2012-12-04 22:31:58
Φωτογραφία για Η Τρίπλα: Το νέο CD της Χάρις Αλεξίου σε στίχους Ρασούλη
Η Χάρις Αλεξίου μετά από 33 χρόνια από τα τραγούδια της Χαρούλας, που της έγραψε ο Ρασούλης, επανέρχεται με 14 καινούργιους ανέκδοτους στίχους του που μελοποίησαν δικοί του άνθρωποι.

Τρίπλα είναι ο τίτλος του νέου Cd που θα κυκλοφορήσει σε λίγες ημέρες, στις 10 Δεκεμβρίου.

"Ερχονται κάτι στιγμές που λες , το δυο χιλιάδες δώδεκα νομίζω , που θα σε κάνουν να παραδεχτείς σαν κλαις, τον φαύλο κύκλο μου ποτίζω", λένε οι στίχοι ενός τραγουδιού ... λες και ήταν προφητικοί!

συνεργασία αυτή πραγματοποιείται 33 χρόνια μετά την πρώτη τους θρυλική συνάντηση στα «Τραγούδια της Χαρούλας», όπου στίχους είχε γράψει ο Μανώλης Ρασούλης και μουσική ο Μάνος Λοΐζος.

"Η τρίπλα του Ρασούλη είναι ότι, παρόλη την απουσία του, είναι εδώ κι αυτό είναι για μένα τώρα πιο έντονο" είπε η Χάρις Αλεξίου στην συνέντευξη τύπου.

Η Βάσω Αλλαγιάννη, ο Πέτρος Βαγιόπουλος, ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Ορφέας Περίδης αλλά και ο φίλος του Λεόν Πόλικερ (Ισραηλινός ελληνικής καταγωγής) έβαλαν τις μουσικές, συμμετέχοντας με την καρδιά τους σε μια ενιαία προσπάθεια που συντόνισε η ίδια η Αλεξίου αλλά και οι παραγωγοί Ηλίας Μπενέτος και Χρυσόστομος Μουράτογλου που έκανε και τις ενορχηστρώσεις.


Ο Χρήστος Νικολόπουλος -«ο αιώνιος συνθέτης μου, με την καλή έννοια», όπως είπε χαριτολογώντας η Χαρούλα- θυμήθηκε τις βόλτες και τις συζητήσεις που έκαναν με τον Μανώλη Ρασούλη στο Ζάππειο και την Κηφισιά και τόνισε ότι «το σωστότερο που έγινε σ’ αυτή τη διαδρομή για να βγει ο δίσκος, ήταν να πει τα τραγούδια αυτά η Χαρούλα». Κάλεσε επίσης τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς να κρίνουν και να τα παρουσιάσουν βάσει της αισθητικής τους και όχι μέσω δεδομένων playlist, «ώστε να βρει τον δρόμο του αυτό το CD».

Η Ναταλία Ρασούλη, με εμφανή συγκίνηση, αναφέρθηκε σε δυο φράσεις-κλειδιά του πατέρα της, οι οποίες χαρακτήρισαν τη νέα αυτή δισκογραφική δουλειά: «Συγκίνηση μεν, συνείδηση δε», συνήθιζε να λέει ο Μανώλης Ρασούλης και, επειδή θαύμαζε τον αργεντινό ποδοσφαιριστή, δεν έκρυβε ότι θα ήθελε να είναι «ο Messi της παγκόσμιας ιδεολογίας και διανόησης!». Κάτι σαν φόρο τιμής σ’ αυτήν του την επιθυμία αποτελεί ο τίτλος «Η Τρίπλα», την οποία η Ναταλία Ρασούλη αντιμετωπίζει ως «μια μικρή πυρηνική έκρηξη πολιτισμού».

Ενας δίσκος που μιλάει για τις σχέσεις των ανθρώπων, τα αδιέξοδα, την ανατροπή του έρωτα και είναι... ρασουλικά προφητικός!
madata.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ