2024-07-30 06:54:15
Φωτογραφία για Τελικά, γιατί πληρώνεται ένας Υπουργός;
Γράφει ο Σωτήρης Βενέτης

Οι Υπουργοί μιας τυχαίας (ελληνικής) κυβέρνησης χαράσσουν πολιτική ή καταλαμβάνουν θέσεις απλώς για να λένε «yes» σε πολιτικές που χαράσσουν άλλοι (για εμάς, πριν από εμάς και χωρίς εμάς)…

Αγαπητά Σιδηροδρομικά Νέα

Το θεωρώ εντελώς συμπτωματικό, κάθε φορά κατά την οποία ο εξαιρετικός ιστότοπός σας δημοσιεύσει μια οιαδήποτε παρέμβασή μου, ακολουθεί αντί – παρέμβαση ή παρεμβάσεις από υψηλούς Υπηρεσιακούς Παράγοντες των εν Ελλάδι σιδηροδρόμων με εξαγγελίες έργων, οι οποίες στις περισσότερες των περιπτώσεων παραμένουν απλώς και μόνο εξαγγελίες και τίποτα περισσότερο. Σε μια τέτοια λοιπόν υψηλή παρέμβαση ο Υπουργός Υπομεδί εξήγγειλε χθες την «αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης – Προμαχώνα, ιδιαίτερα από Μουριές προς Προμαχώνα, με χρηματοδότηση 112.075.200 ευρώ»,

Σιδηροδρομικά Νέα: Ελληνικοί Σιδηρόδρομοι: Εγκρίθηκαν τέσσερα νέα έργα για χρηματοδότηση από την ΕΕ (sidirodromikanea.blogspot.com)

ενώ πριν από περίπου δύο χρόνια είχε προκηρυχθεί το έργο «Εργασίες ανακαίνισης του τμήματος γραμμής Στρυμόνα – Προμαχώνα από Χ.Σ.2+500γρ. Στρυμόνα – Προμαχώνα (έξοδος Σ.Σ. Στρυμόνα προς Προμαχώνα) έως Χ.Σ.14+000γρ. Στρυμόνα – Προμαχώνα (έξοδος Σ.Σ. Προμαχώνα προς Ελληνοβουλγαρικά σύνορα)», ενώ το εξαγγελθέν έργο αποσκοπούσε «στη βαριά συντήρηση – ανακαίνιση της εν λόγω γραμμής 15 χλμ., που δεν έχει ανακαινισθεί από παλαιότερες εργολαβίες».

Στο τμήμα αυτό συμπεριλαμβάνεται ο σταθμός Προμαχώνα, στον οποίο θα ανακαινισθεί μόνο η κύρια γραμμή, ενώ δεν υπάρχουν ενδιάμεσες στάσεις.

Η αναβάθμιση στο υπόψη τμήμα επιτυγχάνεται με την πλήρη ανακαίνιση της επιδομής του (στρωτήρες, σιδηροτροχιές, σκύρα κ.λ.π.), την πλήρη αφαίρεση του υπάρχοντος έρματος και την πλήρωσή του με στρώση υποστρώματος επιδομής και σκυρόστρωση σύμφωνα με τα συμβατικά τεύχη».

Σιδηροδρομικά Νέα: Σέρρες-ΟΣΕ: Εγκρίθηκε η ανάταξη και συντήρηση έργου μεταξύ Στρυμόνα-Προμαχώνα (sidirodromikanea.blogspot.com)

Το έργο είχε προϋπολογισμό 5.474.000€ πλέον ΦΠΑ, και αναμενόταν να εκκινήσει εντός του μηνός Οκτωβρίου 2022 με στόχο να ολοκληρωνόταν εντός 6-9 μηνών, δηλαδή έπρεπε να είναι παραδομένο ήδη!

Άγνωστο λοιπόν αν πραγματοποιήθηκε ή όχι η ως άνω εργολαβία, εξαγγέλλεται εκ νέου περισσότερο διευρυμένα η αναβάθμιση της σιδ/κής γραμμής από Σ.Σ. Μουριών έως τον Σ.Σ. Προμαχώνα συμπεριλαμβανομένου και του τμήματος Στρυμόνα – Προμαχώνα, το οποίο υποτίθεται ότι… έχει ανακαινιστεί! Φυσικά η εγκατάσταση ηλεκτροκίνησης δεν φαίνεται πουθενά (ενώ και αυτή έχει εξαγγελθεί πολλές φορές) και ενώ ο Σιδηροδρομικής Σταθμός των Σερρών απέχει μόλις 30 χλμ από τον Σιδ/κό Σταθμό του Στρυμόνα, εντούτοις η εξαγγελία  ανακαίνισης της σιδηροδρομικής γραμμής σταματάει στον Στρυμόνα!

Πόσο μυαλό απαιτείται προκειμένου η ανακαίνιση της σιδ/κής γραμμής να έφτανε μέχρι τον σιδ/κό σταθμό Σερρών προκειμένου η μεγάλη αυτή μακεδονική πόλη να εξυπηρετούταν με ένα σοβαρό και αξιόπιστο σιδηροδρομικό δίκτυο; Όμως, φαίνεται ότι οι τελευταίες κυβερνήσεις ουδόλως ενδιαφέρονται για τις ανάγκες των Ελλήνων και της Ελλάδας αλλά μόνο για τις ανάγκες των μεγάλων συμφερόντων και των ξένων ισχυρών οικονομικών και πολιτικών δυνάμεων.

Ας ελπίσουμε ότι κάποια στιγμή οι Έλληνες θα εγερθούν από τον ύπνο και το λήθαργο και θα αξιώσουν από τους ηγέτες τους να ενδιαφέρονται πρωτίστως για τις ανάγκες των Ελλήνων πολιτών και της Ελλάδας και αν ταιριάζουν μέσα σε αυτά και τα συμφέροντα των άλλων, ας εξυπηρετούνται και εκείνα και όχι, φυσικά, το αντίθετο!

Με εκτίμηση

Σ. Βενέτης



sidirodromikanea.blogspot.com


ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Και πάλι μαζί…
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Και πάλι μαζί…
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ