2013-05-30 01:46:04
Φωτογραφία για Κέρκυρα: Απεργούν οι εργαζόμενοι του «Βοήθεια στο Σπίτι»
Σε 48ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» στην Κέρκυρα, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο τη διαμαρτυρία τους για την υπο-χρηματοδότηση που παρατηρείται.

Το Διοικητικό Συμβούλιο των εργαζομένων καλεί τον δήμαρχο, Γιάννη Τρεπεκλή, αλλά και όλους τους αιρετούς και τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να απορρίψουν όλοι μαζί το μοντέλο των συνεταιριστικών επιχειρήσεων και όποια συγχρηματοδότηση προκύψει να λειτουργήσει ως μεταβατικό στάδιο στο τέλος της οποίας θα πρέπει επιτέλους οι δομές αυτές και οι εργαζόμενοι να ενταχθούν μόνιμα στους δήμους.

Στην ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι της Κέρκυρας στο εν λόγω πρόγραμμα δηλώνουν ότι αντιδρούν:

- Στο ξεπούλημα της Πρόνοιας. Η παροχή κοινωνικής φροντίδας και προστασίας πρωτίστως αποτελούν ευθύνη του κράτους και παρέχονται χωρίς διακρίσεις σε κάθε άτομο που βρίσκεται σε κατάσταση ανάγκης. Δεν μπορεί εξασφαλισμένα χρήματα με νόμο που καλύπτουν την λειτουργία όλων των δημοτικών δομών να μοιράζονται σε ιδιώτες στο όνομα ίσων ευκαιριών.


- Στην ανεργία 3.500 εργαζομένων των ΒΣΣ οι οποίοι μέσα από διαδικασίες ΑΣΕΠ εργάζονται επί 10 και πλέον συναπτά έτη καταθέτοντας την ψυχή τους δουλεύοντας κάτω από αντίξοες συνθήκες απλήρωτοι επί μήνες και καλύπτοντας κενά σε άλλους τομείς των δήμων ασκώντας αλλότρια καθήκοντα.

- Στον σχεδιασμό της πολιτείας για τη δημιουργία κοινωνικών συνεταιρισμών. Δεν είναι δυνατόν οι συνεταιριστικές επιχειρήσεις, να γίνουν εγγύηση της πολιτείας απέναντι στους ανήμπορους συνανθρώπους μας αφήνοντας τους στο έλεος του ιδιωτικού επιχειρέιν και του κανιβαλισμού.

corfupress.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ