2013-11-16 18:34:06
Φωτογραφία για ΝΤΑΝΣΤΟΝ : ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΑ ΜΑΤΣ ΘΡΙΛΕΡ...
Σε συνέντευξη του στο "RedPlanet.gr" ο Ντάνστον σχολίασε πως όλοι στον Ολυμπιακό θέλουν να γράψουν ιστορία κατακτώντας το three-peat, αλλά επεσήμανε πως στην ομάδα βλέπουν το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά.

"Ήταν ένα ματς θρίλερ", είπε.

Ο Μπράιαντ Ντάνστον παραχώρησε συνέντευξη μιλώντας τόσο για τη δραματική νίκη του Ολυμπιακού επί της Ζιελόνα Γκόρα στο ΣΕΦ, όσο και για τους στόχους του με τoν πρωταθλητή Ευρώπης. Ο Αμερικανός σέντερ σχολίασε πως όλοι στην ομάδα θέλουν να γράψουν ιστορία κατακτώντας το three-peat, αλλά επεσήμανε πως βλέπουν το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά.

Το ματς είχε συγκλονιστική εξέλιξη. Πως το έζησες;

"Ήταν πραγματικά ένα ματς θρίλερ. Τα τελευταία σουτ που δοκίμασαν και οι δύο ομάδες ήταν απίστευτα. Σαν φίλαθλος του μπάσκετ και άνθρωπος που αγαπάω αυτό το άθλημα, ήταν πολύ ωραίο το να παρακολουθείς μία αναμέτρηση που είχε τέτοια εξέλιξη, αλλά όταν το ζεις σαν παίκτης είσαι γεμάτος μέσα στην ένταση και με αγωνία για κερδίσεις στο τέλος. Το ξέρω πως και οι οπαδοί μας θα ένιωσαν το ίδιο. Είμαστε χαρούμενοι πάντως που κερδίσαμε. Δεν παίξαμε πολύ καλά, το ξέρουμε, αλλά σημασία έχει πως στο τέλος πήραμε τη νίκη. Είχαμε και την τύχη με το μέρος μας".


Θεωρείς πως υποτιμήσατε τον αντίπαλο σας. Είχατε την αίσθηση πως θα κερδίσετε εύκολα;

"Μπήκαμε σίγουρα χαλαρά στο παιχνίδι και δεν είχαμε την απαιτούμενη ετοιμότητα. Όλα ξεκινούν από την άμυνα και δεν ήμασταν καλοί, δεν παίξαμε την άμυνα που μπορούμε να παίξουμε σαν ομάδα. Δεν ήμασταν επιθετικοί στην άμυνα μας. Ο κόουτς πριν το ματς μας τόνισε πως κανένα παιχνίδι στην Ευρωλίγκα δεν είναι εύκολο και μας επεσήμανε πως δεν θα πρέπει να υποτιμήσουμε την Ζιελόνα Γκόρα, ασχέτως αν παίζει για πρώτη φορά στην διοργάνωση, ασχέτως πως δεν συγκαταλέγεται στους μεγάλους συλλόγους της διοργάνωσης. Δεν τους υποτιμήσαμε, ούτε είχαμε αυτή την διάθεση πριν το ματς, αλλά στην πράξη φάνηκε πως δεν προσεγγίσαμε το ματς όπως θα έπρεπε και παραλίγο να μας κέρδιζαν μέσα στο γήπεδο μας. Σαν ομάδα όμως είχαμε και έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητες μας και πιστεύαμε πως στο τέλος θα κερδίζαμε. Ευτυχώς τα καταφέραμε".

Είσαστε αήττητοι φέτος, μετράτε ρεκόρ 13-0 στις νίκες. Νιώθετε άτρωτοι;

"Δεν σκεφτόμαστε τα παιχνίδια που κερδίσαμε πριν, ούτε δίνουμε βαρύτητα στο ρεκόρ που έχουμε καταφέρει με 13 συνεχόμενες νίκες. Ήμαστε αήττητοι και από τα φιλικά ματς που έχουμε δώσει το καλοκαίρι, είναι εντυπωσιακό, αλλά αυτό που μας νοιάζει είναι το μετά και πάντα το επόμενο παιχνίδι. Δεν κοιτάζουμε μακριά και βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Από αγώνα σε αγώνα προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε. Κάνουμε την αυτοκριτική μας, βλέπουμε τα λάθη μας και προσπαθούμε να παρουσιαζόμαστε καλύτεροι. Σίγουρα θα αναλύσουμε το τι συνέβη κόντρα στη Ζιελόνα Γκόρα και παρουσιαστήκαμε τόσο κακοί, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Όσο περνάει ο καιρός θα παρουσιαζόμαστε όλο και καλύτεροι, όλο και πιο έτοιμοι".

Παίζεις εξαιρετικά κυρίως στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση, σε σημείο που ο κόσμος έχει σχεδόν... ξεχάσει τον Κάιλ Χάινς. Πως νιώθεις που αποτελείς μέλος του Ολυμπιακού;

"Καταρχάς, είναι σίγουρο πως οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού δεν έχουν ξεχάσει τον Κάιλ Χάινς και ούτε θα τον ξεχάσουν. Είναι σπουδαίος παίκτης και προσέφερε πολλά στην ομάδα ώστε να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης. Είναι μεγάλη τιμή για εμένα να αποτελώ μέλος του Ολυμπιακού, μέλος αυτού του τεράστιου συλλόγου, ο οποίος διαθέτει τόσους πολλούς και φανατικούς υποστηρικτές. Διαθέτει τρομερή οργάνωση, ένα εξαιρετικό επιτελείο προπονητών και είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ. Εγώ από την πλευρά μου δουλεύω καθημερινά, προσπαθώ να βελτιώνομαι και στόχος μου είναι να δίνω το 100% των δυνατοτήτων μου ώστε να βοηθάω την ομάδα για να πετύχει τους στόχους της. Έχουμε καλή χημεία σαν ομάδα, έχω σπουδαίους συμπαίκτες και πιστεύω πως θα φτάσουμε ψηλά και φέτος".

Ποιοι είναι οι στόχοι σου με τον Ολυμπιακό, τα όνειρα σου;

"Κοίτα, δεν θέλω να αποφύγω να πω πως προσπαθούμε να γράψουμε ιστορία. Αυτό θέλουμε. Ο μεγάλος μας στόχος είναι να κάνουμε το three-peat κατακτώντας ο Ολυμπιακός για τρίτη σερί σεζόν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αλλά έχουμε πολύ δρόμο μέχρι τότε. Πραγματικά βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και αυτό έχουμε στο μυαλό μας. Δεν σκεφτόμαστε τι θα κάνουμε μετά από ένα μήνα ή τι θα κάνουμε στο TOP-16. Σκεφτόμαστε αποκλειστικά μοναχά το επόμενο ματς. Προς το παρόν θα πρέπει να δουλέψουμε ακόμη πιο σκληρά στις προπονήσεις, να βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας, να παίξουμε ακόμη καλύτερο μπάσκετ και κυρίως να προσπαθήσουμε να παίζουμε σε κάθε ματς σκληρή και δυνατή άμυνα που είναι το μεγάλο μας "όπλο".
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ