2024-06-20 16:21:43
Φωτογραφία για Σιδηροδρομική σύγκρουση στη Χιλή:   2 νεκροί και εννέα και τραυματίες.
Οι αρχές στη Χιλή ανακοίνωσαν ότι τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι εννέα τραυματίστηκαν όταν ένα τρένο γεμάτο επιβάτες συγκρούστηκε μετωπικά με άλλο τρένο σε δοκιμαστική διαδρομή λίγο έξω από την πρωτεύουσα του Σαντιάγο.

Από το Associated Press

ΣΑΝΤΙΑΓΟ, Χιλή -- Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι εννέα τραυματίστηκαν την Πέμπτη όταν ένα τρένο γεμάτο επιβάτες συγκρούστηκε μετωπικά με άλλο τρένο σε δοκιμαστική διαδρομή λίγο έξω από την πρωτεύουσα της Χιλής , όπου τα θανατηφόρα σιδηροδρομικά δυστυχήματα παραμένουν σπάνια.

Η αστυνομία είπε ότι διεξάγει έρευνα για να προσδιορίσει τα αίτια της συντριβής, η οποία έριξε το δοκιμαστικό βαγόνι εντελώς πάνω από το εμπορευματικό τρένο, το οποίο μετέφερε επίσης επιβάτες.

Οι φωτογραφίες και το βίντεο της σκηνής έδειξαν ότι ένα βαγόνι έπεσε με μαχαίρι αρκετά μέτρα στον αέρα πάνω από ένα τρένο φορτηγού που είχε παραμορφωθεί άσχημα. Δύο δωδεκάδες οχήματα έκτακτης ανάγκης κατέκλυσαν το κουβάρι από θρυμματισμένο μέταλλο καθώς ελικόπτερα βουίζουν πάνω από το κεφάλι στο Σαν Μπερνάρντο, μια συνοικία ακριβώς νότια του Σαντιάγο, της πρωτεύουσας.


Η εμπορευματική αμαξοστοιχία με οκτώ βαγόνια, η οποία μετέφερε 1.346 τόνους χαλκού, ήταν επίσης γεμάτη κόσμο, ενώ η άλλη αμαξοστοιχία είχε 10 εργάτες επί του σκάφους που πραγματοποιούσαν δοκιμή ταχύτητας, δήλωσε η κρατική σιδηροδρομική εταιρεία.

Πλάνα από κάμερα ασφαλείας έδειξαν και τα δύο τρένα να ταξιδεύουν με μεγάλη ταχύτητα όταν χτύπησαν το ένα το άλλο. Δεν ήταν αμέσως σαφές γιατί το δοκιμαστικό τρένο δεν είχε ειδοποιηθεί για την προσέγγιση του εμπορευματικού τρένου. Οι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι μπορεί να ευθύνεται μια βλάβη σε μια συσκευή σηματοδότησης.

«Πρέπει να προσδιορίσουμε ποιες είναι οι αιτίες και να λάβουμε τα αντίστοιχα μέτρα», δήλωσε στο Associated Press ο υπουργός Μεταφορών Χουάν Κάρλος Μουνιόζ.

Οι αρχές αναγνώρισαν τα δύο άτομα που σκοτώθηκαν ως μέλη του πληρώματος της εμπορευματικής αμαξοστοιχίας. Άλλοι εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων τέσσερις Κινέζοι υπήκοοι. Οι ιατροί περιέγραψαν την κατάστασή τους ως σοβαρή αλλά όχι απειλητική για τη ζωή.

Ισχυρές βροχοπτώσεις έπληξαν τη Χιλή τις τελευταίες ημέρες, προκαλώντας πλημμύρες που βύθισαν εκατοντάδες σπίτια και εκτόπισαν χιλιάδες ανθρώπους. Όμως η νεροποντή είχε μειωθεί σε μεγάλο βαθμό στο Σαντιάγο την Πέμπτη και δεν φαινόταν να συνέβαλε στη σύγκρουση

Οι θανατηφόρες συγκρούσεις τρένων έχουν γίνει σπάνιες στη χώρα της Νότιας Αμερικής, γεγονός που ενίσχυσε σημαντικά τη συνείδησή της για την ασφάλεια μετά από μια σύγκρουση του 2001 με ένα επιβατικό τρένο και ένα λεωφορείο που σκότωσε 20 άτομα και τραυμάτισε πολλούς άλλους.

Παρόλο που η κυβέρνηση έχει επενδύσει σε βελτιώσεις, εξακολουθούν να υπάρχουν προκλήσεις, με τέσσερις συγκρούσεις τρένων που αναφέρθηκαν τις τελευταίες δύο δεκαετίες που είχαν ως αποτέλεσμα περίπου τρεις δωδεκάδες τραυματισμούς κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

sidirodromikanea.blogspot.com
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ