2013-01-04 22:13:04
Φωτογραφία για Ισπανία: Βάσανα για τη βασιλική οικογένεια - Ψάχνει δημοτικότητα στην TV
Η τηλεοπτική συνέντευξη ενός Ευρωπαίου βασιλιά σε κάθε περίπτωση αποτελεί είδηση. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για... την πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη μετά από 10 χρόνια του Βασιλιά Χουάν Κάρλος της Ισπανίας σε μία ύστατη προσπάθεια της βασιλικής οικογένειας να ενισχύσει τη δημοτικότητά της μετά από ένα μπαράζ σκανδάλων και εμποδίων.

Η συνέντευξη γίνεται με αφορμή τα 75α γενέθλια του Βασιλιά Χουάν Κάρλος, θα μεταδοθεί σε ζώνη prime time και είναι μία από τις σπάνιες φορές που μονάρχης επιτρέπει σε ένα δημοσιογράφο να του θέσει ερωτήσεις. Στην περίπτωση του Χουάν Κάρλος όμως, η κατάσταση είναι πλέον εξαιρετικά δύσκολη και απαιτούνται δραστικές λύσεις.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της El Mundo, μόνο το 50% των Ισπανών δηλώνουν ότι έχουν καλή ή πολύ καλή άποψη για το βασιλιά της χώρας, από 72% πριν από ένα χρόνο. Το 45% των ερωτηθέντων ζητούν από τον Χουάν Κάρλος να παραδώσει το θρόνο στο γιο του, πρίγκιπα Φελίπε ενώ το 41% τάσσεται υπέρ της κατάργησης της μοναρχίας.


Ο χρόνος που πέρασε άλλωστε, ήταν ένας από τους χειρότερους χρόνους κατά τα σχεδόν 40 έτη που βρίσκεται ο Χουάν Κάρλος στη μοναρχία. Αφορμή αποτέλεσε το πολύκροτο ταξίδι του στην Μποτσουάνα τον Απρίλιο του 2012, εν μέσω οικονομικής κρίσης, το οποίο χαρακτηρίστηκε προκλητική πολυτέλεια ενώ ένας στους 4 Ισπανούς είναι άνεργος. Εκτός από το πολύκροτο κυνήγι ελεφάντων στην αφρικανική χώρα όμως, το ταξίδι προκάλεσε αντιδράσεις και για τα πικάντικα υπονοούμενα από την παρουσία της 46χρονης πριγκίπισσας Κορίνα του Σαΐν Βιτγκενστάιν με την οποία μάλιστα φέρεται να διατηρεί εξωσυζυγικές σχέσεις αρκετά χρόνια τώρα!

Ένα ακόμη σκάνδαλο που πλήττει την αξιοπιστία της ισπανικής βασιλικής οικογένειας, αφορά τον Ινάκι Ουρνταγκάριν, τον γαμπρό του Χουάν Κάρλος και σύζυγο της πριγκίπισσας Χριστίνας ο οποίος διώκεται για διαφθορά και κατάχρηση δημοσίου χρήματος αναφορικά με τη διαχείριση του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος Noos Institute.
euro2day.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Εξοδούχος» ο Λάζαρος!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Εξοδούχος» ο Λάζαρος!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ