2012-04-09 16:48:54
Φωτογραφία για ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Απών από τη σημερινή ψηφοφορία της επίμαχης τροπολογίας για την τακτοποίηση των οικονομικών των κομμάτων και την αποδέσμευση της κρατικής επιχορήγησης θα είναι ο Γιάννης Ραγκούσης, όπως ο ίδιος προανήγγειλε σε συνέντευξή του (Βήμα FM) την Κυριακή.

Μάλιστα, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας σε γραπτή δήλωσή του τη Δευτέρα έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού. «Η παραίτησή μου είναι και σήμερα, όπως έχω πει από τη μέρα της ορκωμοσίας μου, ανά πάσα στιγμή στη διάθεση του πρωθυπουργού», αναφέρει ο κ. Ραγκούσης.

Τη στάση του Γιάννη Ραγκούση ακολούθησαν διαρροές από το ΠΑΣΟΚ περί δυσαρέσκειας κύκλων του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος, όμως, κράτησε χαμηλούς τόνους και συναντήθηκε τη Δευτέρα στην Ιπποκράτους με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας.

Για την ψήφιση της επίμαχης τροπολογίας ο ΛΑΟΣ θα ζητήσει τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας. Ο εισηγητής του κόμματος Κώστας Αϊβαλιώτης κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ότι «απέτυχαν στη διαχείριση των οικονομικών τους και τώρα ζητάνε να βάλουν και πάλι χέρι στα κρατικά ταμεία και να βάλει πάλι το χέρι στην τσέπη ο φορολογούμενος, για να πληρώσουν τα κόμματα κάποια κανάλια, ανώνυμα blogs και μαϊμού δημοσκοπήσεις εν όψει των εκλογών».


Ούτως εχόντων των πραγμάτων, το ενδιαφέρον στρέφεται στη θέση που θα λάβουν οι βουλευτές κατά τη διεξαγωγή της ονομαστικής ψηφοφορίας.

Αντισυνταγματική χαρακτηρίζει από πλευράς της την επίμαχη τροπολογία η Δημοκρατική Συμμαχία και δηλώνει κατηγορηματικά ότι, ακόμα και αν περάσει, θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, υποβάλλοντας αίτηση ασφαλιστικών μέτρων. Η πρόεδρος του κόμματος Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα εξήγησε ότι υποχρέωση να προσφύγουν κατά της απόφασης αυτής έχουν και οι διοικήσεις των τραπεζών που εμπλέκονται, καθώς διαφορετικά θα διαπράξουν απιστία σε βαθμό κακουργήματος.

Η τροπολογία εντάσσεται στο νομοσχέδιο για την Τοπική Ανάπτυξη και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η συζήτηση για το οποίο διεξάγεται επίσης σε φορτισμένο κλίμα λόγω της επαπειλούμενης κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Οι συνδικαλιστές αντιδρούν σε διατάξεις για τους Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ), καθώς το νομοσχέδιο προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα μετατροπής των ΦοΔΣΑ σε Ανώνυμες Εταιρείες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ