2016-09-21 08:35:54
Φωτογραφία για 'Χοντραίνει' ο πόλεμος Κομισιόν και αμερικανικών πολυεθνικών
Η Ευρώπη έχει ανοίξει ένα νέο μέτωπο στον πόλεμο που διεξάγει εναντίον μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας των ΗΠΑ, ανακοινώνοντας ένα προσχέδιο κανόνων που θα μπορούσαν να εξαναγκάσουν το YouTube και άλλες εταιρείες να πληρώνουν περισσότερα χρήματα στη μουσική βιομηχανία.Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία είναι υπεύθυνη για την επεξεργασία της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, πρότεινε την εβδομάδα που μας πέρασε έναν νέο νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας, λέγοντας ότι θέλει να ισχυροποιήσει τα δικαιώματα των καλλιτεχνών και να βεβαιωθεί ότι λαμβάνουν ένα δίκαιο μερίδιο των κερδών που βγαίνουν απ’ τη δουλειά τους. Αν εγκριθούν, οι νέοι κανόνες θα αναγκάσουν υπηρεσίες streaming όπως το YouTube και το Dailymotion να ενισχύσουν τα μέτρα προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας, είτε αποκλείοντας περιεχόμενο που έχει copyright, είτε πληρώνοντας για τη χρήση του.

Πρόκειται για ένα βήμα που φαντάζει τεράστιο σε σχέση με τα τρέχοντα μέτρα, τα οποία απαιτούν οι υπηρεσίες αυτές να δρουν μόνο όταν λαμβάνουν ειδοποίηση σχετικά με κάποια παραβίαση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας
. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λέει ότι θέλει να λάβει σοβαρά υπόψη της τις ανησυχίες των καλλιτεχνών που βλέπουν την αξία της εργασίας τους να μειώνεται μόλις εμφανιστεί διαδικτυακά, δωρεάν. Η μουσική βιομηχανία συμφωνεί. Εξάλλου, πιέζει τις Βρυξέλλες να αυξήσουν με τη σειρά τους την πίεση που ασκούν στους διαδικτυακούς παρόχους μουσικής και βίντεο.

«Η σημερινή πρόταση επιβεβαιώνει ότι υπηρεσίες περιεχομένου που ανεβάζεται από χρήστες, όπως το YouTube, δεν πρέπει να επιτρέπεται να λειτουργούν εκτός των κανονικών κανόνων αδειοδότησης» λέει ο Φράνσις Μουρ, διευθύνων σύμβουλος της IFPI, ενός διεθνούς οργανισμού που αντιπροσωπεύει 1.300 δισκογραφικές εταιρείες. Όμως, οι επικριτές λένε ότι η πρόταση θα πλήξει τη διαδικτυακή ελευθερία στην Ευρώπη. Η European Digital Rights, μια οργάνωση που ασκεί πίεση υπέρ των ψηφιακών ελευθεριών, λέει ότι η προτεινόμενη μεταρρύθμιση «ανταποκρίνονται σ’ έναν μικρό αριθμό συμφερόντων ομάδων πίεσης». Η οργάνωση επισημαίνει ότι οι νέοι κανόνες σημαίνουν πως ό,τι ανεβαίνει στο διαδίκτυο στην Ευρώπη θα υπόκειται σε έλεγχο.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Clawback: Ο κοινός «εχθρός»
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Clawback: Ο κοινός «εχθρός»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ