2012-04-11 16:27:32
Φωτογραφία για Συλλαμβάνονται και συνεργάτες του Ακη
Συνελήφθησαν ήδη  οι Γ. Σαχπατζίδης και Ν. Ζίγρας - πλάκες χρυσού βρέθηκαν στο σπίτι της κόρης του Ακη!  Συνελήφθη λίγο πριν από τις 11:00 το πρωί καιμετά από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος. 

Λίγο μετά το μεσημέρι συνελήφθησαν και οι Γ. Σαχπατζίδης, επιχειρηματίας, βασικός μέτοχος και χρηματοδότης του ΠΑΟΚ και ο Ν. Ζίγρας, ξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου καιδικαιούχος επί χρόνια της υπαράκτιας εταιρείας Torcaso. 

Στο σπίτι κόρης του κυρίας Αρετής Τσοχατζοπούλου βρέθηκαν 6 πλάκες χρυσού που ισοδυναμούν με αξία 36.000 ευρώ.H εταιρεία αυτή από τη δικογραφία φέρεται να εισέπραξε μίζα εκατομμυρίωνευρώ από την γερμανική εταιρεία προμηθεύτρια στο σκάνδαλο των υποβρυχίων.Εμφανίζεται όμως και ως αγοράστρια του ακινήτου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. 

Η σύλληψη του πρώην υπουργού έγινε μετά από την έκδοση εντάλματος σύλληψης απότον ειδικό ανακριτή Πρωτοδικών, Μάλλη και την εισαγγελέα κυρία Ευγενία Κυβέλου οι οποίοι σχημάτισαν χωριστή δικογραφία γιατα περιουσιακά στοιχεία του Ακη Τσοχατζόπουλου και τον τρόπο απόκτησής τους,σύμφωνα με την οποία προήλθαν από ξέπλυμα χρήματος και συγκεκριμένα της μίζαςγια την αγορά των υποβρυχίων από τη γερμανική εταιρεία Ferrostaal Παράλληλα εκδόθηκαν και άλλα τέσσερα εντάλματα σύλληψης.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός κατηγορείται ότι εισέπραξε μέσω υπεράκτιωνεταιρειών από την γερμανική εταιρεία μίζα 8 εκατομμυρίων ευρώ
. Με αυτά τα ποσάαγόρασε, σύμφωνα πάντα με τη δικογραφία, ακίνητα στη λεωφόρο Κηφισιάς και στηνοδό Κομνά Τράκα αλλά και την κατοικία του στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου για τηνοποία έγινε χωριστή δικαστική έρευνα.

Τα χρήματα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, διαβιβάστηκαν μέσω της τράπεζας Morgan Stanley στην Ελβετία.

Μετά τη σύλληψη του Ακη Τσαχατζόπουλου αναμέόταν να ακολουθήσουν ακόμη τέσσεριςσυλλήψεις συνεργατών του ή τρίτων προσώπων τα οποία εμπλέκονται στην αγορά τουακινήτου επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Αυτή την ώρα ερευνώνται δυο ακόμα.

Η εταιρεία Torcaso αγόρασε το ακίνητο της Διονυσίαουαρεοπαγίτου το 2000 αντί του ποσού των 300 εκ. δραχμών. Ο επιχειρηματίας Γ.Σσαχπατζίδης έχει επίσης οπαραδεχτεί ότι είνια δικαιούχος της υπεράκτιαςεταιρείας για κάποιο διάστημα. Η εταιρεία εμπλέκεται και στο σκάνδαλο τουΒατοπαιδίου 

Αντιδράσεις των κομμάτων για τη σύλληψη Τσοχατζόπουλου

Κύκλοι της Ιπποκράτους σχολίαζαν ότι η δικαιοσύνη πρέπει απερίσπαστη ν΄αφεθείνα κάνει τη δουλειά της, θα μπορούσε όμως να είχε κινηθεί και γρηγορότερα.

«Το ένταλμα σύλληψης εναντίον του κ.Τσοχατζόπουλου μεταξύ άλλων και για τοσκάνδαλο της προμήθειας των τεσσάρων γερμανικών υποβρυχίων απαιτεί όχι μόνοδικαστικές αλλά και κυβερνητικές πρωτοβουλίες» τονίζει ο βουλευτής τουΣΥΡΙΖΑ, κ. Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Η κυβέρνηση και τα κόμματα που την στηρίζουν οφείλουν έστω και τώρα ναπαγώσουν την προμήθεια των γερμανικών υποβρυχίων εξοικονομώντας ταυτόχρονα γιατο δημόσιο ποσό ύψους τουλάχιστον ένα δις ευρώ» προσθέτει και συνεχίζει: «Οι αποφάσεις της γερμανικής Δικαιοσύνης που συνδέουν την προμήθεια των γερμανικώνυποβρυχίων με μίζες ύψους πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε έλληνεςαξιωματούχους αλλά και η εν εξελίξει έρευνα της ελληνικής Δικαιοσύνης για τοίδιο σκάνδαλο, επιβάλλουν το "πάγωμα" και την επανεξέταση απόμηδενική βάση της σχετικής σύμβασης μέχρις ότου εκκαθαριστεί πλήρως δικαστικά ηυπόθεση». 

Εκλογικό αποπροσανατολισμό χαρακτηρίζει απότην πλευρά του το ΚΚΕ τη σύλληψη του Ακη Τσοχατζόπουλου τονίζοντας ότι «οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να παγιδευτούν από τιςδιακηρύξεις και τις κοκορομαχίες του ΠαΣοΚ, της ΝΔ και άλλων κομμάτων με αφορμήτην υπόθεση Τσοχατζόπουλου ότι έχουν πρόθεση να βάλουν τέλος στα νοσηράφαινόμενα και στα σκάνδαλα τιμωρώντας τους υπεύθυνους».Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον Περισσόαναφέρεται: «Το ΚΚΕ έχει έγκαιρα προειδοποιήσει τον λαό ότι οι μηχανισμοίκαι τα κόμματα του συστήματος δεν έχουν κανένα πρόβλημα να κλείσουν στη φυλακήένα ή και άλλα πολιτικά πρόσωπα, προκειμένου να αθωώσουν το καπιταλιστικόσύστημα και τη βάρβαρη πολιτική τους, που φέρνει φτώχεια και δυστυχία στο λαόκαι είναι γερασμένο και σάπιο ως το μεδούλι.» Κάθαρση μπορεί να κάνει μόνο ο λαός όταν μετη δική του εξουσία αποδεσμεύσει τη χώρα από την ΕΕ και κάνει δική του,κοινωνική ιδιοκτησία, όλους τους επιχειρηματικούς ομίλους, που ληστεύουν τολαό, γεννούν τις μίζες, τη σήψη και τον παρασιτισμό».πηγη:tovima
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ