2013-06-05 14:31:19
Φωτογραφία για ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ : ΝΕ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΝΙΚΗΤΕΣ!
Με την ευχή οι τελικοί να γίνουν σε κλίμα αντάξιο των δύο ομάδων και να κριθούν στο ποιος εκ των Ολυμπιακού ή Παναθηναϊκού θα παίξει καλύτερα ολοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου προπονητών και αρχηγών.

O προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, είπε στην αρχική του τοποθέτηση:

«Για την ομάδα μας υπήρξαν στόχοι μες τη χρονιά και ένας από αυτούς είναι το πρωτάθλημα. Είχαμε την ευτυχία να ζήσουμε μεγάλες στιγμές στο Λονδίνο. Το συγκεκριμένο ντέρμπι ξέρουμε όλοι τι σημαίνει για όλους. Θέλουμε να κλείσουμε τη χρονιά νικητές στο τελευταίο παιχνίδι της. Έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια για να αντεπεξέλθουμε και στις δύο διοργανώσεις. Αν τα καταφέρουμε θα είναι το επιστέγασμα μίας μεγάλης σεζόν. Αναμφίβολα ο πιο καλός Παναθηναϊκός θα εμφανιστεί στους τελικούς, αφού έχει ενισχυθεί σημαντικά. Έπειτα από μία διαδικασία αλλαγών και δυνατών αγώνων και προπονήσεων, έχει φτάσει στο σημείο να τον σέβονται όλοι και να είναι και πάλι στο υψηλότερο επίπεδο. Το ότι ενισχύθηκε πριν τα πλέι οφ, δείχνει πόσο θέλει τον τίτλο. Εμείς ήμαστε ακόμα σε διαδικασία ανάλυσης της τακτικής μας με τον Κάρι και τον Γκουίν στο παιχνίδι του αντιπάλου. Ο Παναθηναϊκός έχει το πιο «βαθύ» ρόστερ στη σεζόν πλέον».


Σε ερώτηση που αφορούσε και τους τέσσερις προπονητές για τις δυνατότητες των Ελλήνων προπονητών, ο πρώτος Έλληνας τεχνικός πρωταθλητής Ευρώπης, είπε:

«Δεν υπήρχε ποτέ αμφιβολία για το αγωνιστικό επίπεδο των προπονητών και των παικτών. Σε άλλα υστερούμε. Είναι πολύ ελκυστικό το ότι οι δυο ομάδες κράτησαν υψηλό επίπεδο παρά τη κρίση αξιών και οικονομίας που υπάρχει. Ο Παναθηναϊκός έμεινε έξω από το Final Four στη λεπτομέρεια, εμείς δηλώσαμε παρών στο ραντεβού. Το ότι τα πρωταθλήματα Ευρώπης έχουν κατακτηθεί από Ελληνικές ομάδες λέει πολλά».

Για τη δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για το ντόπινγκ, ο Γιώργος Μπαρτζώκας σχολίασε:

«Όλα αυτά που λέγονται είναι για να πλήξουν το άθλημα. Η θέση του Ολυμπιακού είναι γνωστή τα τελευταία χρόνια. Στην ομάδα έκανε επίσκεψη αιφνίδια η WADA πριν το Final Four. Σε όλους τους αγώνες γίνεται έλεγχος. Εμείς έχουμε διάθεση να βοηθήσουμε να σταματήσουν οι φήμες. Με δείγμα από ούρα και αίμα. Οτιδήποτε άλλο γίνεται και λέγεται είναι ένα παιχνίδι κάποιων για να φύγει το θέμα από το μπάσκετ για να πάει κάπου αλλού Εμείς θέλουμε να παίξουμε μπάσκετ και να δείξουμε στο παρκέ αν ήμαστε ικανοί να πάρουμε το τρόπαιο».

Αν η ευχή όλων είναι να τελειώσουν ομαλά οι τελικοί, ο προπονητής των ερυθρόλευκων είπε:

«Συμφωνώ απόλυτα με τον Αργύρη. Πάντα υπάρχει αυτή η περιρρέουσα ατμόσφαιρα για το αν θα τελειώσουν ή όχι οι τελικοί αλλά πάντα τελειώνουν. Δεν ασχολούμαστε καθόλου με το τι θα συναντήσουμε στο ΟΑΚΑ, ούτε λέμε στους παίκτες μας ότι στο ΣΕΦ παίζει μπάσκετ ο κόσμος μας. Κοιτάμε μόνο την τακτική. Ο Παναθηναϊκός είναι μία πολύ καλή ομάδα. Καλό θα είναι αυτοί που επηρεάζουν το κλίμα αρνητικά να έχουν λίγο συνείδηση σε αυτά που λένε και γράφουν».

* Τον λόγο σε εκείνο το σημείο πήρε με παρέμβασή του ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Πολίτης, που έκανε έκκληση στους δημοσιογράφους να πάει η συζήτηση στο τεχνικό κομμάτι του μπάσκετ και όχι στη βία.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ