2013-09-03 16:30:08
Φωτογραφία για “Περσινά”… ξινά τα σταφύλια – ζητά πίσω τις επιδοτήσεις από τους αγρότες το ΥΠΑΑΤ
Σε αδιέξοδο έχουν περιέλθει παραπάνω από 600 αγρότες της Κορινθίας που ασχολούνται με την αμπελοκαλλιέργεια. Οι συγκεκριμένοι παραγωγοί έλαβαν ειδοποιήσεις από την οικεία Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας, να επιστρέψουν επιδοτήσεις για καλλιέργειες από το 1998 μέχρι το 2002 και κινδυνεύουν ακόμη και με πλειστηριασμούς, αν τα συγκεκριμένα ποσά βεβαιωθούν στην εφορία.

Το πρόβλημα είναι τεράστιο κι έχει περιέλθει σε γνώση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με…ευθύνη του οποίου άλλωστε η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Κορίνθου, απέστειλε τα… ραβασάκια στους αγρότες, τα οποία αφορούν περιπτώσεις μέχρι το 2002. Από εκεί και έπειτα δεν υπάρχει αποτύπωση, παρά μόνο στο ΟΣΔΕ, σύμφωνα με πληροφορίες, οπότε προς το παρόν τουλάχιστον δεν υφίσταται κίνδυνος για τους αγρότες που καλλιέργησαν τις συγκεκριμένες καλλιέργειες.

«Το πρόβλημα πρήλθε από σχετικό Κανονισμό της Κομισιόν, έγινε προσπάθεια σε συννενόσηη με το ΥΠΑΑΤ, ώστε να το λύσουμε, αλλά οι αρμόδιοι δεν δέχθηκαν τις προτάσεις μας και τώρα οι αγρότες έχουν τις ειδοποιήσεις», αναφέρει μιλώντας στο paseges.gr ο πρόεδρος της ΕΑΣ Νεμέας, Γιώργος Γεωργούσης.


Να σημειωθεί ότι το νομικό τμήμα της Ένωσης έχει επιληφθεί και το θέμα έχει μπλοκαριστεία για το επόμενο διάστημα, ωστόσο ο κίνδυνος παραμένει, σε περίπτωση που υπάρξουν διαπιστωτικές πράξεις για την περίοδο μετά το 2002.

Το πρόβλημα δεν αφορά μόνον την περιοχή της Κορινθίας, αλλά και άλλους νομούς, οπότε αργά ή γρήγορα, οι αγρότες θα κληθούν να επιστρέψουν τις επιδοτήσεις τους.

Στον αγώνα πάντως αυτό οι παραγωγοί έχουν ισχυρά όπλα –σε νομικό επίπεδο- ώστε να αποφύγουν ή να καθυστερήσουν τυχόν συνέπειες, ωστόσο αυτό σε καμιά περίπτωση δεν απαλλάσει από τις ευθύνες του το ΥΠΑΑΤ.
paseges.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ