγριότητας με ρατσιστικό πρόσημο, όπως αυτή με την περιπέτεια της καρκινοπαθούς μετανάστριας στο νοσοκομείο, παραπέμπουν στο εφιαλτικό αύριο.

Δύο δρόμοι ανοίγονται μπροστά. Ο ένας, ο μονόδρομος που οδηγεί σε μεγαλύτερη καταστροφή. Ο άλλος, δύσκολος αλλά αναγκαίος, ο δρόμος της αλληλεγγύης στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Αυτοί οι δρόμοι δεν συγκλίνουν. Δεν υπάρχει περιθώριο συνεννόησης. Απαραίτητος όρος είναι η ανατροπή των μνημονιακών συσχετισμών. Δεν υπάρχουν περιθώρια για ψευδαισθήσεις, ούτε για παθητική αναμονή. Η ενεργοποίηση της λαϊκής αυτοσυντήρησης και η μετατροπή της απόγνωσης σε ελπίδα δείχνουν τη διέξοδο.

Αυτή την προοπτική, στην Ελλάδα και την Ευρώπη, εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, που αυτές τις μέρες επιχειρεί αποφασιστικό βήμα για τη λαϊκή ενότητα και την προγραμματική ανανέωσή του με στόχο την κοινωνική ανασύνταξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση. Πρόκειται για νέο κόμμα, που προσπαθεί να αντιστοιχηθεί στη λαϊκή αξίωση για δημοκρατική ανατροπή, για πολιτική ηθική. Ο σοσιαλισμός με δημοκρατία και ελευθερία δεν είναι ένα απόμακρο στάδιο, αλλά καθοριστική διάσταση του προγράμματος και της δράσης του νέου κόμματος, ώστε οι ανάγκες της κοινωνίας και  όχι τα κέρδη να μπουν στο επίκεντρο της ανάπτυξης.

Πηγή / Η ΑΥΓΗ
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ