2012-06-30 18:15:33
Φωτογραφία για Και η Ελλάδα να ενταχθεί στη συμφωνία των Βρυξελλών
Η συμφωνία των Βρυξελλών για την απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών χωρίς να επιβαρύνεται το δημόσιο χρέος, προκαλεί ζυμώσεις και στην Αθήνα, ώστε να διαμορφωθεί πολιτικό μέτωπο που θα διεκδικήσει την ένταξη και της ελληνικής περίπτωσης στη συμφωνία.

Ανοικτός σε συνάντηση με τον πρωθυπουργό είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να υπάρξει συντονισμός στο θέμα της ένταξης της Ελλάδας στη συμφωνία.

Το αίτημα για ένταξη της Ελλάδας στη συμφωνία των Βρυξελλών, αναμένεται -σύμφωνα με Τα Νέα- να θέσει στην τρόικα ο νέος υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Υπενθυμίζεται ότι η τρόικα φθάνει την ερχόμενη Τετάρτη στην Αθήνα.

«Η Ελλάδα πρέπει να στηλώσει τα πόδια και να ενταχθεί στο νέο καθεστώς για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών» δήλωσε στο ΒΗΜΑ 99,5 ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά για το δημόσιο χρέος στην Ευρώπη.


Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στις δηλώσεις του για τα αποτελέσματα της Συνόδου, τόνισε ότι μέσα από τη συγκυρία αυτή, μπορούμε να αντλήσουμε οφέλη.

«Μπορούμε να οργανώσουμε την επιχειρηματολογία μας για την αναθεώρηση της σύμβασης» είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης τόνισε ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν μπορεί να χρησιμοποιείται επιλεκτικά για ορισμένες μόνο χώρες.

«Η αλληλεγγύη οφείλει να είναι καθολική για να είναι πραγματική. Η χώρα μας χρειάζεται να επανέλθει στη φθινοπωρινή Σύνοδο Κορυφής και να διεκδικήσει δυναμικά αυτά για τα οποία έχει δεσμευτεί η ελληνική κυβέρνηση» σημειώνει.

«Παράθυρο» για ένταξη της Ελλάδας στο νέο καθεστώς υπό προϋποθέσεις, άφησε ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«H ιταλο-ισπανική λύση για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν μπορεί μεν να εφαρμοστεί στην Ελλάδα, αλλά αν η τελευταία βρεθεί σε μια ανάλογη θέση με εκείνη της Ιταλίας και της Ισπανίας τότε βέβαια η λύση θα μπορούσε να εφαρμοστεί» ανέφερε ο Γιούνκερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στη διαδικτυακή τηλεόραση του Αθηναϊκού Πρακτορείου.

Η συμφωνία που επετεύχθη στη Σύνοδο δίνει τη δυνατότητα αφαίρεσης χρέους μελλοντικά, είπε από τις Βρυξέλλες και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος εκπροσώπησε την Ελλάδα.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι είναι ανάγκη να υπάρξουν προσαρμογές στο οικονομικό πρόγραμμα της χώρας για να το καταστήσουν πιο αποτελεσματικό και κοινωνικά δίκαιο χωρίς να υπάρξουν μονομερείς ενέργειες.
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ