2012-05-02 08:09:04
Φωτογραφία για Αυτόχειρα Cartoon
Η Hello Kitty έκανε χαρακίρι, ο Μπομπ Σφουγγάρακης ζώστηκε εκρηκτικά γιατί αποφάσισε να γίνει suicide bomber, η καημένη η Μίνι Μάους πήδηξε στο κενό από ουρανοξύστη, ο Winnie the Pooh απαγχονίστηκε, ο Superman καρφώθηκε σε τοίχο και όλοι αυτοί δεν είναι τα μόνα θύματα που θρηνεί (ή μήπως δεν τα θρηνεί;) η έκθεση Broken Heroes της Patricia Walller, στην Deschler Gallery του Βερολίνου.

Η Walller ασχολείται με αυτό που λέγεται «γλυπτική με πλέξιμο». Η τεχνική της είναι απαράμιλλη. Όπως και η ιδέα της να ωθήσει αγαπημένους ήρωες στην απονενοημένη πράξη. Το αποτέλεσμα είναι εκ πρώτης όψεως διασκεδαστικό. Ωστόσο, το δεύτερο επίπεδο ανάγνωσης των έργων δεν είναι και τόσο τρα-λα-λά: η απελπισία χτυπάει την πόρτα οποιουδήποτε, – κανείς μας δεν είναι πια άτρωτος (κι αυτό, στη δική μας περιοχή, το μάθαμε καλά τα τελευταία δύο χρόνια).

Η Patricia Walller γεννήθηκε το 1962 στο Σαντιάγο της Χιλής, αλλά από τα έξι της ζει στην Γερμανία. Έχει σπουδάσει στην Σχολή καλών Τεχνών της Νυρεμβέργης και στη γκαλερί Deschler έχει βρει την καταλληλότερη στέγη για την τέχνη της, μια και ο συγκεκριμένος χώρος έχει αποκτήσει διεθνή φήμη για την σχέση του με την πιο σύγχρονη εκδοχή της pop art και ειδικότερα εκείνης που δεν στέκεται στην επιφάνεια των πραγμάτων.

Coolspotting.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ