2012-12-12 22:53:30
Φωτογραφία για ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΔΙΑΚΟΠΗΚΕ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΛΕΦΣΚΙ
Θλιβερή βραδιά για το ευρωπαϊκό βόλεϊ.

Τα σοβαρά επεισόδια που προκάλεσαν οπαδοί της Λέφσκι Σόφιας με αποκορύφωμα το κάψιμο της Ελληνικής σημαίας που κυμάτιζε στο κλειστό «Hristo Botev» (σύμφωνα με το πρωτόκολλο διεξαγωγής διεθνών αγώνων) οδήγησαν στη διακοπή, εις βάρος των γηπεδούχων, του επαναληπτικού αγώνα για τη φάση των «32» του CEVChallengeCup.

Πριν την οριστική διακοπή της αναμέτρησης, τα μέλη του Τ.Α.Α. Ολυμπιακός, Παντελής Ταρνατώρος και Λευτέρης Χρυσοφάκης που συνοδεύουν την ομάδα μας, απαίτησαν από τον υπερπαρατηρητή του αγώνα, αφενός να αναζητηθούν αυτοί οι οποίοι ευθύνονταν για τον εμπρησμό της Ελληνικής σημαίας και αφετέρου σε εύλογο χρονικό διάστημα και πριν το τέλος του αγώνα να βρεθεί μία νέα Ελληνική σημαία ώστε να υψωθεί στον ιστό. Σε διαφορετική περίπτωση η ομάδα μας, ανεξαρτήτως της εξέλιξης του αγώνα, θα αποχωρούσε από το παιχνίδι.

Το περιστατικό αυτό συνέβη στο 2ο σετ.


Στο 3ο σετ τα επεισόδια επεκτάθηκαν και αποφασίστηκε η οριστική διακοπή του παιχνιδιού σε βάρος της Λέφσκι Σόφιας. Απομένει η τελική απόφαση της CEVη οποία θα κατακυρώσει τον αγώνα υπέρ του Ολυμπιακούκαι ταυτόχρονα θα σφραγίσει την πρόκριση των ερυθρολεύκων στους «16» της διοργάνωσης.

Στο φύλλο αγώνα ο Βούλγαρος παρατηρητής, Ηλία Ηλίεφ γράφει:

«Ο αγώνας έγινε άκρως επικίνδυνος από ένα γκρουπ από φιλάθλους για αυτό και διακόπηκε. Η απόφαση του παρατηρητή ήταν τελική και για αυτό διατάχθηκε η οριστική διακοπή. Ο αγώνας δεν μπορούσε να συνεχιστεί για κανέναν λόγο. Η αιτιολογία αυτής της κατάστασης έχει δύο δικαιολογίες. Πιθανόν πολιτικοί λόγοι εναντίον της αστυνομίας και δεύτερον εναντίον των παικτών της Λέφσκι. Οπαδοί καταφέρθηκαν εναντίον των Ελλήνων παικτών και ένας κουκουλοφόρος έκλεψε την ελληνική σημαία. Έπεσε καπνογόνο και αποφάσισα να σταματήσω τον αγώνα για να μην γίνουν πιο επικίνδυνα τα πράγματα και για την σωματική ακεραιότητα των παικτών. Δεν ήταν δυνατόν να κλείσω το machreport και το ηλεκτρονικό φύλλο αγώνα. Αύριο θα στείλω email που θα τα γράφω αναλυτικά και να ρωτήσω πως θα συνεχιστεί η διαδικασία αυτής της ιδιαίτερης περίπτωσης».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ