2012-05-24 17:09:02
Φωτογραφία για Μαίνεται ο πόλεμος ΠΑΣΟΚ – ΣΕΒ
Συνεχίζεται σε υψηλούς τόνους η κόντρα του ΠΑΣΟΚ με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ) και του ΠΑΣΟΚ, η οποία ξεκίνησε όταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε πως συμφέροντα στην Ελλάδα πίεζαν για τις «οδυνηρές ρυθμίσεις στα εργασιακά», οι οποίες ψηφίστηκαν από την προηγούμενη Βουλή.

Η αντίδραση του ΣΕΒ υπήρξε άμεση, αλλά μέσω κύκλων , οι οποίοι τόνιζαν πως ο κ. Βενιζέλος αποδέχτηκε τις προτάσεις της Τρόικας παρά την αντίδραση των κοινωνικών εταίρων.

Όπως ήταν φυσικό το ΠΑΣΟΚ αντέδρασε και ενώ αρχικά ανέφερε ότι δεν σχολιάζει κύκλους, σήμερα επανήλθε και τονίζει ότι: «Σήμερα, οι μάσκες έπεσαν και οι κύκλοι των διαρροών έχουν ονοματεπώνυμο. «Κύκλοι του ΣΕΒ», που είχαν προφανώς τη μύγα και μυγιάστηκαν και επιτέθηκαν χθες κατά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, είναι ο ίδιος ο κ. Δασκαλόπουλος».

Μάλιστα κατηγορεί τον Δ. Δασκαλόπουλο ότι δεν είναι η πρώτη φορά που παρεμβαίνει απροκάλυπτα στην προεκλογική αντιπαράθεση.


«Ενθουσιασμένος για το αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου, το χαρακτήρισε «γόνιμο αδιέξοδο». Γόνιμο, για ποια συμφέροντα; O κ. Δασκαλόπουλος, με τις κινήσεις του αυτές, αλλοιώνει το θεσμικό ρόλο του ΣΕΒ και επιτρέπει στον καθένα να κάνει τις υποθέσεις του για το τι γίνεται την περίοδο αυτή στη χώρα. O κατάλογος των επαφών και συζητήσεων, που είχαν παράγοντες της ελληνικής οικονομίας με στελέχη της τρόικας στην Αθήνα, είναι μακρύς και όχι κρυφός.

Αν ο κ. Δασκαλόπουλος θέλει να δείξει τα φιλεργατικά του αισθήματα, δεν έχει παρά να συστήσει στα μέλη του ΣΕΒ να μη μειώσουν τους μισθούς στις επιχειρήσεις τους και να συμφωνήσουν σε δευτεροβάθμιο επίπεδο τη σύναψη ή την ανανέωση των κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών συμβάσεων, ώστε να μη δημιουργηθεί κανένα θέμα με τη λήξη της ισχύος των προηγούμενων συλλογικών συμβάσεων» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.
Kafeneio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Να ζήσω ένα πρωτάθλημα»
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Να ζήσω ένα πρωτάθλημα»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ