2013-03-20 11:53:20
Φωτογραφία για Ο ανομολόγητος στόχος του Βερολίνου στην Κύπρο...!!!
Του Γιάννη Σπ. Παργινού

 Οικονομολόγου – Δημοσιογράφου

       

Η Κύπρος είναι ένα διεθνές χρηματοπιστωτικό κέντρο. Ακριβώς αυτό το κέντρο θέλει να χτυπήσει και να διαλύσει η πολιτική του Βερολίνου. 

Απώτερος κι ανομολόγητος στόχος η συσσώρευση των κεφαλαίων που σήμερα διακινούνται μέσω Κύπρου σε τράπεζες γερμανικής επιρροής.

  

 Η πολιτική του αρχιεπισκόπου Μακαρίου με την ένταξη της νήσου στο κίνημα των αδεσμεύτων βοήθησε στην γέννηση ενός ασφαλούς Παραδείσου Κεφαλαίων στην νοτιανατολική Μεσόγειο. Οι πολιτικές εξελίξεις με τις γεωπολιτικές ανακατατάξεις στις δεκαετίες του 80 και 90 συνέβαλλαν στη γιγάντωση του εν λόγω κέντρου.

       

Η ανάφλεξη στον Λίβανο στις δεκαετίες του 70 και του 80 είχε αποτέλεσμα την φυγή κεφαλαίων από την εμπόλεμη περιοχή με προορισμό τις ασφαλείς τράπεζες της Κύπρου. Η κατάρρευση της πρώην Γιουγκοσλαβίας και η διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης οδήγησαν μυθικά χρηματικά ποσά στο νησί της Αφροδίτης και συνέβαλλαν τα μέγιστα στην οικονομική και κοινωνική του ανάπτυξη αμέσως μετά την διχοτόμηση του Αττίλα.


       

 Τα εν λόγω κεφάλαια είναι ο ανομολόγητος στόχος της πολιτικής που ακολουθεί το Βερολίνο. Η Άγκελα Μάρκελ στοχεύει στη συσσώρευση κεφαλαίων σε γερμανικές τράπεζες ή έστω σε γερμανικής επιρροής χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Αν το πετύχει, αυτόματα η Κύπρος χάνει το διεθνή της ρόλο και μετουσιώνεται σε δορυφόρο μιας Ευρώπης υπό Γερμανική επιρροή και καθοδήγηση. Κατ επέκταση περιορίζεται και η ρωσική επιρροή στην λίαν ευαίσθητη περιοχή της νοτιανατολικής Μεσογείου αν υπολογιστεί ότι μαζί με την διεθνή υποβάθμιση της Λευκωσίας η Μόσχα χάνει έναν ιστορικό και παραδοσιακό σύμμαχο.

         

Το Κυπριακό κοινοβούλιο με το βροντερό του ΟΧΙ δείχνει να έχει κατανοήσει πλήρως τους ανομολόγητους στόχους των Γερμανών. Ωστόσο, το διεθνές πολιτικοοικονομικό πόκερ μόλις τώρα άρχισε και μας επιφυλάσσει πολλές ακόμη παρτίδες και ακόμη περισσότερες μπλόφες...!!!

          
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ