2012-12-28 22:09:10
Φωτογραφία για Πρωτοχρονιάτικος μποναμάς 8,7 εκ. στο δήμο αλλά...προϋπολογισμός το Πάσχα!
Με αφορμή την αδυναμία του Δήμου Αιγιάλειας να φέρει έγκαιρα - όπως από το νόμο ορίζεται - προς συζήτηση και ψήφιση τον Προϋπολογισμό του 2013, από την Δημοτική Παράταξη της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης "Αιγιάλεια-Νέα Εποχή" του Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλου, εξεδόθη η παρακάτω ανακοίνωση:

"Την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία των Δήμων της χώρας, καταθέτει, συζητά κι εγκρίνει αυτές τις τελευταίες ημέρες του έτους, τον Προϋπολογισμό του 2013, ο Δήμος Αιγιάλειας, "συλλαμβάνεται" ανέτοιμος να το πράξει! Την ώρα που ο Δήμαρχος Αιγιάλειας κ. Στάθης Θεοδωρακόπουλος αυτοπαινεύεται ότι στα δύο χρόνια της θητείας του νοικοκύρεψε τα οικονομικά αλλά και τη λειτουργία των νευραλγικών υπηρεσιών του δήμου, δυστυχώς γι' άλλη μια χρονιά - την τρίτη διαδοχικά - αδυνατεί να το αποδείξει.

Οι καλύτερες ενδοδημοτικές εκτιμήσεις "κάνουν λόγο" για ψήφισή του εντός του Φεβρουαρίου, κάτι που σημαίνει πως, με συνυπολογιζόμενο τον απαιτούμενο χρόνο έγκρισης του Προϋπολογισμού από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμος θα' χει ολοκληρώσει την όλη διαδικασία περί τα τέλη του α' τετραμήνου του 2013, κάτι που σημαίνει πως μέχρι τότε δεν θα μπορεί να εκτελέσει πληρωμές αλλά και έργα που προκύπτουν από το Τεχνικό Πρόγραμμά του 2013...που επίσης εκκρεμεί!


Είναι λοιπόν πασιφανές, πως στον Δήμο Αιγιάλειας, η χαλάρωση "βγάζει μάτι", εν μέσω ραγδαίων οικονομικών εξελίξεων, η πολιτική ηγεσία φαίνεται πως αδυνατεί να παρέμβει ουσιαστικά και είναι ν' απορεί κανείς με την αποφασιστικότητα που "στα λόγια" διαλαλεί ο κ.Δήμαρχος!

Καλός ο "Πρωτοχρονιάτικος μποναμάς" των 8, 7 εκατομμύρια ευρώ που λαμβάνει ο Δήμος από το Υπουργείο Εσωτερικών για τα ληξιπρόθεσμα χρέη του, αλλά με τέτοια επικίνδυνη "χαλαρότητα" ποιος μπορεί αλήθεια να υποστηρίξει πως το "νοικοκύρεμα" είναι λέξη που ταιριάζει στην παρούσα Δημοτική Αρχή.Καλό Πάσχα και αν ...για τον νέο προϋπολογισμό!

Τελικά πρόκειται για μία Δημοτική Αρχή που ενώ επιβάλει αυξημένα Δημοτικά Τέλη και άνισα ανά την Αιγιάλεια, η ίδια δεν μπορεί να επιβληθεί στις υπηρεσίες του Δήμου, διατηρώντας δημοσιοϋπαλληλικές νοοτροπίες χρόνων και αρρυθμίες ζημιογόνες για τη λειτουργία του.

Κι ας μην σπεύσουν κάποιοι λαϊκίστκα να διαψεύσουν...πικρές αλήθειες!"
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ