2013-05-27 08:51:05
Φωτογραφία για Συριακή αντιπολίτευση: «Ανεπαρκείς οι προσπάθειες για ειρήνη»
Ο Εθνικός Συνασπισμός της συριακής αντιπολίτευσης εκτίμησε πως η ανακοίνωση την Κυριακή από το καθεστώς της Δαμασκού, επί της αρχής συμφωνίας του... με μία διεθνή ειρηνευτική διάσκεψη είναι ανεπαρκής και ζήτησε διευκρινίσεις προτού μπορέσει να λάβει μια απόφαση για τη δική του συμμετοχή.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Ουάλιντ Μουάλεμ, «μίλησε σήμερα [χθες] για διάλογο με την αντιπολίτευση. Δεν είναι στ΄αλήθεια ένας διάλογος που επιδιώκουμε τώρα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Λουάι Σάφι, ο εκπρόσωπος του Συνασπισμού, στο περιθώριο μιας συνάντησης αυτής της κύριας οργάνωσης της συριακής αντιπολίτευσης στην Κωνσταντινούπολη.

«Η αρχή, είναι πως (...) ενδιαφερόμαστε για συνομιλίες που οδηγούν σε μια μεταβίβαση της εξουσίας και σε μια δημοκρατική μετάβαση. Το καθεστώς δεν είναι ξεκάθαρο στο θέμα αυτό», συνέχισε ο Σάφι. «Το καθεστώς δεν έχει πει ακόμη πως (ο Άσαντ) είναι έτοιμος να φύγει», υπογράμμισε, «είμαστε έτοιμοι να πάμε στις διαπραγματεύσεις που αποσκοπούν να παραδώσουν την εξουσία στο λαό (...) και αυτό σημαίνει πως ο Άσαντ δεν μπορεί να αποτελέσει μέρος του μέλλοντος της Συρίας».


Ο Μουάλεμ ανακοίνωσε την Κυριακή στη διάρκεια μιας επίσκεψης στη Βαγδάτη πως η κυβέρνησή του έλαβε «επί της αρχής την απόφαση να συμμετάσχει στη διεθνή διάσκεψη που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη Γενεύη».

Η Ουάσινγκτον και η Μόσχα είχαν την πρωτοβουλία αυτής της ειρηνευτικής διάσκεψης, της λεγόμενης «Γενεύη 2», η οποία προβλέπεται να διεξαχθεί τον Ιούνιο με σκοπό να θέσει τέρμα στην αιματηρή σύγκρουση που μαίνεται στη Συρία για περισσότερο από δύο χρόνια. Οι επικεφαλής της γαλλικής, της αμερικανικής και της ρωσικής διπλωματίας αναμένεται να συναντηθούν το βράδυ της Δευτέρας στο Παρίσι για να συζητήσουν για τη Γενεύη 2. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ