2012-12-12 22:57:10
Φωτογραφία για «Εχω αλλεργία στους Πρίγκιπες»!
Για περισσότερο από μια ώρα ο Γιάννης Αλαφούζος φιλοξενήθηκε στο στούντιο του Sentra 103,3 και μίλησε στην εκπομπή «Αντεπίθεση» με τον Βασίλη Βέργη και τον Σάββα Λιβάνιο. Την συνέντευξη είχατε μάλιστα την ευκαιρία να την παρακολουθήσετε με εικόνα και ήχο μέσω του SentraGoal.gr.

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού παραδέχτηκε πως δεν έχει την οικονομική δυνατότητα για να στηρίξει μόνος του τον σύλλογο, υποστήριξε πως υπάρχει «εμπάθεια», αλλά όχι προσωπικό πρόβλημα με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ επανέλαβε τα περί «αστειότητες για τον Πρίγκιπα» Αποκάλυψε ότι την Πέμπτη (13/12) το πρωί θα εκδοθεί κοινή ανακοίνωση των μετόχων για το θέμα του Τσάκα και του Πρίγκιπα, ενώ επανέλαβε πως ο ίδιος μέσω εταιρείας αναζήτησαν τον Πρίγκιπα, όταν πρωτοεμφανίστηκε, αλλά δεν υπήρξε κανένα τέτοιο πρόσωπο...

Τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία οφειλή στον Μπουμσόνγκ, υποστήριξε πως ο Γκέκας είναι ευπρόσδεκτος, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την προσφορά του Ζεσουάλδο Φερέιρα και του Χουάν Ραμόν Ρότσα.


Αναλυτικά όσα είπε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στο στούντιο του Sentra 103,3:

Γιατί διάλεξε ίδια ώρα με τον Πρίγκιπα:

Μιλάμε για αυτή τη συνέντευξη εδώ και 2-3 εβδομάδες. Δεν με αφορούν οι ενέργειες άλλων ανθρώπων.

Για την εξώδικο του Πρίγκιπα:

Πήραμε ένα γράμμα και δεν υπήρχε καμία επιταγή. Και να είχε δεν θα υπήρξε σημασία για εμάς. Δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζονται Πρίγκιπες και Πριγκίπισσες. Δεν θέλαμε να ανοίξουμε διάλογο με γελοιότητες. Δεν είμαστε αρνητικοί να δεχτούμε μια σοβαρή πρόταση.

Σαν μέτοχοι του Παναθηναϊκού δεν κάνουμε καμία εκτίμηση, θα εκδώσουμε αύριο μια κοινή ανακοίνωση σαν μέτοχοι όλοι μαζί και θα τοποθετηθούμε. Δεν θέλουμε να μπούμε σε εκτιμήσεις, υπάρχει δεν υπάρχει. Δεν θέλουμε όμως να χαθεί έστω και μια πιθανότητα για μια τέτοια μεγάλη επένδυση και στον Παναθηναϊκό και στην Ελλάδα. Τα 170 εκατ. ευρώ που αναφέρουν είναι εκτός πραγματικότητας. Μακάρι να υπάρχει κάποιος τόσο εκκεντρικός που να το κάνει».

Για το αν δεν υπήρχε στο πλευρό του πρίγκιπα ο κ. Τσάκας, αν θα έβλεπε αλλιώς το θέμα:

«Η πριγκιπική ιδέα μου προκαλεί αλλεργία. Αυτά τα πράγματα δεν είναι συνηθισμένα και δεν γίνονται με αυτό τον τρόπο. Συνήθως σε αυτές τις συμφωνίες έρχονται μέσω τραπεζών. Εμείς δεν θα μπούμε σε κυνήγι μαγισσών. Θα συζητούσαμε σε ένα πιο σοβαρό πλαίσιο. Δεν θα διασύρουμε τον Παναθηναϊκό με επικοινωνιακά τρικ.

Δεν ασχολούμαστε με τον κύριο Τσάκα, ας κάνει ό,τι θέλει. Ας δούμε πρώτα μια σοβαρή πρόταση. Μιλάμε για αυτό το θέμα περισσότερο από ότι πρέπει. Οι προηγούμενες φορές ήταν φούσκες. Όταν σοβαρευτούν και κάνουν μια πρόταση σοβαρή με τον τρόπο που γίνονται διεθνώς αυτές οι υποθέσεις, θα τους πάρουμε πιο σοβαρά».

Μιλάμε για αυτό το θέμα περισσότερο από όσο πρέπει. Τρίτη ή τέταρτη φορά είναι που ξεκινάει πάλι αυτή η ιστορία. Να υπάρχει τέταρτος πρίγκιπας και να είναι σοβαρός, δεν μου φαίνεται πιθανό. Σας είπα πως είναι ο σοβαρός τρόπος, μέσω ενός σοβαρού φορέα. Εγώ αν ήθελα π.χ. να αγοράσω μια μεσαία ομάδα στην Ιταλία, θα το έκανα μέσω μιας ιταλικής τράπεζας ή ενός οίκου ορκωτών λογιστών. Θα πήγαινα είτε στην ομάδα, μέσω αυτών των φορέων, είτε μέσω αντίστοιχου οίκου. Έτσι γίνονται αυτές οι δουλειές, όχι με συνεντεύξεις και με αστείες επιταγές. Γιατί οι επιταγές που μας παρουσιάζουν είναι αστείες. Σας είπα πως έρχεται ένας σοβαρός επενδυτής. Ένας σοβαρός επενδυτής είναι πάντα ευπρόσδεκτος. Δεν αλλάζει όμως την πραγματικότητα του παρελθόντος που έχουμε, και των όσων έγιναν. Όταν μιλάμε για το σύνολο των μετόχων, μιλάμε για τον κ. Βγενόπουλο, τον κ. Πατέρα και τους εκπροσώπους του Ερασιτέχνη».

Για το τι στοιχεία βρήκε για τον Πρίγκιπα: Δεν πήραμε ποτέ απάντηση από τον αδερφό του και ποτέ δεν βρήκαμε στοιχεία. Φέτος, την άνοιξη όταν είχε έρθει ο υποτιθέμενος Πρίγκιπας είχε πάει ο κύριος Μακρόπουλος στην Πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας και είχε ρωτήσει αν είχε έρθει και του απάντησαν πως όχι.

Τι έκανε λάθος στην Παναθηναϊκή Συμμαχία: Ήταν λάθος οι εκτιμήσεις μας για τον αριθμό των Παναθηναϊκών που θα ενδιαφερόντουσαν να γίνουν μέλη της Συμμαχίας. Κάναμε δύο έρευνες μεγάλες και ο Παναθηναϊκός έχει 1,8 εκατ. φιλάθλους. Από αυτούς είχαμε βρει πως οι 150.000 θα συμμετάσχουν δεδομένα στον Παναθηναϊκό και ενεργά. Είτε δεν εμπιστεύτηκαν την προσπάθεια και την αλήθεια της προσπάθειας. Είτε τα λεφτά ήταν πολλά για τον κόσμο. Πέσαμε στη συγκυρία των διπλών εκλογών που μας δυσκόλεψε. Ξεκίνησε η προσπάθεια 2 Ιουνίου. Ως το παιχνίδι με τη Μάριμπορ πήγαμε καλά και μετά αρχίσαμε να έχουμε κι αρνητικά αποτελέσματα. Είναι σαφές πως οι εκτιμήσεις που κάναμε ήταν λανθασμένες

Για τον Αντώνη Αντωνιάδη και τις δηλώσεις πως απέτυχε η Συμμαχία:

«Ο κ. Αντωνιάδης είναι αντιπρόεδρος της Παναθηναϊκής Συμμαχίας. Θα ήταν όμως ευτυχέστερος αν υπήρχε άλλο καθεστώς στον Παναθηναϊκό και είχε άλλες απολαβές. Δεν τον αποδέχθηκα, αλλά εξελέγη με τρόπο δημοκρατικό. Δεν υποτιμώ την ιστορία του και την αθλητική του υπόσταση αλλά είναι επαγγελματίας του χώρου. Έχει πληρωθεί αδρά για τις υπηρεσίες του. Εμείς στη Συμμαχία είμαστε εθελοντές. Υπάρχει σύγκρουση ανθρώπων που έχουν προσφέρει ανιδιοτελώς στον Παναθηναϊκό και ανθρώπων που έχουν πάρει χρήματα από τον Παναθηναϊκό. Δεν αποτύχαμε, κάναμε λάθος εκτιμήσεις. Αυτή τη στιγμή το 58% ανήκει στον κόσμο του Παναθηναϊκού, εγώ δεν έχω καμία μετοχή. Ελέγχουμε απλά ως Συμμαχία αυτό το ποσοστό. Είναι ένα μοντέλο που υπάρχει σε όλη την Ευρώπη. Στη Γερμανία είναι υποχρεωτικό. Το ότι οι εκτιμήσεις μας ήταν λαθος είναι δεδομένο. Στην αρχή καταφέραμε να μαζέψουμε αρκετά χρήματα και πήραμε άδεια και για την Ελλάδα και για την UEFA. Φτιάξαμε μια αξιοπρεπή ομάδα που τουλάχιστον πέρασε στο UEFA. Καταφέραμε να κάνουμε εκλογές και να εκλέξουμε διοίκηση. Πήραμε από τον κ. Βαρδινογιάννη το 52% και το κάναμε 58%, με την ΑΜΚ που έγινε και μπήκαν χρήματα της Συμμαχίας, του κ. Βγενόπουλου και του κ. Πολέμη. Δεν έβαλε λοιπόν κανείς λεφτά στον Παναθηναϊκό αν και θα μπορούσαν».

Για το αν άνθρωποι του Παναθηναϊκού που πιστεύουν στη Συμμαχία: Υπάρχουν άνθρωποι που το πιστεύουν και άλλοι όχι. Υπάρχει σαφής διάκριση ανθρώπων που από πλευράς διοίκησης έχουν επαγγελματισμό σε αυτό που κάνουν στο ποδόσφαιρο. Ζούνε κάποιοι με την παλιά δόξα, ποδοσφαιριστές ήταν και θεμιτό είναι. Υπάρχουν κι άλλοι που έχουν προσφέρει.

Για την ΑΜΚ: Τα 15 εκατ. ευρώ ήταν τυπικό νούμερο που έπρεπε να μπει για λόγους αρνητικών κεφαλαίων. Η πρώτη αύξηση ακυρώθηκε, γιατί υπήρχε τυπικό ελάττωμα στο ενημερωτικό δελτίο για να συμμετάσχουν και οι μικρομέτοχοι. Στη δεύτερη, δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση. Η Παναθηναϊκή Συμμαχία, ο κ. Πολέμης και ο κ. Βγενόπουλος έβαλαν τα χρήματα από το Μάιο. Ήταν αστείο να μην έχουμε άδεια, κινδυνεύαμε να πέσουμε κατηγορία και δεν είχαμε άδειες. Υπήρχε η δυνατότητα να έρθει όποιος θέλει να βάλει λεφτά το Μάιο, τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και δεν ήρθε κανείς.

Για το αν μπορεί να αντέξει το βάρος μιας πιθανής χρεωκοπίας του Παναθηναϊκού:

«Και τι να κάνω; Να παραιτηθώ; Μόνος μου δεν αντέχω το βάρος να γλιτώσω τον Παναθηναϊκό».

Γιατί δεν αποδέχεται τότε τον πρίγκιπα ή τον οποιοδήποτε επενδυτή;

«Είναι ντροπή να λέμε πως δεν εξαντλούμε την πρόταση κάποιου επενδυτή. Εδώ μιλάμε για έναν άνθρωπο που ενάμιση χρόνο τώρα διασύρει τον Παναθηναϊκό. Δεν ξέρω τα κίνητρά του, αν και κυκλοφορούν θεωρίες συνωμοσίας. Εδώ έχουμε μια ιστορία που έχει ταλαιπωρήσει τον Παναθηναϊκό, η προηγούμενη διοίκηση εκτέθηκε μπαίνοντας σε διάλογο με ανθρώπους χαμηλότερου επιπέδου. Ας έρθουν με σοβαρό τρόπο, που είναι τα λεφτά τους; Δεν έχει εμφανιστεί τίποτα!»

Για το αν έχει μιλήσει με άλλους επιχειρηματίες ώστε να γίνουν συμπαίκτες:

«Έχω μιλήσει με πολλούς επιχειρηματίες. Ο κ. Βασιλόπουλος είναι ένας γνωστός Παναθηναϊκός αλλά δεν έχει εκφράσει πρόθεση για εμπλοκή στη διοίκηση. Το μοντέλο της ιδιοκτησίας του Παναθηναϊκού πλέον έχει φτιαχτεί έτσι ώστε η ομάδα να μην εξαρτάται από έναν-δυο εκκεντρικούς πλούσιους οπαδούς του».

Για το χαρακτηρισμό εκκεντρικός:

«Για μένα είναι πλέον. Δεν υπάρχει η έννοια επενδυτής που χρησιμοποιούνταν παλιότερα. Το να επενδύεις, σημαίνει κέρδη. Ο κ. Κόκκαλης για παράδειγμα, με έμμεσο τρόπο, είχε κέρδη. Κατάφερε να αποσπάσει πάρα πολλά δημόσια έργα μέσω του Ολυμπιακού».

Για το αν μπορεί να εξελιχθεί η Συμμαχία:

«Η μια κατηγορία είναι αυτή των επενδυτών που είπαμε. Η άλλη κατηγορία είναι που μόνο δίνει ο οπαδός ο οποίος συμμετέχει σ’ ένα εγχείρημα όπως της Συμμαχίας. Εμείς μόνο δίνουμε, για την ομάδα που αγαπάμε. Μπορεί στο μέλλον να γίνει αποδεκτή η πραγματικότητα της συνεισφοράς μας. Αυτή είναι η ελπίδα μας και θέλουμε να πιστεύουμε πως έτσι θα γίνει. Δεν συμφωνώ ότι αποτύχαμε. Είχαμε απόκλιση μεγάλη στον αριθμό των μελών και των χρημάτων που μαζέψαμε. Περιμένουμε να τελειώσει ο χρόνος τον Ιούνιο και να δούμε τι θα έχουμε καταφέρει. «Ο ΠΑΟ δεν κινδυνεύει άμεσα με πτώχευση. Η ΠΑΕ διαχειρίζεται τα χρέη της. Πληρώνει έναντι, μειώνουμε το κόστος. Το κόστος στο ποδοσφαιρικό τμήμα είναι 18 εκ. μαζί με το 45% της Εφορίας. Αν όλοι δεν δώσουμε λεφτά για την ομάδα μας, δεν υπάρχει μέλλον για τον Παναθηναϊκό. Εκτός αν βρεθεί κάποιος εκκεντρικός πλούσιος να βάλει όλα αυτά τα χρήματα. Ο Παναθηναϊκός δεν κινδυνεύει άμεσα με πτώχευση. Ο Παναθηναϊκός δεν χρωστάει τώρα 30 εκατ. ευρώ. Στο τέλος του χρόνου θα το δούμε. Η ομάδα κάνει προσπάθειες, κάνουμε μια καλύτερη διαχείριση των χρεών, περικόπτουμε έξοδα και προχωράμε. Το κόστος της λειτουργίας του Παναθηναϊκού αυτή τη στιγμή, φτάνει στα 18 εκατ. ευρώ.

Για τον Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ:

«Ο κ. Μπουμσόνγκ φέτος δεν έχει παίξει φέτος και οι αποδοχές του είναι καθαρά 2,5 εκατ. ευρώ. Δεν παίζει γιατί είναι τραυματίας. Ο κ. Μπουμσόνγκ είναι πληρωμένος ως την τελευταία δεκάρα μέχρι σήμερα και όχι μονο αυτό αλλά έχει εξασφαλίσει με επιταγές μέχρι το τέλος τα χρήματά του. Έγινε μια μείωση του μισθού του κι από 2 εκατ. ευρώ, πήγε στα 1,6 εκατ. ευρώ. Έχω μιλήσει μαζί του και με το ιατρικό τιμ. Το τι έχουμε πει, είναι θέματα που δεν ενδιαφέρουν τον κόσμο αυτή τη στιγμή. Δυσαρέσκεια δεν έχει από τον Παναθηναϊκό σε οικονομικό επίπεδο και δεν έχει την παραμικρή απαίτηση. Ο κ. Γόντικας μου είχε εισηγηθεί πως ο κ. Μπουμσόνγκ είναι ένα πολύ σημαντικό στέλεχος για τον Παναθηναϊκό. Δεν άλλαξε τίποτα από την πλευρά μας, δεν θέλω όμως τώρα να επεκταθώ γιατί μπαίνουμε σε θέματα που είναι ιατρικά και δεν μπορώ να τα δημοσιοποιήσω».

Για το ποσοστό που πήρε στις εκλογές:

«Το 60% είναι ένα πολύ καλό ποσοστό εκτός αν μιλάμε για ολοκληρωτικά καθεστώτα. Δεύτερον, αυτή τη στιγμή υπάρχει εκλεγμένο ΔΣ της Παναθηναϊκής Συμμαχίας και παίρνουν τις αποφάσεις. Δεν περίμενα μεγαλύτερο ποσοστό. Ούτε έκανα προεκλογικό αγώνα. Αν οι οπαδοί μας έκριναν πως εγώ δεν έπρεπε να εκλεγώ και θα απογοητευόμουν αλλά θα ένιωθα και μια ανακούφιση».

Για το άνοιγμα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί; Για τις ευθύνες των προηγούμενων διοικήσεων κι αν θα τους ζητηθεί να καλύψουν μέρος του ανοίγματος:

«Θα πω για την τωρινή κατάσταση και θα πούμε μετά για το παρελθόν. Αυτή τη στιγμή, ο Παναθηναϊκός ‘βγαίνει’. Τα έσοδα του Παναθηναϊκού υπερκαλύπτουν τα έξοδα λειτουργίας του. Τα έσοδά μας μαζί με την αύξηση θα είναι 27 εκατ. ευρώ και τα έξοδα 24 εκατ. ευρώ. Άρα το άνοιγμα θα γίνει 25 εκατ. ευρώ. Θέλουμε να βρούμε τρόπο να μετακυλήσουμε το χρέος. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού αυτή τη στιγμή ίσως και να μην μπορεί να βοηθήσω. Το μπορώ να βοηθήσω, μπορεί να σημαίνει από 2 ως 100 ευρώ. Υπάρχουν διαφορετικές κατηγορίες ανθρώπων. Ξέρετε πως το ποδόσφαιρο είναι ένα ρομαντικό και παράλογο πράγμα. Δεν κερδίζει κανείς τίποτα από την συνεισφορά του. Πάντα οι φίλαθλοι δίνουν περισσότερα από όσα παίρνουν.

Για τις προηγούμενες διοικήσεις:

Οσον αφορά τις προηγούμενες διοικήσεις. Δεν είναι οι μέτοχοι. Εβαλαν πάρα πολλά λεφτά και άφησαν και χρέη. Πρέπει να κοιτάμε μπροστά. Οταν κάποιοι επιχειρηματίες επενδύουν ή είναι εκκεντρικοί πλούσιοι, μπήκαν και τέτοιοι στον Παναθηναϊκό, βάζουν 66 εκατομμύρια ευρώ. Δεν σημαίνει πως θα βάλουν και τώρα άλλα 30 εκατομμύρια ευρώ. Θα ήμουν ευτυχής αν έβαζαν κάποια χρήματα. Δεν υπάρχει άλλη συνεισφορά πλην των κ. Βγενόπουλου και Πολέμη. Για μένα πρέπει να γυρίσει η σελίδα του Παναθηναϊκού, να σταματήσει η εσωστρέφεια.

Για τη στήριξη στον Ζεσουάλδο Φερέιρα:

Ο κύριος Ρότσα είναι μεγάλη ποδοσφαιρική προσωπικότητα και είναι ευτυχής που δείχνει στην πράξη τις ικανότητες του. Δεν είναι προσωρινός. Δεν πρέπει να παραγνωρίσουμε πως πήρε μια ομάδα με μικρό κόστος και το εισήγαγε και το πίστευε ο κύριος Φερέιρα. Η φυσική κατάσταση της ομάδας είναι καταπληκτική, ενώ είδατε πως οι παίκτες του Ολυμπιακού έπεφταν με κράμπες. Ο Φερέιρα απέκλεισε τη Μάδεργουελ, ενώ και στη Μάλαγα στο δεύτερο ημίχρονο ήταν καλό και ήμασταν και άτυχοι. Προκρίθηεκ στην Ευρώπη και κάτι χάθηκε. Δεν ξέρω τι ήταν. Οι παίκτες σεβόντουσαν απολύτως τον Φερέιρα και αυτό ήταν δεδομένο, όπως και η απογοήτευση μας για την εικόνα του Παναθηναϊκού. Ηταν μαζί με Γόντικα από τους βασικούς παράγοντες που κρατήθηκε ο Παναθηναϊκός. Μπορεί να ήμουν υπερβολικός στην στήριξη μου προς τον Φερέιρα.

Δεν ήταν μονόδρομος το κακό παιχνίδι και είχαμε τραυματισμούς και κενά. Ο Χαμπίμπ Σο ήταν βασική μονάδα στον σχεδιασμό του Φερέιρα. Η άποψη του κ. Φερέιρα ήταν πως είναι καλύτερος από τον Σιμάο. Απλώς δεν έκατσε όλο αυτό το πράγμα. Βγάζω το καπέλο στον Ρότσα. Είναι μια τεράστια Παναθηναϊκή προσωπικότητα και χαίρομαι που συνεργάζομαι μαζί του».

Για τον Χαμπίμπ Σο:

«Ο Σο έπαθε δυο θλάσεις, είχε υποτροπές, γιατί είναι ασυγκράτητος παίκτης. Θα το δείτε τώρα που παίζει. Μέχρι να καταλάβει το ιατρικό τιμ ότι αυτός μόλις ένιωθε καλύτερα έμπαινε να παίξει και πάθαινε τις θλάσεις. Όταν το αντιληφθήκαμε, τον έβαλε ο γιατρός να αναρρώσει οριστικά δυο μήνες για να παίξει».

Για το αν θα υπάρξει ενίσχυση και μειώσεις στους παίκτες του Παναθηναϊκού:

«Σαφώς και θα υπάρξει ενίσχυση με κάθε τρόπο. Σίγουρα θα γίνουν όμως και μειώσεις συμβολαίων. Θα ανακοινωθούν όταν θα γίνουν, δεν θα λέμε ονόματα στο ραδιόφωνο. Συζητήσεις για την ενίσχυση γίνονται διαρκώς με τον κ. Ρότσα. Μέχρι και την Κυριακή οι κουβέντες μας είχαν να κάνουν με τους συνεχόμενους αγώνες που είχε η ομάδα. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε σχέδια. Έπρεπε να δούμε τι θα κάνουμε για να επιβιώσει η ομάδα. Τώρα ήρθε η ώρα για την ανάπτυξη. Είμαι αισιόδοξος για αυτό το κομμάτι, το πρόβλημα είναι το οικονομικό και για αυτό θέλουμε τη βοήθεια του κόσμου».

Για τον Φάνη Γκέκα και πιθανή μεταγραφή του:

«Ο Γκέκας είναι ένας μεγάλος παίκτης κι έχει αφήσει εποχή στο ποδόσφαιρο. Είναι ένας από τους παίκτες που είναι ευπρόσδεκτοι στον Παναθηναϊκό. Δεν έχουμε προχωρημένες συζητήσεις. Εξετάζουμε αρκετές λύσεις και δεν θέλω να πω τίποτα περισσότερο. Υπάρχουν κι άλλες πιθανές λύσεις. Κι από την Ελλάδα κι από το εξωτερικό».

Για το αν το συμβόλαιο του Λέτο βαραίνει τον Παναθηναϊκό:

«Ο Σεμπάστιαν Λέτο προσέφερε στην ομάδα πάρα πολλά αλλά οι αποδοχές του φτάνουν κοντά στα 2 εκατ. ευρώ και τον πληρώνουμε για ένα χρόνο χωρίς να αγωνίζεται. Θα πρέπει να γίνει μια δραστική μείωση των αποδοχών του, αν δεν τη δεχθεί, θα χωρίσουν οι δρόμοι μας. Το καλοκαίρι του έγινε μια πρόταση επέκτασης συμβολαίου με μείωση αποδοχών, και δεν τη δέχθηκε. Το ίδιο κι ο μάνατζέρ του που είχε τεράστιες απαιτήσεις και για τον εαυτό του. Το πρόβλημα είναι πως ο Λέτο θα κάνει ελαφρές προπονήσεις από τον Φεβρουάριο κι αν μπει στην ομάδα θα μπει το Φθινόπωρο. Στον Παναθηναϊκό δηλαδή θα προσφέρει το μέγιστο για έξι μήνες και μετά θα φύγει χωρίς να πωληθεί. Το φοβερό για εμάς είναι πως ενώ τον αγοράσαμε με πολλά χρήματα, τραυματίστηκε και δεν μπορούμε ούτε να τον ανανεώσουμε ούτε να τον πουλήσουμε, για να βρούμε άλλους Λέτο».

Για τον Γιώργο Καραγκούνη:

«Υπάρχει σαφής πρόταση, όσο είμαι εγώ στον Παναθηναϊκό, να έρθει να κλείσει την καριέρα του εδώ. Αν ο Γιώργος αποφασίσει ότι θέλει να κλείσει εδώ την καριέρα του για ένα εξάμηνο ή ένα χρόνοια, είναι πάντα ευπρόσδεκτος».

Για Καρνέζη και Μαυρία: Δεν έχουμε καμία πρόταση. Είναι φήμες. Οι προτάσεις αρχίζουν από τον Ιανουάριο. Ομαδα είμαστε και παίκτες έχουμε πολλούς. Κάποιους παίκτες θα πουλήσει. Ο Καρνέζης θα ήθελε και ο Παναθηναϊκός θα του έδινε την δυνατότητα να αγωνιστεί σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα από το ελληνικό. Αν βρεθεί κάτι και θελήσει να φύγει, οφείλουμε να του δώσουμε τη δυνατότητα. Ο Μαυρίας έχει ακόμα χρόνια στον Παναθηναϊκό και είναι το επόμενο αστέρι.

Για το τι ρόλο έχει ο Γιάννης Σαμαράς:

«Είναι ο υπεύθυνος των ακαδημιών και κάνει εξαιρετική δουλειά. Πέραν αυτού, έχει ένα ρόλο συμβουλευτικό σε τεχνικά θέματα και σε θέματα παικτών που μπορεί να αποκτηθούν ή να αποχωρήσουν».

Για τη Λεωφόρο:

«Άλλαξε πρώτα από όλα η οικονομική πραγματικότητα. Σε κάθε παιχνίδι που δίνουμε στο ΟΑΚΑ μπαίνει μέσα ο Παναθηναϊκός, πράγμα που δεν ήξερα. Κάθε ματς μας κοστίζει 30.000 ευρώ. Είναι παλαβό αυτό το πράγμα. Δεύτερον, με την πορεία του Παναθηναϊκού αλλά και του πρωταθλήματος, έρχονται λίγοι φίλαθλοι στο γήπεδο. Η εικόνα του ΟΑΚΑ με 15.000 κόσμου είναι θλιβερή. Τρίτον, δεν είναι ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο που θα κάνει τον κόσμο να χαρεί το παιχνίδι. Έχουμε κάνει επαφές με την UEFA αλλά και στατικές μελέτες. Θα παίζουμε εκεί μέχρι να φτιάξουμε νέο γήπεδο».

Για το αν μπορέσει ο Παναθηναϊκός να φτιάξει το δικό του γήπεδο:

«Έχουμε κληρονομήσει αυτή την υπόθεση και έχουμε δαπανήσει σαν Παναθηναϊκός πάρα πολλά χρήματα για το θέμα αυτό. Σαν Παναθηναϊκός θα ήθελα να μέναμε στη «Λεωφόρο» και να κάναμε εκεί νέο γήπεδο, αλλά δεν γίνεται εύκολα. Είναι κάτι πολύ δύσκολο. Χθες είχαν έρθει άνθρωποι της UEFA και προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε τη χρησιμοποίηση της Λεωφόρου και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η επισκευή του γηπέδου, θα μας κοστίσει 1 εκατ. ευρώ».

Για το θέμα του Βοτανικού:

«Είναι οικονομικό το θέμα. Γνωρίζω πως υπάρχουν προγράμματα που χρηματοδοτούν τέτοια πλάνα ανάπλασης. Ένα τέτοιο είναι το πρόγραμμα Τζέσικα. Τα χρήματα, τα πολλά λεφτά, διευκολύνουν τη δυνατότητα μιας ομάδας να αποκτήσει ποδοσφαιριστές ή γήπεδο. Αυτό δε σημαίνει πως με έξυπνη διαχείριση δεν μπορείς να πετύχεις τα ίδια πράγματα. Τώρα μιλάμε για ένα γήπεδο 35.000 θέσεων. Είχα πει πως θα εξετάζαμε την περίπτωση να χτίζαμε το πρώτο στάδιο με 25.000 θεατές και μετά να γίνει επέκταση. Τεχνικά το κόστος θα ήταν μεγαλύτερο εν τέλει. Μια καλή τιμή είναι 1500 ευρώ η θέση. Συνολικά φτάνουμε στα 45 εκατ. ευρώ, γι αυτό σας λέω πως είναι θέμα του Δήμου και της χρηματοδότησης. Εμείς γήπεδο έχουμε, τη Λεωφόρο. Δίνουμε γήπεδο, θέλουμε γήπεδο. Δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα. Μακάρι να προχωρούσε γρήγορα. Ο Δήμος και η επιχείρηση του κ. Βωβού, που έχει προβλήματα, είναι αυτοί που πρέπει να τρέξουν το θέμα»

Για το αν ο Παναθηναϊκος θα πιέσει για το γήπεδο

«Εμείς δεν πιέζουμε. Αυτή τη στιγμή με τον Δήμο συζητάμε για το πόσα χρήματα το χρόνο θα μας ζητήσει είτε για αποπληρωμή, είτε για ενοίκιο. Ο Δήμος θα πάρει πίσω ένα «φιλέτο» στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Για εμάς είναι ένα έτοιμο γήπεδο που θα μας δίνε έσοδα. Στο ΟΑΚΑ μπαίνουμε μέσα, αυτό είναι ένα τεράστιο θέμα για εμάς».

Για τον Βαγγέλη Μαρινάκη:

Δεν έχω καταρχήν καμία προσωπική κόντρα μαζί του. Δεν με συμπαθεί και δεν το συμπαθώ. Αυτό προέκυψε από το ποδόσφαιρο. Αυτό έγινε μετά το Καραϊσκάκης με τον Σισέ. Μιλήσαμε στο τηλέφωνο και τότε ξεκίνησε η κόντρα. Τότε ο Μαρινάκης έφυγε από το ΣΚΑΪ και υπάρχει αμοιβαία αντιπάθεια. Αν υπήρχε ανάγκη να μιλήσουμε θεσμικά βεβαίως θα το κάνουμε. Δεν πάμε να χτυπήσουμε σε προσωπικό επίπεδο. Σεβόμαστε τους φιλάθλους, τους παίκτες και την ομάδα του Ολυμπιακού. Εχουν αποδοθεί κακουργηματικές κατηγορίες και υπάρχουν ενδείξεις ενοχής για τα στημένα. Κάποιοι παράγοντες προφυλακίστηκαν. Ο Μαρινάκης θα απολογηθεί ως κατηγορούμενος για κακουργήματα, αλλά αφορά την ελληνική δικαιοσύνη , την ΕΠΟ και την ΚΕΔ. Αυτοί που εμπλέκονται σε σκάνδαλο από ευθιξία, κυρίως από διαιτητές να έπρεπε να έχουν αναστείλει την ιδιότητα τους ή να μην τους όριζε η ΚΕΔ. Ούτε ένας Ελληνας, εκτός από τους φανατικούς, δεν θεωρεί πως υπάρχει σωστή διαιτησία στην Ελλάδα.

Για το ότι το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ έχει γίνει φιλοπαναθηναϊκό:

«Η μόνη αθλητική ζώνη που έχουμε στο ραδιόφωνο είναι 15:00 με 17:00 το απόγευμα και το Σαββατοκύριακο που θεωρώ ότι ο ΣΚΑΪ είναι αντικειμενικός. Όπως η ΕΡΤ και η NOVA είναι φιλοολυμπιακοί, έτσι κι ο ΣΚΑΪ είναι φιλοπαναθηναϊκός. Και φίλος με άλλες ομάδες. Η άποψή μου είναι γνωστή, ότι η NOVA είναι φιλοολυμπιακή. Αυτό που κάνει η NOVA είναι άδικο. Για παράδειγμα, είναι ντροπή δημοσιογραφικά να μη δείχνει η NOVA τα εγκλήματα που έγιναν κατά της ΑΕΚ. Θεωρώ πως όλο αυτό είναι μια απόρροια της τάσης που έχουν υπέρ του ποδοσφαιρικού κατεστημένου στην Ελλάδα σήμερα».

Για την παρέμβαση του στον ANT1:

«Το να πάρει ένας πρόεδρος μιας ομάδας και να εκφράσει την επιφύλαξή του για κάποια πράγματα, δεν είναι τίποτα. Γιατί να μην βγω; Ποιος θα υπερασπιστεί τον Παναθηναϊκό; Ο Παναθηναϊκός θέλει συνεχή υπεράσπιση, αδικείται συστηματικά από πολλούς φορείς του ποδοσφαίρου. Δεν θα ανεχτούμε την υποτίμηση του Παναθηναϊκού, έχουμε πάρει την απόφαση αυτή και κάνουμε έναν ανένδοτο αγώνα για να σταματήσει αυτό το πράγμα. Δεν δέρνουμε, δεν ανατινάζουμε μαγαζιά αλλά θα κάνουμε ότι χρειάζεται θεσμικά για να προστατέψουμε τον Παναθηναϊκό».

Για την κόντρα με την ΕΠΟ και την ΚΕΔ:

«Θεωρώ πως υπάρχει ένα κατεστημένο που ελέγχει την ΚΕΔ και την ΕΠΟ. Οι ίδιοι παράγοντες με μεγάλους μισθούς είναι στις ίδιες θέσεις για πολλά χρόνια και τους πληρώνει ο ελληνικός λαός γιατί η ΕΠΟ έχει επιδοτήσεις από το δημόσιο. Υπάρχουν περίεργα και τεράστια έξοδα, πιθανόν να υπάρχουν και επιχειρηματίες που είναι από πίσω και να κινούν τα νήματα».

Για τη διαιτησία του ντέρμπι και τη φάση με τον Πετρόπουλο:

«Για μένα δεν ήταν καλή η διαιτησία. Είναι 100% πέναλτι στον Πετρόπουλο και θεωρώ πως στον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκης θα το έδινε γιατί θα φοβόταν τι θα γινόταν μετά στα αποδυτήρια. Εμείς δεν έχουμε δείξει δείγματα ότι έχουμε παράλογους οπαδούς. Γιατί θα υπήρχε φόβος. Εμείς δεν έχουμε τέτοια προβλήματα βίας. Αυτά που έγιναν στο ΟΑΚΑ ήταν απαράδεχτα όμως δεν ακούμπησε κανείς ούτε τρίχα ποδοσφαιριστή».

Για τα παράπονα των ανθρώπων του Ολυμπιακού για τη φιλοξενία και για τα περσινά επεισόδια:

«Αυτά που έγιναν πέρσι, μας στεναχωρούν και πρέπει να βρούμε τι δεν πήγε καλά. Ο Παναθηναϊκός όμως ποτέ δεν έχει κατηγορηθεί ότι κάνει τέτοια πράγματα επίσημα. Όσο για το θέμα της φιλοξενίας φέτος, έγινε ο καυγάς από τον κ. Θεοδωρίδη για μια πόρτα που είχαμε συμφωνήσει όλοι, και η αστυνομία, πως δεν θα ανοίξει. Αυτό ήταν όλο».

Για το αν είναι καλύτερη ομάδα ο Ολυμπιακός:

«Όχι βέβαια. Εμείς δεν παίξαμε καλά, αλλά η διαφορά μας είναι πλασματική. Έχουμε διαρκώς εχθρικές διαιτησίες εναντίον μας. Ο Παναθηναϊκός για εμένα έχει αδικηθεί στο 60% των αγώνων του τη φετινή χρονιά στο πρωτάθλημα».

Για τη Σούπερ Λιγκ και τον πρόεδρο Γιάννη Μώραλη:

«Ο κ. Μώραλης δεν θα έπρεπε να είναι πρόεδρος της Superleague. Εμείς δεν κάναμε καμία συζήτηση για νέα λίγκα. Υπάρχουν βέβαια πολλά ζητήματα που απασχολούν πολλές ομάδες. Θα πάμε στην ΟΥΕΦΑ και στον εισαγγελέα. Το έγκλημα που γίνεται με την αναδιάρθρωση είναι τεράστιο. Ο κ. Μώραλης ήταν στη Θύρα 7 και στέλεχος του Ολυμπιακού. Είναι βέβαια πάρα πολύ σοβαρός άνθρωπος και το έχω εκτιμήσει αυτό. Είναι όμως πολύ Ολυμπιακός. Θεωρώ πως δεν θα έπρεπε όμως να είναι πρόεδρος της λίγκας σε αυτή την περίοδο. Ούτε άνθρωπος του Ολυμπιακού, ούτε του Παναθηναϊκού».

Για το σκουπίδι που τον αποκάλεσε ο Μαρινάκης:

«Το γεγονός ότι η δικαιοσύνη δεν έχει καλέσει τον κ. Μαρινάκη που με αποκάλεσε σκουπίδι νομίζω πως επιβεβαιώνει αυτά που έλεγα πριν».

Για τον Τσάκα:

«Η αντιμετώπιση μιας ιστορίας που κρατάει ενάμιση χρόνο, με αυτά τα χαρακτηριστικά, είναι δεδομένη. Ο κ. Τσάκας είναι ο οργανωτής και ο βασικός συμπαίκτης αυτής της ιστορίας».
goal24news
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ