2013-11-18 22:39:05
Φωτογραφία για Νέα ιστορική πτήση για τον Dow Jones - Πάνω από τις 16.000 μονάδες
Με νέα ιστορικά ρεκόρ ξεκινούν την εβδομάδα ο Dow Jones και ο SandP 500 με τον βιομηχανικό δείκτη να ξεπερνά για πρώτη φορά τις 16.000 μονάδες καθώς διατηρείται η αισιοδοξία ότι η... Federal Reserve δεν θα βιαστεί να αποσύρει τα έκτακτα μέτρα στήριξης της οικονομίας.

Η ομιλία της αντιπροέδρου της Fed, Janet Yellen την προηγούμενη εβδομάδα στο Κογκρέσο επιβεβαίωσε σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις ότι η διάδοχος του Ben Bernanke στο τιμόνι της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ θα διατηρήσει αμετάβλητη τη διευκολυντική κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής.

Οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν ότι η Yellen θα προτιμήσει να αφήσει στα υφιστάμενα επίπεδα των 85 δισ. δολ. το μήνα το πρόγραμμα αγορών ομολόγων που εφαρμόζει η κεντρική τράπεζα, μέχρι να βεβαιωθεί ότι η ανάκαμψη της οικονομίας διαθέτει γερές βάσεις.

Οι προσδοκίες αυτές οδήγησαν τον βιομηχανικό Dow Jones και τον S&P 500 σε νέα ιστορικά υψηλά την προηγούμενη Παρασκευή, με τους δύο δείκτες να συμπληρώνουν ταυτόχρονα έξι συνεχείς ανοδικές εβδομάδες.

Το θετικό κλίμα ενισχύουν περαιτέρω σήμερα τα ενθαρρυντικά οικονομικά στοιχεία από την Ευρώπη αλλά και η θερμή υποδοχή των μεταρρυθμίσεων στην Κίνα από την παγκόσμια επενδυτική κοινότητα.
imerisia.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ