2013-07-23 15:41:57
Φωτογραφία για Κάτι κινείται στη ΔΗΜΑΡ…!!!
Το ότι ο Φώτης Κουβέλης επιδιώκει να πρωταγωνιστήσει στην ανασυγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού και της Κεντροαριστεράς είναι γνωστό.

 

Όπως γνωστό είναι ότι ορισμένα στελέχη της ΔΗΜΑΡ, ιδιαίτερα όσοι διαφωνούν με την αποχώρηση του κόμματος από την κυβέρνηση, θεωρούν ότι ναι μεν η ΔΗΜΑΡ μπορεί να αποτελέσει το πρόπλασμα για τέτοιες διεργασίες, αλλά το σχήμα που θα δημιουργηθεί πρέπει να είναι ευρύτερο και μεγαλύτερο του σημερινού κόμματος.

Σε κάθε περίπτωση, στον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο φαίνεται ότι κάτι κινείται.

Μάλιστα, χθες, ο -εσχάτως σιωπηλός- εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέας Παπαδόπουλος, δημοσίευσε στο ηλεκτρονικό περιοδικό «Μεταρρύθμιση» σχετικό άρθρο, καλώντας σε μια πανστρατιά μεταρρυθμιστών προκειμένου να φτιαχτεί μία κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία.

Αφού αναφέρει όλες τις πολιτικές αγωνίες των μεταρρυθμιστών, ο Ανδρέας Παπαδόπουλος σημειώνει ότι «τα πρόσωπα αυτά, αν ενωθούν και φτιάξουν ένα πρόγραμμα βασισμένο στον άξονα “μεταρρυθμιστική προοπτική και κοινωνική συνοχή”, μπορεί να αποτελέσουν πλειοψηφικό ρεύμα».


Και συνεχίζει: «Στη ΔΗΜΑΡ, υπάρχει η μαγιά για κάτι τέτοιο. Όπως υπάρχει το αντίστοιχο δυναμικό στον ευρύτερο προοδευτικό και μεταρρυθμιστικό χώρο. Για τους παροικούντες την …Κεντροαριστερά, είναι δεδομένα ποια πρόσωπα, ποιοι διανοούμενοι, ποιοι φορείς, ποιοι αυτοδιοικητικοί παράγοντες μπορεί να στηρίξουν και να υπηρετήσουν το εγχείρημα για την ανασυγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Είναι η ώρα των αποφάσεων και των πρωτοβουλιών. Είναι η ώρα του παντρέματος του «νέου» με το «παλαιό», του μεταρρυθμιστικού με το κοινωνικό. Χωρίς αποκλεισμούς, με γενναιότητα ψυχής, αλλά και με αυτογνωσία».

Η ΔΗΜΑΡ, λοιπόν, μπορεί να αποτελέσει τη «μαγιά», αλλά αυτό που ζητάει ο Ανδρέας Παπαδόπουλος μάλλον προϋποθέτει -ή καταλήγει σε- κάτι μεγαλύτερο και ευρύτερο. Και, σε ό,τι αφορά τους «αυτοδιοικητικούς παράγοντες που μπορούν να στηρίξουν ένα τέτοιο εγχείρημα», ο Neo υποψιάζεται ότι ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ αναφέρεται και στον Γιώργο Καμίνη, αλλά και στον Γιάννη Μπουτάρη matrix24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ