2013-01-16 22:09:46
Φωτογραφία για ΒΗΜΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ ΧΩΡΙΣ... ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ! ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΒΑΛΑ 2-0
Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου, έκανε ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη του με 2-0 κόντρα στην Καβάλα στο «Γ. Καραϊσκάκης», χωρίς όμωβς και να ικανοποιήσει για άλλη μια φορά τον κόσμο του.

Μετά από μια μέτρια εμφάνιση, αποδοκιμασίες στο ημίχρονο και με παίκτη παραπάνω κατάφερε ο Ολυμπιακός να πάρει το παιχνίδι με την Καβάλα.

Με αλλαγές, αλλά και με φουλ επιθετικό σχήμα (Μήτρογλου, Τζιμπούρ, Πίνο από την αρχή) οι ερυθρόλευκοι …σπατάλησαν το πρώτο ημίχρονο και πέτυχαν τα γκολ της νίκης στο 58’ με ωραία κεφαλιά του Παπάζογλου και στο 82’ με δυνατό σουτ του Φέισα.

Στο 62’ η Καβάλα έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Πλιάγκα και στο 74’ ο Τζιμπούρ είχε δοκάρι σε ανυπεράσπιστη εστία!

Η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη στις 30/1.

Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε βέβαια να πάρει αψήφιστα το παιχνίδι με την Καβάλα, επειδή αντιμετώπιζε ομάδα της Football League. Παρά λοιπόν τις ανάσες που έδωσε ο Λεονάρντο Ζαρντίμ σε αρκετά βασικά στελέχη της ομάδας, κράτησε άλλα τόσα στην ενδεκάδα και σε συνδυασμό με ποδοσφαιριστές που δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής παρέταξε μια επιθετική ενδεκάδα.


Ωστόσο η επιστροφή σε σχήμα με δύο φορ (Τζιμπούρ, Μήτρογλου) κι επιπλέον τον Πίνο από την αρχή δεν είχε τα αποτελέσματα που είχε στο μυαλό του ο Πορτογάλος τεχνικός.

Η… φλύαρη επιθετική υπεροχή του Ολυμπιακού αποτυπώθηκε με κάποια άστοχα σουτ, είτε από προσωπικές ενέργειας, είτε από χτυπήματα φάουλ απέναντι στην πολύ καλά οργανωμένη Καβάλα που δεν είχε καμία διάθεση να ρισκάρει στο παιχνίδι, παρά μόνο να διατηρήσει με κάθε τρόπο απαραβίαστη την εστία της.

Το σφύριγμα για την λήξη του πρώτου ημιχρόνου «σκεπάστηκε» από αποδοκιμασίες από την εξέδρα, που δικαιολογημένα δεν είχε μείνει ικανοποιημένη από την εικόνα του πρώτου μέρους.

Οι στατιστικές κατηγορίες έδειχναν την κατοχή ακόμα και στο 86%-14% υπέρ του Ολυμπιακού και μέχρι ενός σημείου τελικές προσπάθειες μόνο για τους γηπεδούχους (14-0), αλλά οι αριθμοί δεν παίζουν πάντα μπάλα. Εκμεταλλευόμενος τελικά ένα από τα στημένα του (φάουλ του Γκρέκο) και την άπιαστη κεφαλιά του Παπάζογλου πήρε το προβάδισμα.

Η ορθή αποβολή του Πλιάγκα έκανε θεωρητικά ακόμα πιο εύκολη την κατάσταση για τους «ερυθρόλευκους», που όμως δυσκολεύτηκαν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Είναι ενδεικτικό το τελείωμα του Τζεμπούρ μπροστά σε σχεδόν κενή εστία, όταν «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι.

Στο μεταξύ ο Ζαρντίμ είχε ρίξει στον αγωνιστικό χώρο και τον Πάντελιτς, αλλά αυτός που «καθάρισε» το παιχνίδι ήταν ο Φέισα με δυνατό σουτ στο οποίο δεν μπορούσε να αντιδράσει ο Σουλογάνης.

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Μέγιερι, Ντιακιτέ, Παπάζογλου, Μανωλάς, Ζαραδούκας, Φέισα, Γκρέκο, Πίνο (56’ Αμπντούν), Φετφατζίδης (60’ Πάντελιτς), Μήτρογλου, Τζεμπούρ (74’ Βλαχοδήμος).

Στον πάγκο: Γιαννιώτης, Μασάντο, Κοντρέρας, Λυκογιάννης.

Καβάλα (Νίκος Παπαδόπουλος): Σουλογάννης, Τριποτσέρης, Παγώνης, Γελαδάρης, Πλιάγκας, Εντιαγέ (67’ Ντος Σάντος), Αναστασόπουλος, Μαραγκός, Κούτεφ (60’ Μπρατσιάνι), Κοτίτσας, Καλαγκάνης.

Στον πάγκο: Αποστολίδης, Κάργας, Πακάλτσης, Χλωρός, Παπαγερίδης.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ